Wolderwijd A1 met overmacht kampioen!

Wat na de eerste twee wedstrijden nog een grote uitdaging leek is in de resterende wedstijden overduidelijk rechtgezet. Met grote overmacht heeft KV Wolderwijd A1 de laatste wedstrijden weten te winnen en daarmee het kampioenschap in de wacht gesleept.

In de laatste thuiswedstrijd heeft dit team laten zien dat het veel, heel veel kwaliteiten waarborgt. Een overtuigende 23-10 (!) overwinning zorgde voor een fantastisch slotstuk van deze competitie.

Terug kijkend op het gehele seizoen kunnen we spreken dat er veel is gebeurd. Er werd gestart met Wilma als nieuwe trainster, wat zorgde voor een compleet nieuwe start en ervaring voor velen. Het was wennen en er werd vanaf 0 begonnen. Maar er werd zichtbaar genoten. In Hoevelaken werd het eerste succes behaald, door kampioen te worden in een directe wedstrijd tegen medekampioens kandidaat Telstar. Een 10-10 gelijkspel was voldoende. Opmerkelijk was dat alle goals werden gescoord door 2 heren.

In de zaal, in een hoger klasse werd er gestreden om elke vierkante centimeter. De ploeg had het zwaar, en het geluk was niet vaak aan Wolderwijd zijde. Daarnaast heeft het team halverwege de competitie afscheid moeten nemen van Wilma, die door fysieke omstandigheden het trainen en coachen niet meer kon volhouden. Een omstandigheid welke hard aankwam bij het team.
Toch bleef dit team niet bij de pakken neerzitten: men bleef strijden en vechten, nog beter de teamgeest werd er alleen maar sterker van. Ondanks het feit dat er weinig punten konden worden bijgeschreven kwamen de kwaliteiten van het team steeds beter naar voren. Zowel uit als thuis werden erg goede wedstrijden gespeeld wat het team een impuls gaf voor de rest van het seizoen.

De tweede helft van het veldseizoen begon thuis met een valse start (wake-up-call). Er werd in de slot seconden verloren. In de return tegen de zelfde ploeg werd een overduidelijke 7-20 overwinning neer gezet! Het kampioenschap werd uiteindelijk echt binnen gehaald in de laatste thuiswedstrijd tegen Rood-Wit. Een 23-10 einduitslag, waarbij 12 goals van de dames Theanne en Lynn, was een terechte afspiegeling van de sterkte in deze competitie.

In deze laatste thuiswedstrijd is (helaas) ook afscheid genomen van 3 vertrekkende spelers. Ramin, Theanne en Naomi: bedankt voor jullie bijdrage aan dit team. We zullen jullie gaan missen.

Volgend seizoen blijft de rest van het team nagenoeg intact (Marijke gaat naar de senioren) en zal worden aangevuld vanuit de C. Nieuwe trainers/coaches mogen verder borduren op de gemaakte stappen met dit team. Een team wat ook volgend jaar weer mooi en aantrekkelijk korfbal zal laten zien.

0111 Superloten 756x348

Start Zaaltrainingen 2020 S + B teams