KV Wolderwijd/DYZLE A1 start het seizoen met een overwinning

Zaterdag 10 september begint de KV Wolderwijd/DYZLE A1 het seizoen met een uit wedstrijd in Lelystad. Na een sterke voorbereiding met twee oefenwedstrijden en oefenpartijtjes tegen het 1e kon de A gaan laten zien wat ze konden. De tegenstander Exakwa A2 is geen onbekende na vorig seizoen een aantal pittige wedstrijden tegen ze gespeelt te hebben mochten we vandaag weer aantreden tegen ze.

Met de meegereisde supporters, het debuut van teammanager David en de reserves vanuit de B op de bank werd de wedstrijd werd om 10.55 in gefloten. KV Wolderwijd/DYZLE kon gelijk het initiatief in de score pakken door een mooi schot van Karsten, hierbij kwam Exakwa ook snel weer terug door de 1-1 erin te leggen. Door sterk reboundwerk van Mischa kreeg de aanval snel de bal weer terug waardoor Martijn door scherpe afronding de voorsprong kon vergroten naar 1-3. Door druk te zetten op de tegenstander en de snelle passing kregen we vaak het initiatief om weer aan te vallen. Hier maakte Karsten en Mischa gretig gebruik van door de score naar 1-5 te vergroten. Door sterk ondersteunend werk van de dames kreeg Martijn de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten naar 1-6. Exakwa kon nog iets terug doen en de ruststand werd uiteindelijk beslist door een beslist door een enorm afstand schot van Karsten naar 3-7.

Tweede helft was het zaak om de concentratie en de sterke lijn van de eerste helft vast te houden. Door sterk reboundwerk en aangeefwerk van Daphne/Louise kon Martijn de score gelijk weer uitbreiden naar 3-9. Ook bleef het andere vak stabiel verdedigen en hadden ze vaak na één kans de bal alweer terug waardoor we kansen konden blijven creëren. De tweede helft bleef KV Wolderwijd/DYZLE dan ook gedisciplineerd spelen waardoor er weinig balverlies was en we de bal snel weer terug hadden. Hierdoor konden Karsten en Martijn kansen blijven pakken en konden we de score snel naar 5-12 zetten. Het laatste deel van de wedstrijd kwamen Justin en Deborah er nog even in om wat frisse energie er in te gooien en Karsten besliste de eindstand nog met een mooie kans naar 5-13.

Door het collectieve spel en concentratie vanaf de eerste tot de laatste minuut hebben ze met elkaar een mooi resultaat kunnen neerzetten. Daarbij hebben door sterk ondersteunend werk van de dames de heren veel kansen kunnen creëren.

Volgende week zetten we de competitie voort met een thuiswedstrijd tegen de Meeuwen A2
Scores: Martijn 7, Karsten 5, Mischa 1.

• Glasbewassingnederland.nl
  • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Official Pizza partner KV Wolderwijd
  • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Bakker Bart
  • Onze KV Wolderwijd webshop
  • KorfbalTotaal.nl
  • Fysio Focus Zeewolde
  • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
  • Financiële Dienstverlening
  • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
  • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
  • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
  • Voor al uw maatwerk