KV Wolderwijd A1 is klaar voor het zaalseizoen!

Voor zaterdag 5 november was Wolderwijd A1 uitgenodigd om mee te doen aan een juniorentoernooi, georganiseerd door korfbalvereniging Emmeloord. Vooral de maaltijd die na afloop aangeboden zou worden sprak de spelers (lees: Robbin) wel aan, dus dankbaar werd de uitnodiging aangenomen.

Een goede voorbereiding op het zaalseizoen, en de perfecte mogelijkheid om even wat opstellingen uit te proberen. Om daadwerkelijk in Emmeloord te komen is nog een uitdaging, we hebben de Hannie Schaftweg (u allen wel bekend, toch? Zo niet, vraag Wout…) meerdere malen gezien, van vele kanten… Lang leve omleidingen.

Desondanks kwamen we ruim op tijd voor onze wedstrijd in de zaal aan. Tegenstanders waren Marknesse, Emmeloord en DTG. DTG was een heuse buitenlandse tegenstander, gelukkig kon Froukje vertalen bij de wedstrijd tegen deze Friese opponent. Deze wedstrijd begon de A1 nog stroef. De Friezen konden meekomen tot halverwege de eerste helft, tussenstand 4-4, daarna liep Wolderwijd uit. Doordat DTG veel van afstand wist te scoren kwamen zij op elf doelpunten uit, maar gelukkig hadden wij in dit wedstrijdje Susanne, die er !8! in wist te leggen. Eindstand 16-11.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen de thuisploeg, die duidelijk van een iets lager niveau was dan DTG. Het scoren van afstand lukte ze minder goed dan DTG, en wederom kon de A1 zestien keer de blauw-gele bal door het gele mandje krijgen. Vooral Froukje en Susanne scoorden aan de lopende band, maar geen enkele speler kan een doelpunt maken zonder de hulp van zijn teamgenoten! De wedstrijd tegen Emmeloord eindigde met 16-4 in het voordeel van Wolderwijd. Het leek er in deze wedstrijd nog even op dat we Niek kwijt zouden raken met een knieblessure, maar gelukkig kon hij na een korte rust weer verder.

De ‘grote finale’ werd als laatste gespeeld, tussen de ongeslagen ploegen van Wolderwijd en Marknesse. Maar weer wist Wolderwijd de korf snel te vinden, en weer werd er vooral van afstand met scherp geschoten. Marknesse speelde goed mee, maar kon niet voorkomen dat Wolderwijd wéér 16 doelpunten kon maken. Helaas vielen in deze wedstrijd Wout en een jongen van Marknesse uit met een enkelblessure, waardoor de EHBO-kamer toch nog gebruikt moest worden. Geen probleem, want ook daar leek de sfeer er goed in te zitten, laat dat maar aan Wout over… De einduitslag van de derde wedstrijd: 16-4.

We hebben veelvuldig kunnen experimenteren met opstellingen, we hebben lekker gespeeld, we hebben een gezellige dag gehad met zowel teamgenoten als tegenstanders en we zijn uiteindelijk in het bezit van een grote beker (qua formaat ongeveer net zo groot als de wereldcup die ‘ons’ Nederlands team heeft binnengesleept in China) in de kantine gaan zitten voor een goedverzorgde maaltijd.

Al met al een nuttige middag, met dank aan de organisatie uit Emmeloord.

Doelpunten: Met 48 doelpunten in 120 minuten, gemaakt als hecht team, is ons 1 ding duidelijk geworden: de A1 is klaar voor het zaalseizoen!

Oliebollen Toernooi 2021
dinsdag 28 december