Wolderwijd A1 worstelt met 7 spelers naar 8 punten

Plaats delict: Erica Terpstrahal, Wezep
Datum: 10 december 2011
Hoofdrolspelers: Wolderwijd A1, onder leiding van Jan Voppen

Vlak naast de A28 ligt het mooie dorpje Wezep. Bij binnenkomst wijzen bordjes de weg naar het dorpshuis, de kerstmarkt, en de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging. De Erica Terpstrahal is helaas lastiger te vinden, zelfs nadat de TomTom ‘bestemming bereikt’ heeft uitgekraamd. De zaal bevindt zich op het terrein van een kazerne, en het is nog een hele toer om binnen te komen. Na dranghekken, de gasverdeelkamer en de kabelbaan opperde Maarten nog om via de klimwand het dak op te gaan. Gelukkig bleek dit niet nodig, er zaten wel degelijk deuren in het gebouw.

Al snel na binnenkomst in de zaal diende het eerste probleem zich aan. Iemand (we noemen geen namen) was de spelersmap vergeten mee te nemen uit Zeewolde, maar met duplicaatkaarten en een geleend wedstrijdformulier (waarvoor dank, Rood-Wit) konden we dan toch spelen. Inschieten was wel een lastig verhaal, aangezien er aan onze kant van de zaal alleen een D-korf opgezet stond. Rood-Wit spelers die ons te hulp schoten werden teruggeroepen door hun eigen coach, dus we zijn zelf de berging maar in gegaan om een verlengstuk te halen. Kortom: gastvrijheid ten top.

Uiteindelijk konden we toch nog ongeveer 4 minuten inschieten in de rust van de voorgaande wedstrijd. Dan nu de wedstrijd zelf. Die begon niet bepaald soepel. Rood-Wit scoorde veel van afstand, en de wedstrijd ging daardoor gelijk op, tot 5-5. Geen van beide teams had echt kans om uit te lopen. Maar Wolderwijd was beter, en door gevarieerd aanvalsspel kwamen we op 8-6. Helaas ging het toen mis. Wouts enkelblessure speelde weer op, en hij maakte de verstandige keuze om met ijs op de bank te gaan zitten. Aangezien er geen reserves mee waren, moest de A1 verder met 7 man. Dit had even een negatief effect. Wolderwijd was de concentratie even kwijt, en vlak voor rust kwam Rood-Wit (onterecht) terug tot 8-8.

In de rust kon Jan zijn verhaal kwijt. Nadat hij woensdag nog geopereerd werd, stond hij vandaag alweer langs de lijn om zijn team te coachen. Helemaal top! Zijn ervaring kwam goed van pas in het vak met 3 spelers. Na de rust kwam dat eerst nog niet zo duidelijk naar voren, want Rood-Wit liep binnen een paar aanvallen uit naar een 12-9 voorsprong. Toen ging Wolderwijd A1 in de vechtstand. Tegen het fysieke Rood-Wit was het vooral zaak om het eigen spel vast te houden, en voor Froukje, Carla en Maarten was het met z’n drieën hard werken om de tegenstander bij te houden. Hoe langer het duurde, hoe beter dat ging. Maarten speelde tegen twee heren alsof er maar 1 stond, en wist zelfs nog te scoren. Froukje en Carla moesten diep gaan om het vak in beweging te houden, maar ze gingen door met scoren. Zo kwam de A1 terug, en nam het zelfs een voorsprong van 14-12.

Rood-Wit baalde duidelijk van de achterstand met een man meer, maar de wissels in het vak met 4 tegenstanders hielpen ze niet. De voorsprong voor Wolderwijd werd vastgehouden, en uiteindelijk eindigde de A1 weer op ons favoriete aantal van 16 doelpunten. Eindstand: 14-16. En wat zijn we hier blij mee. Verliezen van Rood-Wit was vandaag geen schande geweest; aangezien we meer dan de helft van de wedstrijd met 7 spelers hebben gespeeld is dit een hele prestatie, vooral van Carla, Froukje en Maarten.

Voorlopig staan er gelukkig geen wedstrijden op het programma, want naast Wout heeft ook Niek een ernstige blessure te pakken. Sterkte jongens! We hopen dat het snel weer beter gaat.
Na vandaag staat Wolderwijd A1 nog steeds ongeslagen bovenaan in de poule, met acht punten uit vier wedstrijden. Op 7 januari 2012 gaan we er weer helemaal voor, tegen Unitas in Harderwijk. We hopen dat we er dan weer zonder blaren en blessures tegenaan kunnen.

Oliebollen Toernooi 2021
dinsdag 28 december