KV Wolderwijd A1 klaar voor nieuwe seizoen

De A1 van KV Wolderwijd is na een korte maar intensieve voorbereiding klaar voor het nieuwe seizoen. Komende zaterdag spelen ze de eerste competitiewedstrijd in Huizen.

Dit seizoen staat er een nieuw trainers duo voor dit team. Anne Engelsman is weer volledig terug na een jaartje Maastricht. Anne is geen onbekende voor dit team, een aantal jaren geleden trainde ze de meeste spelers al eens een jaar.

Nieuw als trainer/coach is Jeroen van den Berg. Jeroen heeft zijn korfbal roots liggen bij Sparta Nijkerk. Sinds afgelopen jaar korfbalt een van zijn dochters in de F bij Wolderwijd. Na een aantal gesprekken met Anne en de TC heeft Jeroen de taak van trainer/coach op zich genomen voor het komende seizoen.

Nieuw in de ploeg van KV Wolderwijd, maar geen onbekende, is Sam Scharft. Zij keert na 3 jaren korfbal bij Unitas weer terug op het oude nest.

Afgelopen zaterdag was er een 'trainingsdag' ingepland. Men begon met een uitgebreid ontbijt met daarna een bootcam sessie gegeven door Marcel de Groot. Een pittig uurtje inspanning met als gevolg een groot aantal rode, verhitte koppies.
Om 11:00 uur start de A1 een korfbal clinnic gegeven door de trainers van TOP/SolarCompleet, Jan Niebeek en Ruben Boode. Beide heren zorgen voor een gevarieerde training waarbij verschillende aspecten van top korfbal werden aangesneden. De ervaring van beide trainers heeft deze groep meer dan aangesproken. De tips en tricks waren leuk en leerzaam.

Na een gezamenlijke lunch met de selectie van TOP/SolarCompleet speelde de A1 een oefenwedstrijd tegen een afvaardiging van de selectie van TOP. Zeer leerzaam mar helaas verloren.

Activiteiten Agenda

Korfbal League Finale 2020