Wolderwijd A1 verrast DOS en zichzelf!

Maartensdijk, 15 december 2012 – Het was weer eens zo’n zaterdag. Waar het dit jaar vooral heel vaak ‘net niet’ was voor Wolderwijd A1, vielen in Maartensdijk een heleboel puzzelstukjes wel op hun plaats. Nadat we de afgelopen week een tactische vakwissel hadden doorgevoerd, werd het tegen de koploper zaak om de veranderingen zo goed mogelijk op te pakken. Tijdens Jans traditionele pre-match sigaretje voor de deur van sporthal de Vierstee ving hij een gesprek op van een aantal DOS-spelers… ‘Tegen wie spelen jullie vandaag?’ ‘’Wolderwijd, dat wordt een makkie!’’ De tegenstander, niet wetende dat Jan hun gehoord had, motiveerde ons dus onbedoeld nog net dat beetje extra om er volledig voor te gaan. Zo speelde Wolderwijd A1 eindelijk weer eens een wedstrijd die een verslagje waard was, en dat terwijl het halve team niet eens kon lezen waar de sporttassen vooral NIET mochten worden neergezet…

Vanaf de eerste seconde van deze avondwedstrijd was de gedeelde hekkensluiter van de poule zeker gelijkwaardig aan de ongeslagen koploper. Op het scorebord was dit niet te zien, want na 8 minuten stond het al 0-6. Voor hekkensluiter Wolderwijd, welteverstaan. DOS werd overdonderd door het snelle en verstandige spel van de A1, en eindelijk vielen aan Zeewoldese zijde ook de afstandsschoten er achter elkaar in. Al snel liep de frustratie bij de koploper op. Er werd door spelers en publiek geschreeuwd naar elkaar, naar de coach, en zelfs naar de scheidsrechter. Alles droeg alleen maar bij aan de groeiende motivatie van Wolderwijd. Na zo’n 10 minuten scoorde DOS pas voor het eerst, maar veel dichterbij wist de tegenstander niet te komen. Van afstand werd er vervolgens door beide teams met scherp geschoten, maar waar DOS heel fel was maakte Wolderwijd juist gebruik van de lompe overtredingen van de tegenstander. Via een tussenstand van 4-10, waarbij niet iedereen doorhad dat er gewisseld moest worden, stond er een minuut voor rust een onwerkelijke 5-11 stand op het scorebord. Twee snelle strafworpen achter elkaar voor DOS zorgden helaas toch nog voor een spannende ruststand van 7-11.

In de rust werden er meteen wat scenario’s doorgesproken. Hoe dan ook moesten we dit proberen vast te houden. Er waren immers nog maar 30 minuten korfbal over die ons scheidden van een geweldige stunt. De waarschijnlijke donderpreek in de DOS-kleedkamer had helaas ook geholpen, want de thuisploeg kwam sterker de kleedkamers uit dan Wolderwijd. De A1 wist echter goed bij te blijven, en vooral Robbins rake strafworp kwam op een heel goed moment. DOS ging beter schieten, en Wolderwijd leek onrustig te worden. Er werden plotseling veel fouten gemaakt in de passing, en DOS kwam steeds dichterbij, tot op 1 punt. Toch keek het fanatieke thuispubliek zuur op toen Wolderwijd in 3 opeenvolgende aanvallen het verschil weer op 4 wist te brengen, met nog maar een minuut of 10 te spelen: 13-17. DOS gaf het nog niet op, maar de coach van de junioren uit Westbroek zat overduidelijk te slapen. Verdedigend gaf DOS geen centimeter ruimte, waardoor Wolderwijd niet verplicht werd om schoten te lossen. Zo bleef Wolderwijd vrij simpel in balbezit, en kon DOS niet dichterbij komen dan 15-17. In de allerlaatste minuut trok Maarten met een laag tempo twee heren met zich mee, waardoor Mark met een nog lager tempo de beslissende doorloopbal mocht maken.

Al met al een mooie overwinning, die smaakt naar meer. Toch zullen we ook de komende wedstrijden meer dan ons uiterste best moeten doen, want we zullen niet meer onderschat worden. Vandaag hebben we met zijn achten gevochten voor de punten, en iedereen kan terugkijken op een goede wedstrijd. De A1 stond er als team, en dat werd uiteindelijk beloond met een verrassende overwinning. Complimenten ook aan de uitstekende scheidsrechter, die zich geenszins liet meeslepen door het fanatieke publiek, waarbij ze keer op keer de juiste beslissingen nam.

Doelpunten: Maarten, Robbin en Mark 5, Susanne, Jenneke en Carla 1

Oliebollen Toernooi 2021