Wolderwijd A1 knokt tot de allerlaatste minuut en haalt daarmee het eerste punt binnen

Afgelopen zaterdag speelden onze A junioren hun eerste zaalwedstrijd van dit seizoen. In de eigen sporthal namen zij het op tegen De Eemvogels.

Omdat Manouk niet op tijd terug was met de B1, was Marijke gelukkig bereid om de eerste tien minuten van de wedstrijd met ons mee te spelen. En dat deed zij in het geheel niet onverdienstelijk. Nadat Manouk eenmaal was gearriveerd, ging het spel verder in gewijzigde vakopstelling dan wij van het veld gewend zijn. De nieuwe vakindeling (Bas, Marco, Antionette en Manouk in het ene vak, en Wouter, Tjarco, Julia en Elserieke in het andere vak) bleek goed te werken. In beide vakken werd er goed samengespeeld. De vele toeschouwers hebben kunnen zien dat de spelers steeds beter op elkaar raken in gespeeld.

Verdedigend wordt er goed in koppels gewerkt, op tijd overgenomen en het overzicht bewaard. Hierdoor lukt het de tegenpartij moeilijk een goede aanval op te bouwen. De tegendoelpunten vallen vooral “uit de kluts”. Aanvallend weten onze spelers elkaar ook steeds beter te vinden, als vak goed samen te spelen en de ander ook kansen te gunnen. Gelukkig lukt het de spelers ook steeds beter om elkaar positief aan te spreken en de aandachtspunten aan Carla en Sas over te laten.

Uit deze wedstrijd is weer genoeg oefenstof gekomen. De komende weken zullen we hard moeten werken aan de conditie, het plaatsen en vangen van de bal, het afschermen van ballijnen, en aan de afronding van mooi gecreëerde kansen.

Feit is, dat er door onze A1 kanjers tien(!!!!) prachtige doelpunten zijn gemaakt deze week. Ik heb genoten van jullie enorme doorzettingsvermogen en vechtlust. Nadat de voorsprong werd omgebogen naar een achterstand, hebben jullie geen van allen de kop laten hangen. Integendeel, jullie deden er allemaal zichtbaar een tandje bij. Jullie hebben je teruggeknokt naar een 10-10 gelijk spel. Daar mogen we met elkaar hartstikke trots op zijn. Met veel plezier kijk ik uit naar de wedstrijden die nog gaan komen.

Marijke, dank je wel voor een goede invalbeurt! Gert, dank je wel voor de coaching van het aanvalsvak! Publiek, bedankt voor de aanmoediging! A1 bedankt voor een mooie wedstrijd!

Tot dinsdag....................

Oliebollen Toernooi 2021