KV Wolderwijd B1 met tweede plaats stralend de zomer in

Afgelopen zaterdag 20 juni sloten de spelers van de B1 het seizoen af op de stranden van Noordwijk. Tijdens het grootste beach-korfbal-toernooi ter wereld (94 deelnemende teams) werd onder een stralende zon de korfbalsport beoefend. Tegen de leeftijdsgenoten uit Veenendaal, Arnhem en Barendrecht werd gewonnen. Tegen Barendrecht zelfs in de laatste seconde door een echte 'buzzerbeater' van Dennis, eenhandig uit het hoekje. Verrast werden de jongens en meiden uit Haarlem in de laatste minuut door hun eigen 'wisseltruc' waardoor Luuk de gelijkmaker kon aantekenen. De finale in de laatste speelronde tegen de Tilburgers werd verloren. Zij stonden een week eerder nog in de finale om het Nederlands Kampioenschap voor afdelingsteams en verloren deze na strafworpen. Zaterdag waren deze niet nodig omdat ze de groen-blauwen uit Zeewolde op alle fronten overklaste. Dit ondanks de mooie duikpartijen naar de bal van vooral Sanne. Leuk detail is dat alle spelers meerdere malen hebben gescoord deze dag.

20150620 Wolderwijd B1
Zaterdag was een waardige afsluiting van het seizoen 2014-2015. We starten als tweedejaars B-team de competitie zonder spelersmutaties. Het dameskwartet bestaande uit Mirthe, Esmee, Sanne en Nynke en het heren kwintet bestaande uit Dennis, David, Luuk, Bart-Jan en Tamir. Doelstellingen: als tweedejaars B-team bovenin de competities meedraaien en constanter worden in het scoren van minimaal 10 doelpunten per wedstrijd.

In de herfstcompetitie worden we ongeslagen kampioen. Sparta, Spirit en Huizen zijn kansloos. Ook al moet gezegd worden dat het uitduel op een regenachtige woensdagavond in Huizen dat we moeizaam met 2-3 winnen, achteraf gezien cruciaal blijkt te zijn. Niet alleen voor de punten, maar meer nog voor het moraal. We gaan beseffen dat we wedstrijden zelf kunnen winnen.

Als team leven we toe naar de zaalcompetitie (tweede klasse). Toch wel, dé competitie. Deze gaan we in zonder Luuk (een paar maanden naar Spanje) en Sanne (een zware knieblessure opgelopen tijdens een invalbeurt in de A1, houdt haar tot begin juni aan de kant). Sam en Theanne uit de C1 vullen deze plaats voortreffelijk in tijdens wedstrijden en trainingen. Dank jullie wel. Van de 14 competitiewedstrijden zijn er zeker 10 die vallen onder de noemer 'goed, mooi en/of spannend'. De thuiswedstrijden tegen Reehorst, Dindoa en Oost-Arnhem voldoen aan alle drie de typeringen. Terecht kampioen Reehorst verliest 1 duel deze competitie en dat is tegen ons (9-8). De 'krakers' tegen Dindoa en Oost-Arnhem zijn grandioos met 10+ doelpunten, die in de laatste minuten worden beslist. Helaas in ons nadeel. De thuiswedstrijden tegen Huizen, Spirit en De Meeuwen zijn goed en worden met veel zelfvertrouwen gewonnen. Sparta Nijkerk wordt tweemaal weggespeeld met 20 of meer doelpunten verschil. Deze prestaties leveren ons een keurige gedeelde derde plaats op en een doelgemiddelde van 10+. Doelstellingen behaald. Chapeau!

Voorjaarscompetitie. De goede prestaties in het najaar brengen ons een plek in een sterke poule die mag gaan strijden voor promotie naar de eerste klasse. Exakwa uit Lelystad (in de zaal eersteklasser), Dos Kampen (in de zaal 2e in tweede klasse) en Wit-Blauw uit Kampen (in de zaalcompetitie ongeslagen kampioen in de tweede klasse) zijn de tegenstanders. Allemaal standaard teams met veel tweedejaars B-spelers. Een mooie uitdaging dus. Van de 6 wedstrijden zijn er twee slecht (Dos Kampen uit en Exakwa uit). In beide wedstrijden inspireren wij de scheidsrechter niet én de scheids ons niet. De andere 4 wedstrijden zijn van een goed niveau. Allemaal 'close'. De drie thuiswedstrijden zijn voor spelers, trainers en publiek om te genieten. 30 minuten na de wedstrijd staat het kippenvel dan nog op je armen en op de dinsdagavondtraining spreek je de mooi momenten nog even door. Tegen Wit Blauw (15-16), Dos Kampen (8-9) en Exakwa (8-7) speelden we in fasen gewoon erg goed korfbal. Van die fasen waarin je als trainer denkt: 'Al die trainingen en gesprekken werpen nu hun vruchten af'.

Apotheose van de competitie is de uitwedstrijd tegen Wit Blauw. Bij winst zijn zij kampioen. We denken terug aan twee jaar eerder. Mei 2013. Als C-aspiranten winnen we onze wedstrijd van Wit Blauw C2 met 2-4. Na afloop maken we een teamfoto en zien hoe Wit Blauw C1 wint van LDODK C1. We benoemen de verschillen die we zien in vergelijking met ons eigen spel. Strakkere passing, meer beweging en meer doelpogingen. Wat zou het mooi zijn als wij ook op dat niveau wedstrijden kunnen spelen. Mei 2015. Het toegestroomde publiek in Kampen ziet hoe Wolderwijd B1 terecht wint van Wit Blauw B1. De Kampenaren willen wel, maar het lukt niet. Alles wordt uit de kast gehaald. De Zeewolder-jeugd groeit in de wedstrijd en voelt zich sterker worden. Er wordt een klein gaatje geslagen en steeds als de kampioenskandidaat scoort weten wij vrijwel direct tegen te scoren. Als de scheidsrechter voor het laatst fluit staat er een 6-8 overwinning voor Wolderwijd op het scorebord. Tien stralende spelers (in de regen). Geknokt voor iedere bal en iedere meter. We nemen nog een foto. Ja, daar, bij dat zelfde reclamebord waar we twee jaar geleden ook een teamfoto hebben genomen. Twee jaar verder... wat een ontwikkeling... wat een team.

Op de teamfoto van september as. zullen 2 spelers ontbreken. Tamir stopt om zich te richten op school. En daar waar Esmee geen gehoor heeft gegeven aan de lokroep van hoofdklasser Unitas A1, daar heeft Nynke besloten om wel in te gaan op het aanbod uit Harderwijk. Tamir en Nynke, veel succes! Ook welkom terug als jullie ons missen.

Dank ook Haroen en Arend bij de ondersteuning! Ouders en familie, dank voor het rijden en jullie meeleven en enthousiasme.

Noordwijk. Zaterdag 20 juni 2015, acht minuten over vijf. Het strand is verlaten. "Zullen wij dan ook maar gaan..." roept Dennis.

maandag 06 januari
Commissie Vergadering