Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

2011 KVW Ledenshop banner

Verslagen

KV Wolderwijd 1 wint ook lastige kampioenswedstrijd in Amsterdam

Na de 11-15 overwinning bij Triaz in Amsterdam mag KV Wolderwijd 1 zich 'officieus' kampioen noemen. Met nog 1 wedstrijd te gaan is de ploeg van coach Jeroen van den Berg niet meer in te halen.
En daarmee is een stukje historie geschreven. Daar waar menig jeugdteam de afgelopen jaren meermalen kampioen is geworden, is dit voor Wolderwijd 1 de afgelopen 15 jaar niet voorgekomen.

Aanstaande zaterdag 18 juni om 16:15 uur speelt KV Wolderwijd hun 'kampioenswedstrijd' op de eigen velden aan de Horsterweg. Uiteraard zullen we dit team en de andere kampioenen dan allemaal in het zonnetje zetten. Vanaf 15:00 uur is iedereen welkom.

Lees meer

KV Wolderwijd 1 gaat vol voor kampioenschap

Afgelopen zaterdag 21 mei stond voor KV Wolderwijd misschien wel de belangrijkste wedstrijd in jaren op het programma. Zou het vlaggenschip dan eindelijk eens afrekenen met de 4e klasse?
Dan moest er wel gewonnen worden van Purmer waarmee de koppositie gedeeld werd.

Het team van coach Jeroen van den Berg was tot op het bot gemotiveerd. De spanning op de gezichten was duidelijk zichtbaar in de uren voor de wedstrijd en tijdens de warming-up. Met in het achterhoofd dat de uitwedstrijd ook al punten opleverde, maar dat dat een zwaar bevochten overwinning was, begon Wolderwijd 1 zeer voortvarend aan de wedstrijd.

Ook het publiek, dat in grote getale naar het sportpark was gekomen, was de spanning voelbaar: wat zou er vandaag gaan gebeuren?

Lees meer

KV Wolderwijd 1 wint, en pakt koppositie

KV Wolderwijd 1 deed afgelopen weekend wat het moest doen om in de race te blijven voor het kampioenschap.

Met een 15-10 overwinning op Stormvogels en het onverwachte verlies van Purmer heeft Wolderwijd 1 de koppositie overgenomen.

De uitwedstrijd tegen Stormvogels was de laatste verlies partij. En om in de race te blijven voor het kapioenschap was het dan ook duidelijk dat er gewonnen moest worden.
Wolderwijd begon voorzichtig aan de wedstrijd en gaf in de eerste minuten duidelijk te veel ruimte aan Stormvogels. Pas na een kwartier spelen kantelde de wedstrijd in het voordeel van Wolderwijd.
Met 4 goals van zowel Matthijs en Rick was de stand bij rust 8-4 in het voordeel van Wolderwijd. 

Scherp blijven en doorgaan met het vertoonde spel was de opdracht voor de tweede helft. Iets wat in eerdere wedstrijden nog wel eens een valkuil was. Ditmaal werd het snel duidelijk, en liep Wolderwijd gestaag uit naar een voorsprong van 7 punten: 14-7. De laatste opleving van Stormvogels zorgde ervoor dat de eindstand werd bepaald op 15 tegen 10. 

Lees meer

KV Wolderwijd 1 maakt verschil in eerste helft.

Het was een druilerige zaterdagmiddag, voor KV Wolderwijd 1 stond de laatste veldwedstrijd voor het zaalseizoen op het programma. Met de tegenstander van vanmiddag, Zaandam Zuid, had het team nog een appeltje te schillen. De uitwedstrijd werd verloren met 1 punt verschil in de laatste 5 minuten.

Gezien de stand op de ranglijst was het team van Jeroen van den Berg aan zijn stand verplicht om te winnen. En om zodoende ook nog in de race te blijven voor het kampioenschap.

De boodschap was duidelijk: ontspannen spelen, veel schotpogingen pakken en uitgaan van eigen kracht. De eerste 5 minuten waren dan ook erg hoopvol voor de thuisploeg. Veel kansen, veel rebounds maar geen goals.

Na 7 minuten was het dan eindelijk raak, 1-0 door Maarten B. Het was niet direct het startschot voor het een zwaar offensief, want Zaandam Zuid nam brutaal een 1-2 voor sprong. Voor Wolderwijd was dat wel het moment om te laten zien dat ze zowel op technisch als ook tactisch vlak de betere ploeg was. Gestaag liep de thuisploeg uit naar een 10-4 ruststand.

Lees meer

KV Wolderwijd 1 pakt belangrijke punten in IJmuiden

Het is dinsdagavond 20:00 uur als KV Wolderwijd een inhaalwedstrijd moet spelen in IJmuiden. Op een mooi veld maar met veel wind gaat het erom spannen. Bij winst heeft KV Wolderwijd een mogelijk kampioenschap in eigen hand. Geen doel op zich maar wel een mooi vooruitzicht om na jaren weer eens in de derde klasse te spelen.

De eerste helft werd in grote mate beïnvloed door de wind, hetgeen resulteerde in weinig doelpunten aan beide kanten. Met een ruststand van 6-3 in het voordeel van DKV werden de kleedkamers door beide teams opgezocht.

Coach Jeroen van den Berg gaf in de rust aan dat er nog van alles mogelijk was maar dat het team dat zelf in handen had: nauwkeuriger in de afwerking, scherper schieten en vooral 'agresief' blijven verdedigen.

Dat deze woorden hun uitwerking niet misten bleek als snel in de tweede helft. Direct werd er de 6-4 gemaakt en gestaag kwamen de korfballers uit Zeewolde terug naar 8-8. Ook vanaf dat moment kon het nog alle kanten op. Van 9-9 naar 10-10 en in de laatste minuut stond er 11-11 op het scorebord.

Lees meer

KV Wolderwijd 1 wint en toont kracht in 2e helft

Zaterdag 9 oktober, 'Super Saturday' bij KV Wolderwijd. Veel thuiswedstrijden, veel publiek, mooi weer en met als afsluiting een feestavond.

Wolderwijd 1 wilde deze dag dan ook succesvol afsluiten door de punten in eigen huis te houden. Kijkend naar de ranglijst zou dat op papier moeten kunnen.
De start was dan ook voortvarend: van 2-0 naar 4-1 in korte tijd. Echter slopen al snel de foutjes en slordigheden weer in het spel. Triaz uit Amsterdam bleef in de wedstrijd en scoorde vanaf dat moment lekker mee. KV Wolderwijd was niet bij mchte om het gaatje verder te vergroten en de wedstrijd al voor rust volledig naar hun hand te zetten.

Lees meer

KV Wolderwijd wint van koploper in Purmerend

Wat in de voorgaande wedstrijden tegen Stromvogels en Zaandam Zuid niet lukte pakte in Purmerend goed uit: op basis van inzet en kwaliteit werd Purmer 1 verslagen met 14-18.

KV Wolderwijd reisde met gemengde gevoelens af naar Purmerend: Purmer 1 was na 3 wedstrijden de ongeslagen koploper.
Terug kijkend op de eerste 3 wedstrijden kon KV Wolderwijd de conclusie trekken dat er meer in had gezeten dan slecht 1 overwinning. Het was dus zaak om scherp en geconcentreerd te beginnen.

Lees meer

KV Wolderwijd A1 wint overtuigend

Na een nipte nederlaag afgelopen week had de A1 van Wolderwijd vandaag wat goed te maken tegen de nog onbekende tegenstander de Eemvogels A1. De opdracht was vandaag voornamelijk druk zetten, bal tempo hooghouden en ervoor zorgen dat het scoringspercentage hoger wordt.

Met de nieuwe aanwinst Naomi in de basis begon het team in hoog tempo aanvallen te creëren en vonden Mischa en Sophie al snel gaten in de verdediging van de Eemvogels waardoor ze de stand op 2-0 konden zetten. Ook het andere vak wist snel te scoren en nadat Sophie afgelopen week hard getraind had in het afmaken van de korte kansen wist ze er ook de 4-1 in te gooien. Verdedigend gaf Wolderwijd wat ruimte weg waardoor de Eemvogels wisten terug te komen tot 4-3. De A1 pakte daarna gelijk het initiatief weer terug en wist door snelle combinaties en diepe ballen de score dankzij het scherpe afmaken van Sophie en Matthijs op een ruststand te zetten van 8-3.

Lees meer

 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Bakker Bart
 • Onze KV Wolderwijd webshop
 • KorfbalTotaal.nl
 • Wisse Installaties
 • Fysio Focus Zeewolde
 • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
 • Financiële Dienstverlening
 • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
 • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
 • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
 • Voor al uw maatwerk
 • De schilders met garantie uit Zeewolde

Evenementen Agenda

JAM Schoolkorfbal Toernooi 2022


Datum: vrijdag 30 september
Aanvang: 16:00 uur.


Competitie Agenda

Start voorbereiding veldcompetitie


Datum: dinsdag 16 augustus
Aanvang: 17:00 uur.


Oefenwedstrijden veld


Datum: zaterdag 27 augustus
Aanvang: 09:00 uur.


Oefenwedstrijden veld


Datum: zaterdag 03 september
Aanvang: 09:00 uur.


Start veldcompetitie 2022-2023


Datum: zaterdag 10 september
Aanvang: 09:00 uur.


Bestuursagenda

Geen evenementen

Kantine Agenda

Geen evenementen