Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

2011 KVW Ledenshop banner

KV Wolderwijd A1 wint overtuigend

Na een nipte nederlaag afgelopen week had de A1 van Wolderwijd vandaag wat goed te maken tegen de nog onbekende tegenstander de Eemvogels A1. De opdracht was vandaag voornamelijk druk zetten, bal tempo hooghouden en ervoor zorgen dat het scoringspercentage hoger wordt.

Met de nieuwe aanwinst Naomi in de basis begon het team in hoog tempo aanvallen te creëren en vonden Mischa en Sophie al snel gaten in de verdediging van de Eemvogels waardoor ze de stand op 2-0 konden zetten. Ook het andere vak wist snel te scoren en nadat Sophie afgelopen week hard getraind had in het afmaken van de korte kansen wist ze er ook de 4-1 in te gooien. Verdedigend gaf Wolderwijd wat ruimte weg waardoor de Eemvogels wisten terug te komen tot 4-3. De A1 pakte daarna gelijk het initiatief weer terug en wist door snelle combinaties en diepe ballen de score dankzij het scherpe afmaken van Sophie en Matthijs op een ruststand te zetten van 8-3.

Nadat we de afgelopen wedstrijd moeilijk tot scoren kwamen in de tweede helft werd het team in de rust even scherp gezet op het afmaken van de vele kansen.

Na de rust ging begon het team gelijk weer scherp en wisten wederom Matthijs en Sophie de score te brengen naar 10-3. Ook verdedigend bleef Wolderwijd de ballen er snel uithalen waardoor de Eemvogels nauwelijks een aanval konden opzetten. Hierdoor kon Wolderwijd weer snel in de aanval komen en wist Damaris door een snelle actie de 11-3 te maken. Door de sterke rebound in het aanval vak kon ook Matthijs blijven schieten en prikte de 12-3 erin. Ook had de Eemvogels geen antwoord op het snelle aanvalswerk van Louise en Naomi waardoor Louise met een korte kans de 13-3 erin gooide. Door de ruime voorsprong kon de A1 de wedstrijd mooi uitspelen en wisten Martijn wederom Sophie en Naomi (met 1 hand de doorloopbal) de wedstrijd af te sluiten op 16-3.

De A1 heeft vandaag ook weer als team druk kunnen zetten en op veel verschillende schijven te kunnen scoren, uiteindelijk zijn er dan ook 83 kansen gecreëerd. Volgende week staat een uit wedstrijd naar Midlandia A1 op de planning.

Scores: Sophie(6),Matthijs(4),Martijn(2), Mischa, Damaris, Naomi, Louise(1)

 • Onze KV Wolderwijd webshop
 • KorfbalTotaal.nl
 • Wisse Installaties
 • Fysio Focus Zeewolde
 • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
 • Financiële Dienstverlening
 • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
 • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
 • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
 • Voor al uw maatwerk
 • De schilders met garantie uit Zeewolde

Evenementen Agenda

Ned. Kampioenschap B-aspiranten


Datum: zaterdag 25 juni
Aanvang: 10:00 uur.


Competitie Agenda

Start voorbereiding veldcompetitie


Datum: dinsdag 16 augustus
Aanvang: 17:00 uur.


Oefenwedstrijden veld


Datum: zaterdag 27 augustus
Aanvang: 09:00 uur.


Oefenwedstrijden veld


Datum: zaterdag 03 september
Aanvang: 09:00 uur.


Start veldcompetitie 2022-2023


Datum: zaterdag 10 september
Aanvang: 09:00 uur.


Bestuursagenda

Bestuursvergadering


Datum: maandag 30 mei
Aanvang: 19:30 uur.


Bestuursvergadering


Datum: maandag 27 juni
Aanvang: 19:30 uur.


Kantine Agenda

Geen evenementen