Complimenten voor Unitas, punten voor Wolderwijd A1

Eindelijk weer een gewone wedstrijd voor de A1, na het oliebollentoernooi en de Jeugd Challenge.

Unitas A2 liet zien dat ze een stuk beter op elkaar ingespeeld waren dan bij de vorige 2 ontmoetingen, want soepel ging het zeker niet. Helaas had iemand de temperatuur van het zwembad en de sporthal gelijkgesteld, dus het was lichtelijk benauwd in de Sypel. Lastig als je al niet helemaal topfit bent, zoals onze Wout, en het inschieten ging over het algemeen beroerd. Dat beloofde niet veel goeds…

In de wedstrijd was hier echter niets van te merken. Binnen 5 minuten wist Maarten er al twee in te leggen, een strafworp en een show-doorloopbal. Daarna scoorden Wout en Susanne vlak na elkaar, en Robbin maakte van een goeie afstand de 5-0. En daarmee was het beste deel van Wolderwijd ook meteen geweest. Twee snelle tegendoelpunten brachten Unitas dichterbij, tot Mark met een afstandschot (geleerd van Maarten) de stand op 2-6 bracht. Maarten scoorde vlak daarna van dichtbij, maar Unitas deed van afstand iets terug. Mark, Jenneke en Susanne wisten ruim voor rust nog van afstand te scoren, maar Unitas kwam terug tot 8-10, door vooral veel geknoei onder de korf van Wolderwijd. Susanne kreeg het extra benauwd door deze stand, en scoorde nog maar even twee schoten van haar favoriete afstand. Wat moest hier nou van gezegd worden? Wout werd gewisseld voor Froukje, en het doel was om Unitas niet dichterbij te laten komen, want 8 tegendoelpunten was nu al teveel.

Helaas kwam de tactiek niet helemaal, of helemaal niet, uit de verf. Met betere afstandsschoten dan Wolderwijd wist Unitas terug te komen tot 11-13. De riante voorsprong was bijna verdwenen, en het scoren ging niet meer zo soepel bij Wolderwijd. Maarten scoorde weer met één hand, en Froukje maakte een mooi doelpunt tegen haar reus van een heer, die toch het nakijken had. Jaimy kreeg nog een strafworp tegen, gewoon omdat ze bestond. Ergens anders dan waar ze stond kon ze toch echt niet heen, maar de scheidsrechter zag dit anders, en beloonde de beukende Unitas-dame met een strafworp. Iets minder dan een kwartier voor tijd kwam Unitas op 14-16, en de laatste vakwissel vond plaats. En het bleef lang spannend.

De aanval draaide stroef rond, maar had ook pech dat de bal vaak net de verkeerde kant op tolde. De verdediging vocht voor elke seconde, maar door een knap afstandsschot was het verschil nog maar 1 punt, met nog vijf minuten te spelen. In de chaos die volgde miste Unitas een strafworp en twee korte kansen, en Wolderwijd werd nog een 100% strafworp ontnomen terwijl de korf heen en weer zwiepte. Er werd net op tijd afgefloten, de winst was binnen, al scheelde het niet veel. Eindstand: 15-16.

Qua goede voornemens hoeven we ons geen zorgen te maken, want vandaag werd duidelijk dat we nog veel te verbeteren hebben. Slechts vier doelpunten in de tweede helft, en zeker vijf tegendoelpunten teveel. Zoals Susanne terecht tegen de lichtelijk teleurgestelde Unitassers zei: ‘Jullie zijn goed geworden’. Geluk heb je ook nodig, zullen we maar zeggen, dus na 5 wedstrijden heeft de A1 nog geen punt verloren.

Volgende week ‘de kraker’, uit tegen Hellas ’63, waar de koppositie op het spel staat. Laten we hopen dat het dan beter gaat. Om ons goede voornemen maar zwart op wit te zetten: ‘In 2012 willen we kampioen worden!’

Doelpunten: 16, zoals jullie van ons gewend zijn. Bijna iedereen heeft een doelpuntje kunnen maken. Wouter, bedankt dat je met ons mee was. Rein, Linda, Trijntje, Gert, Julia en natuurlijk Cheryl, bedankt voor jullie support!

Oliebollen Toernooi 2021
dinsdag 28 december