Wolderwijd A1 overtuigt niet tegen Sparta Zwolle

Je stelt pas wat voor als er over je gepraat wordt. Daarom praten we in dit verslag toch nog even over de wedstrijd van de A1 van gisteren, want eigenlijk stelde het niet veel voor… Thuis tegen de nummer zes van de poule, Sparta Zwolle, moesten er vooral doelpunten gemaakt worden, die punten zouden dan vanzelf wel komen. Niet dus. Er moest tot de laatste seconden gevochten worden voor 2 punten, en dat had de A1 vooral aan zichzelf te danken.

Het begin was zoals wel vaker niet zo best. Het inlopen viel een beetje in het water door de chaos van de voorgaande wedstrijd, de eerste 3 ballen van de wedstrijd werden pardoes over de zijlijn gespeeld, maar al snel kwam Wolderwijd in het ritme. Maarten opende de score met een mooi afstandsschot (zoals gewoonlijk…) en Sparta antwoordde snel, ook van afstand. De 2e aanval had meer moeite met scoren.

Het geïmproviseerde vak miste eigenlijk een echte aanvaller, waardoor het moeilijk was om kansen te creëren en af te maken. Waar Wolderwijd kansen miste, kwam Sparta via 2 doorloopballen op 1-3. Aan de andere kant was het binnen een paar minuten weer twee keer raak van vlak onder de korf, waarna het grote wachten begon. Wachten op doelpunten die maar niet leken te willen komen. Een schot van Froukje werd door Sparta opnieuw snel beantwoord van afstand, waarna Wolderwijd een klein gaatje van twee punten kon slaan na een schot van Maarten en een korte kans/doorloopbal van Mark. Met nog een doorloopbal tegen was de ruststand 6-5 in het voordeel van Wolderwijd.

Dat ging niet zoals gepland. De aanval draaide niet goed genoeg, en de doelpunten waren toch wel makkelijk cadeau gegeven. Er moest meer gevarieerd worden in de aanvallen, want zelfs het aantal kansen viel tegen. Helaas was de stand na zo’n 10 seconden in de tweede helft alweer gelijk, door wederom een doorloopbal, waar Maarten wel gehinderd werd door het blok. Zijn gelijk haalde hij een paar minuten later alweer van afstand, voor de 7-6. Via een korte kans en een afstandsschot van Sparta, een mooi schot van Jaimy, een doorloopbal van Carla, nog een afstandsschot van Sparta en een ‘Zuidema’ van Froukje stond er zo’n 5 minuten voor tijd een verschil van 1 punt op het scorebord. Waar eerder een voorsprong weleens goed werd vastgehouden in de laatste minuten, ging het nu bijna mis.Tot vijf keer toe verspeelde de aanval de bal, waardoor de verdediging tot het uiterste moest gaan om de voorsprong te behouden. In ‘the dying seconds of the game’ draaide Jaimy zich vanuit de aangeef om, en ze maakte het karwei dan toch af.

Eindstand 11-9. Conclusies van vandaag: teveel om op te noemen. We hebben verdiend gewonnen, maar zonder te overtuigen. Jaimy wist in haar eerste wedstrijd als aanvallende dame op twee belangrijke momenten te scoren, waar we haar erg dankbaar voor zijn.

Volgende week spelen we in Kampen. Wit-Blauw is dan onze tegenstander, en het zal volgende week toch echt een stuk beter moeten gaan dan vandaag. We zijn blij met deze punten, en de high-fives hebben ook het eerste aan 2 punten geholpen.

Alle teams van Wolderwijd bleven deze zaterdag ongeslagen, wat natuurlijk een mooie prestatie is. Tot volgende week!

Doelpunten: Onzeker, aangezien onze Suus het scoreformulier in mocht vullen. Verder zijn we heel blij met haar =)

Oliebollen Toernooi 2021
dinsdag 28 december