Wolderwijd B1, sportiefste kampioen

2011 kv wolderwijd b1Na de stunt in het hol van de leeuw, vorige week in Westbroek, mocht Wolderwijd B1 vandaag proberen om het (gedeelde) kampioenschap binnen te slepen. Nova uit Bilthoven was, vooral in de tweede helft, een gewillig slachtoffer. Met 14-4, veel complimenten over sportiviteit en 10 zonverbrande spelers (alleen Jenneke was zo intelligent om zich op tijd in te smeren) werd het een prachtige zaterdagochtend. Ondanks het vroege tijdstip was er een flinke groep toeschouwers aanwezig, waarvoor hulde.

Niek, Haroen, Jaimy en Anne begonnen in de aanval, in de verdediging startten we met Robbin, Mark, Linda en Carla. Nova gaf meteen al aan dat ze graag wilden dat Wolderwijd kampioen zou worden, omdat wij veel sportiever zijn wordt het ons dus meer gegund dan DOS. Bedankt voor dit compliment en de steun, Nova!

Maarten Bolt floot net iets na tienen (Haroen bracht nog even een bliksembezoek aan het toilet) voor het begin van de wedstrijd. Al snel bleek dat Niek en Haroen veel te sterk waren voor hun tegenstanders; beide heren maakten uit klutskansen binnen anderhalve minuut een doelpunt; 2-0. Na de wisseling van functie werd er even wat aangemodderd door de aanval, maar na een fout of vier was het weer 2 keer achter elkaar raak, ditmaal door een doorloopbal van Mark en een korte kans van Robbin; 4-0. Daarna viel het team wat terug. Nova kwam in de wedstrijd, en scoorde zowaar een doelpunt van afstand. De B1 treurde niet té lang, want al snel maakte Niek wederom uit een korte kans de 5-1. Een afstandsschot en een zogeheten ‘lucky-shot’ van Nova zorgden voor wat spanning in de wedstrijd, het verschil werd kleiner; 5-3. Jaimy zorgde ondertussen voor wat entertainment door met een uiterste krachtsinspanning nog bijna de bal in de korf te krijgen, maar de grond werd helaas haar eindstation van deze actie. Afstandsschoten van Niek, Linda en 1 voor Nova zorgden voor een ruststand van 7-4.

In de rust overheerste de schaamte. De score was nog niet zoals we stiekem gehoopt hadden. Teveel tegengoals vooral. Het verschil moest groter worden, en dat was vandaag zeker mogelijk, ondanks het warme weer. Met een flinke plens water in het gezicht moest het goedkomen.

De tweede helft ging dan ook veel beter. Nova had meer moeite met het warme weer dan Wolderwijd, en beide teams speelden de wedstrijd rustig uit. Er werd meegezongen met de muziek van de voetbal, er werd gelachen en gepraat, maar nog steeds wilde Wolderwijd een mooie prestatie neerzetten. De B1 zorgde voor een sportieve maar gezonde strijd, en Nova kwam er in de tweede helft helemaal niet meer aan te pas. Met Jenneke in het veld voor Linda, Maarten voor Robbin en Froukje op de plek van Anne drukte de B1 door. Nova kon in de tweede helft geen doelpunt meer maken, en Wolderwijd speelde rustig door. Afstandsschoten, doorloopballen en korte kansen vlogen er zo nu en dan in, met een zeer acceptabele 14-4 als resultaat.

De B1 was dan toch, eindelijk, kampioen. Tweemaal werden Nova en Sparta verslagen, en eenmaal was DOS niet sterk genoeg. Samen met DOS werd dus een verdiend kampioenschap binnengehaald. Met interim-coach Jan Voppen aan de zijlijn is de B1 weer vooruit gegaan. Na een turbulent jaar met o.a. korfbal is er dan toch het succes. Deze 14-4 kan toch wel het einde van een tijdperk genoemd worden. Sommige spelers speelden al 3 jaar in de B1, anderen kwamen pas net kijken. Feit blijft dat er elke week een team stond, dat er vol voor ging. Volgend jaar gaan we weer uit elkaar, maar deze overwinning steken we in onze zak. Veel dank aan Jan voor het op zich nemen van de training en coaching, en daarnaast: Nog gefeliciteerd met je verjaardag =D

Doelpunten van vandaag: Niek 6; Mark 3; Haroen 2; Linda, Maarten en Robbin 1

maandag 06 januari