Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

2011 KVW Ledenshop banner

Verslagen

KV Wolderwijd 1 maakt verschil in eerste helft.

Het was een druilerige zaterdagmiddag, voor KV Wolderwijd 1 stond de laatste veldwedstrijd voor het zaalseizoen op het programma. Met de tegenstander van vanmiddag, Zaandam Zuid, had het team nog een appeltje te schillen. De uitwedstrijd werd verloren met 1 punt verschil in de laatste 5 minuten.

Gezien de stand op de ranglijst was het team van Jeroen van den Berg aan zijn stand verplicht om te winnen. En om zodoende ook nog in de race te blijven voor het kampioenschap.

De boodschap was duidelijk: ontspannen spelen, veel schotpogingen pakken en uitgaan van eigen kracht. De eerste 5 minuten waren dan ook erg hoopvol voor de thuisploeg. Veel kansen, veel rebounds maar geen goals.

Na 7 minuten was het dan eindelijk raak, 1-0 door Maarten B. Het was niet direct het startschot voor het een zwaar offensief, want Zaandam Zuid nam brutaal een 1-2 voor sprong. Voor Wolderwijd was dat wel het moment om te laten zien dat ze zowel op technisch als ook tactisch vlak de betere ploeg was. Gestaag liep de thuisploeg uit naar een 10-4 ruststand.

Lees meer

KV Wolderwijd 1 pakt belangrijke punten in IJmuiden

Het is dinsdagavond 20:00 uur als KV Wolderwijd een inhaalwedstrijd moet spelen in IJmuiden. Op een mooi veld maar met veel wind gaat het erom spannen. Bij winst heeft KV Wolderwijd een mogelijk kampioenschap in eigen hand. Geen doel op zich maar wel een mooi vooruitzicht om na jaren weer eens in de derde klasse te spelen.

De eerste helft werd in grote mate beïnvloed door de wind, hetgeen resulteerde in weinig doelpunten aan beide kanten. Met een ruststand van 6-3 in het voordeel van DKV werden de kleedkamers door beide teams opgezocht.

Coach Jeroen van den Berg gaf in de rust aan dat er nog van alles mogelijk was maar dat het team dat zelf in handen had: nauwkeuriger in de afwerking, scherper schieten en vooral 'agresief' blijven verdedigen.

Dat deze woorden hun uitwerking niet misten bleek als snel in de tweede helft. Direct werd er de 6-4 gemaakt en gestaag kwamen de korfballers uit Zeewolde terug naar 8-8. Ook vanaf dat moment kon het nog alle kanten op. Van 9-9 naar 10-10 en in de laatste minuut stond er 11-11 op het scorebord.

Lees meer

KV Wolderwijd 1 wint en toont kracht in 2e helft

Zaterdag 9 oktober, 'Super Saturday' bij KV Wolderwijd. Veel thuiswedstrijden, veel publiek, mooi weer en met als afsluiting een feestavond.

Wolderwijd 1 wilde deze dag dan ook succesvol afsluiten door de punten in eigen huis te houden. Kijkend naar de ranglijst zou dat op papier moeten kunnen.
De start was dan ook voortvarend: van 2-0 naar 4-1 in korte tijd. Echter slopen al snel de foutjes en slordigheden weer in het spel. Triaz uit Amsterdam bleef in de wedstrijd en scoorde vanaf dat moment lekker mee. KV Wolderwijd was niet bij mchte om het gaatje verder te vergroten en de wedstrijd al voor rust volledig naar hun hand te zetten.

Lees meer

KV Wolderwijd wint van koploper in Purmerend

Wat in de voorgaande wedstrijden tegen Stromvogels en Zaandam Zuid niet lukte pakte in Purmerend goed uit: op basis van inzet en kwaliteit werd Purmer 1 verslagen met 14-18.

KV Wolderwijd reisde met gemengde gevoelens af naar Purmerend: Purmer 1 was na 3 wedstrijden de ongeslagen koploper.
Terug kijkend op de eerste 3 wedstrijden kon KV Wolderwijd de conclusie trekken dat er meer in had gezeten dan slecht 1 overwinning. Het was dus zaak om scherp en geconcentreerd te beginnen.

Lees meer

KV Wolderwijd A1 wint overtuigend

Na een nipte nederlaag afgelopen week had de A1 van Wolderwijd vandaag wat goed te maken tegen de nog onbekende tegenstander de Eemvogels A1. De opdracht was vandaag voornamelijk druk zetten, bal tempo hooghouden en ervoor zorgen dat het scoringspercentage hoger wordt.

Met de nieuwe aanwinst Naomi in de basis begon het team in hoog tempo aanvallen te creëren en vonden Mischa en Sophie al snel gaten in de verdediging van de Eemvogels waardoor ze de stand op 2-0 konden zetten. Ook het andere vak wist snel te scoren en nadat Sophie afgelopen week hard getraind had in het afmaken van de korte kansen wist ze er ook de 4-1 in te gooien. Verdedigend gaf Wolderwijd wat ruimte weg waardoor de Eemvogels wisten terug te komen tot 4-3. De A1 pakte daarna gelijk het initiatief weer terug en wist door snelle combinaties en diepe ballen de score dankzij het scherpe afmaken van Sophie en Matthijs op een ruststand te zetten van 8-3.

Lees meer

KV Wolderwijd geeft 2e helft niet thuis

Zaterdag 25 september stond de wedstrijd Stormvogels 1 – Wolderwijd 1 om 16.30 uur in Uitgeest op het programma. Stormvogels had net als Wolderwijd 2 punten uit 2 wedstrijden. Op papier leek het een gelijkwaardige tegenstander en er werd ook vol goede moed begonnen aan de wedstrijd.

De wedstrijd werd fel gestart met direct een onderschepping aan de zijde van Wolderwijd. Helaas kon Wolderwijd dit nog niet verzilveren met een doelpunt. De makkelijk scorende heer van Stormvogels zorgde voor de 2-0.

Lees meer

KV Wolderwijd 1: eenvoudige winst en primeur binnen de lijnen.

KV Wolderwijd pakt in de tweede wedstrijd van het seizoen eenvoudig de winst op De Corvers en heeft een primeur: De 3 zusjes Links speelden voor het eerst allen in het zelfde team.

Anneleen, Theanne en Mirthe, of te wel 'De zusjes Links' speelden voor het eerst samen in 1 team en waren ook nog eens verantwoordelijk voor 5 van de 17 doelpunten.

De wedstrijd begon onder perfecte omstandigheden, een lekker zonnetje, en weinig wind. Bij Wolderwijd zat de laatste wedstrijd nog fris in gedachte, en het was dan ook zaak om snel en soepel te gaan scoren om zodoende een snelle voorsprong te pakken. Dat gebeurde in de eerste paar minuten dan ook alleen stokte de doelpuntenmachine alweer snel. De rust werd dan ook bereikt met slechts 3 punten voorsprong. 9-6

Lees meer

KV Wolderwijd geeft overwinning weg

KV Wolderwijd heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe korfbalseizoen de punten onnodig in Zaandam achtergelatan.

Zaandam Zuid, een geheel onbekende tegenstander, was voor KV Wolderwijd de eerste competitie wedstrijd sinds lange tijd. Voor KV Wolderwijd was het zaak om te zorgen voor een snel en gevarieerd spel.

In de eerste helft werd er aan die opdracht ook bij vlagen zeer goed aan voldaan. Echter stokte het gedurende de eerste helft steeds vaker in de afronding. De echte scherpte ontbrak bij meerdere spelers.

Lees meer

Evenementen Agenda

Jubileumdag 30 jaar KV Wolderwijd
zaterdag 09 april
Aanvang: 09:00
Ned. Kampioenschap B-aspiranten
zaterdag 25 juni
Aanvang: 08:00

Competitie Agenda

Geen evenementen

Bestuursagenda

Bestuursvergadering
maandag 31 januari
Aanvang: 19:30
Bestuursvergadering
maandag 28 februari
Aanvang: 19:30
Commissie vergadering
maandag 28 maart
Aanvang: 19:30

Kantine Agenda

Geen evenementen