Wolderwijd A1 sluit goed jaar af met gelijkspel

Het was dan toch zover. De allerlaatste wedstrijd van dit veldseizoen. De A1 had vorige week tegen Antilopen het kampioenschap al veiliggesteld, de wedstrijd tegen Sparta A2 in Nijkerk was dan ook alleen nog zinvol om lekker bij te bruinen. Onverwacht werd het namelijk een prachtige zonnige zaterdag, al had het korfbal iets beter gekund. Misschien had het iets te maken met het vroege tijdstip, want bij beide teams was er wat verwarring over de aanvangstijd. Half 12 vertrekken of half 12 spelen, het maakt net het verschil tussen rustig uitslapen en haastig opstaan. Toch, Robbin? Toch, Niek? ;) Eenmaal zonder de bezielende coaching van Jan en daarom met Bas Kettenis alias 2tall als interim-coach werd uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur gesleept.

De wedstrijd begon zwak van beide kanten. Veel kansen werden er niet gecreƫerd, en de kansen die er wel waren werden door beide partijen vakkundig om zeep geholpen. Uiteindelijk opende Maarten met zijn befaamde afstandsschot de score. Ook de 0-2 werd gemaakt van afstand, waarna Sparta overnam. De 2-1 was het resultaat van een beetje chaos in de verdediging, en de 2-2 had ook afgekeurd mogen worden, want Jenneke had toch echt 2 handen in de lucht. De wilskracht om er echt iets van te maken ontbrak bij beide teams, de meeste acties konden getypeerd worden als 'net-niet'. De ruststand van 2-2 was dan ook niet verrassend.

In de 2e helft liep Sparta snel uit. Drie rake afstandsschoten kort na elkaar zetten de stand op 5-2, waarna Wolderwijd door Susanne, Maarten en Froukje van afstand weer terugkwam tot 5-5. Aangezien er voor beide teams niets meer op het spel stond bleef het niveau toch wat laag hangen. Sparta liep nog eenmaal uit naar 7-5, waarna Niek van Holland voor het laatst in het groen/blauw van Wolderwijd gewisseld werd. Hij gaat zijn geluk beproeven bij OVVO in Maarssen. Succes volgend jaar Niek, zonder ons... Ook Sparta wisselde nog een speelster voor de laatste keer, en het werd uiteindelijk nog 7-7 na twee combinaties van Maarten en Mark.

Het maakte niet zoveel meer uit, en beide teams konden leven met de puntendeling. Hoogtepunten van vandaag waren vooral het lekkere weer en de leuke speeltuin. We gaan als kampioen genieten van een verdiende zomervakantie. Volgend jaar gaan we in een hogere klasse proberen nog meer plezier te hebben als hecht team. Zaterdagavond stond nog een heerlijke en gezellige barbecue op het programma, samen met de Midweek en Senioren 2, om de kampioenschappen te vieren. Zaterdag 23 juni gaan we nog zand happen in Noordwijk, daarna is het seizoen echt voorbij. Een bedankje aan iedereen die ons dit jaar heeft bijgestaan, en iedereen een hele fijne zomervakantie toegewenst!

Oliebollen Toernooi 2021
dinsdag 28 december