Vroege voorsprong A1 genoeg voor verrassende overwinning

Op zaterdag 27 april ging Wolderwijd A1 ietwat aangepast op weg naar Houten. Zonder de vakantie vierende Jenneke en de in Londen stage lopende Maarten moesten we proberen om punten te pakken tegen de nummer vier, Victum/IGCN A2. Julia en Vincent speelden mee en Antoinette was mee als supporter en reserve. Na een slechte generale voor coach Jan en een aantal spelers bij het derde in Hoevelaken werd om vijf over half drie gestart met de wedstrijd.

Wolderwijd begon scherp; in de eerste aanval scoorde Suus van grote afstand en die voorsprong werd de gehele wedstrijd nooit meer uit handen gegeven. Via 0-4 en 1-6 stond er nog voor de rust een onwerkelijke stand van 1-9 op het scorebord. De aanvoerder van de Houtenaren had hier een logische verklaring voor: “Zij kunnen niet korfballen”. Geen van de A1’ers vond dat echt een probleem. Na wat slordigheden van onze kant werd er gerust met een stand van 4-9.

In de tweede helft waren de bedoelingen van Wolderwijd duidelijk. Victum moest, Wolderwijd mocht. De voorsprong werd kleiner maar kwam nooit echt in gevaar. Twee fantastische afstandsschoten op rij van een heer van Victum waren niet genoeg om de achterstand goed te maken en ondanks het fysieke spel scoorde Carla na een flinke kuitkramp met een vlugge doorloopbal de beslissende 8-11. Het laatste woord was aan Victum, waardoor de scheidsrechter uiteindelijk 9-11 op het formulier kon noteren. Al met al een verdiende overwinning op basis van een sterk begin. Na een flink hete douche konden we dus tevreden terug naar Zeewolde.

Via deze weg nog even een dikke pluim aan Julia en Vincent, die beiden geen moment moeite hadden om mee te draaien in de A1. Bedankt! Ook een bedankje voor Antoinette, die op haar vrije zaterdag wel met ons mee wilde. Volgende week zijn we actief bij Boer Zoekt Burger (Futenweg 4, komt dat zien!) en op 11 mei spelen we thuis tegen nummer vijf Sparta Nijkerk. Tot dan!

Oliebollen Toernooi 2021
dinsdag 28 december