A1 wint topper in Harderwijk

Harderwijk 19-5-2012

Na een sterke reeks van 3 overwinningen op het veld ging de A1 naar de buren Unitas om het kampioenschap in de wacht te slepen. De tegenstander Unitas A2, een sterk gegroeid team sinds de 1e ontmoeting vorig jaar veld.

Nadat de scheidsrechter er eindelijk was begon de wedstrijd. De A1 kwam al snel met 1-0 achter en werden even wakker geschud. Waardoor het al snel 1-1 werd door een snelle actie van Susanne, met als gevolg dat Robbin de gegeven strafworp af mocht maken.

Daarna kreeg de A1 erg veel kansen om uit te breiden en dit gebeurde uiteindelijk ook door Niek, Jenneke en Robbin die allemaal een doorloopbal raakte. Hierdoor kreeg de A1 een ruime voorsprong van 1-4. Maar hier bleef het niet bij Wolderwijd bleef kansen creƫren en breidde de voorsprong door een stip van Robbin en een kort kansje van Mark. De 1e helft werd afgesloten met een doorloopbal van Jenneke en een afstandsschot van Susanne. Zo ging Wolderwijd met een goed gevoel de rust in.

Tijdens de rust was het publiek bezig alle wegvliegende flesjes te onderscheppen zo kregen zij naast het aanmoedigen ook nog een belangrijke taak.

Na een speech van Jan kon de A1 er weer tegen aan de 2e helft. Het duurde even voordat het 1e punt viel, maar Mark en Robbin breide de voorsprong uit naar 10-1. Unitas verdubbelde hun aantal goals naar 10-2. Susanne reageerde hier alweer snel op door een kort kansje erin te schieten.

Unitas begon ook eindelijk de korf te vinden en maakte er 2 wat de stand tot 11-4 bracht. Wolderwijd werd in deze fase wat minder scherp, Mark maakte nog wel de 12-4 maar Unitas kwam uiteindelijk terug tot 12-7 waarna het eindsignaal klonk.

Wolderwijd A1 is door deze overwinning kampioen geworden met als kant tekening dat ze tegen Sparta of Antilopen minimaal nog 1 punt moeten binnen slepen om alleen kampioen te zijn.

Simone bedankt voor het invallen en de A1 en Jan bedankt voor de leuke wedstrijd!

Oliebollen Toernooi 2021
dinsdag 28 december