Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Maak kennis met korfbal: doe gratis mee aan onze proeftrainingen.
Klik hier voor alle info

Verslagen

Wolderwijd/DYZLE trekt stijgende lijn door

Na een onderbreking van drie weken heeft Wolderwijd/DYZLE een prima vervolg gegeven aan de veldcompetitie. Met een zeer terechte en verdiende 20-14 overwinning moest Fluks zonder punten terugreizen naar Noordwijk. Waar Wolderwijd/DYZLE in de eerste helft van de competitie veel waardering ontving van tegenstanders, worden nu ook de punten binnengehaald. Een groot compliment voor het team dat aantoonbaar is gegroeid dit seizoen.

Met de opdracht om vooral met een hoge verdedigende druk te zetten en van daaruit de aanvallen op te pakken, had Wolderwijd/DYZLE vanaf het begin het initiatief in de wedstrijd. Binnen 10 minuten had Wolderwijd/DYZLE al 5 keer de mand gevonden, waar Fluks meer moeite mee had. Dit was vooral de verdienste van goed en slim verdedigend werk van de Zeewoldenaren. Toen Fluks het ook nog eens een minuut of 10 zonder score moest doen, liep Wolderwijd/DYZLE uit naar een comfortabele 11-5 ruststand.

Lees meer

Eerste competitiewedstrijd voor Wolderwijd/DYZLE 2 sinds tijden

Zaterdag 22 april 2023 was het voor Wolderwijd/DYZLE 2 eindelijk weer tijd om in de competitie aan te treden. Waar de afgelopen tijden af en toe een wedstrijdje gespeeld werd met het gelegenheidsteam, moest vandaag ook daadwerkelijk het wedstrijdformulier weer ingevuld worden.

De eerste wedstrijd voor het team stond gepland tegen Exakwa 4 in Lelystad. De wedstrijd werd goed begonnen en de stand liep gelijk op. Het was zoeken naar elkaar, maar er werden mooie kansen gecreëerd en afgerond.

Er werd gerust met 8-6 in het voordeel van Exakwa. Tweede helft bleef Exakwa meer uitlopen, maar Wolderwijd/DYZLE 2 bleef kansen creëren en wat doelpunten erin knallen.

Eindstand 17-11.

Lees meer

Wervelende korfbalshow bij Wolderwijd/DYZLE

In de laatste zaalwedstrijd van Wolderwijd/DYZLE waren de Corvers uit Hilversum de tegenstanders. De laagst genoteerde ploeg uit de poule moest toezien hoe Wolderwijd/DYZLE het thuispubliek trakteerde op een wervelende korfbalshow die uiteindelijk eindigde in een overwinning met maar liefst 32-9!

In de heenwedstrijd in Hilversum hadden de Zeewoldenaren moeite om los te komen van Corvers. Om die reden werd de ploeg geïnstrueerd om bal- en looptempo hoog te houden vanaf het begin van de wedstrijd, Hoewel de Hilversummers tot 3-3 bij bleven, werd daarna het gat geslagen. Met een run van vijf doelpunten was het korte tijd later 8-3. Maar anders dan in andere wedstrijden bleef Wolderwijd goed druk zetten, waarna bij rust de kleedkamer opgezocht kon worden met een 18-7 tussenstand.

Vooraf was al aangegeven dat alle aanwezigen van de selectie sowieso speeltijd zouden krijgen. In de rust werden dan ook een aantal wissels doorgevoerd. Ook na rust bleef Wolderwijd goed presteren, ondanks dat de wedstrijd natuurlijk al gespeeld was. Na 10 minuten had Wolderwijd er al weer zes inliggen terwijl Covers op dat moment de eerste na rust konden noteren. Op jacht naar de “30” werd dit moment enkele minuten voor het eindsignaal bereikt. Met een 32-9 stand werd het eind van de wedstrijd (en de competitie) bereikt.

Lees meer

Wolderwijd/DYZLE biedt goed weerstand tegen kampioen

Afgelopen zaterdag trad Wolderwijd/DYZLE voor de tweede maal aan tegen Hellas’63. Voorafgaand aan de wedstrijd werd het team gehuldigd na de verkiezing tot Sportploeg 2022 van Zeewolde. Ook werd Hellas’63 in het zonnetje gezet met een bloemetje en felicitaties na het terecht behaalde kampioenschap.

Na het eerste fluitsignaal duurde het even voor de wedstrijd op gang kwam. Het waren de Zeewoldenaren die de eerste helft het initiatief in de wedstrijd naar zich toetrokken. Op een 1-2 tussenstand na, was het Wolderwijd/DYZLE dat steeds aan de goede kant van de score bleef. Jammer was het dat bij een stand van 6-3 niet een gat van vier doelpunten geslagen kon worden, terwijl daarvoor wel de kansen gecreëerd werden. Hetzelfde gold bij de stand van 7-4.  Met een 7-7 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op.

Lees meer

Wolderwijd/DYZLE wint wedstrijd en Sportprijs Zeewolde

In Soest behaalde Wolderwijd/DYZLE tegen de Eemvogels een knappe 20-22 overwinning.
Waar in de memorabele thuiswedstrijd in de eerste helft slechts eenmaal gescoord werd, lag het eerste Zeewolder doelpunt er al na één minuut in. Met goed korfbal had Wolderwijd/DYZLE vanaf de eerste minuut de regie in handen en werd de rust behaald met een 9-10 voorsprong. Ook na rust hielden de ploeg elkaar redelijk in evenwicht  Eerst halverwege de tweede helft kwamen de Soestenaren op voorsprong. Met nog acht minuten te spelen op de klok was het Eemvogels dat leidde met een 20-18 voorsprong. Door een collectief sterk optreden van Wolderwijd/DYZLE werd met een run van vier doelpunten de achterstand omgebogen in een 20-22 eindstand.
Zonder anderen te kort te doen was het vooral Jan Hoekstra die de Zeewoldenaren deze wedstrijd mee aan de hand nam, met een tomeloze hoeveelheid energie. Al met al een prima wedstrijd onder de prima leiding van (de op het laatste moment aangewezen) arbiter De Boer.

Lees meer

Wolderwijd/DYZLE vist net achter het net

In een kwalitatief mindere, vooral rommelige wedstrijd moest Wolderwijd/DYZLE met het kleinst mogelijke verschil haar meerdere erkennen in RDZ uit Zeist.

Een wedstrijd die van beide kanten gepaard ging met het nodige fysiek spel, waarbij de arbiter verzuimde grenzen te stellen. De Zeewoldenaren bleken hier echter beter mee om te kunnen gaan.
Wolderwijd/DYZLE kwam goed uit de startblokken en leidde na enkele minuten met 3-1. Bij een 3-3 stand halverwege de eerste helft, was een time-out nodig om even weer wat orde op zaken te stellen. Het laatste deel van de eerste helft waren het echter de Zeistenaren die het initiatief naar zich toetrokken en met een 6-9 voorsprong de kleedkamer opzochten.

Na de rust pakte Wolderwijd/DYZLE het goed op, waarbij veel energie werd geleverd. De achterstand werd omgebogen en halverwege de tweede helft stond een 11-10 voorsprong op het bord. Hierna scoorde RDZ echter drie doelpunten op rij, zodat Wolderwijd weer in de achtervolging moest.

Lees meer

Wolderwijd/DYZLE 1 wint wederom van Huizen 1

Zaterdag 11 februari mocht Wolderwijd/DYZLE in compleet nieuw tenue, met flink veel publiek en een prachtig spandoek aantreden tegen Huizen 1. In de uitwedstrijd werd er nipt gewonnen door in de laatste minuut de score op 15-16 te zetten. De doelstelling was om de punten weer te behouden.

De wedstrijd werd gestart met een vervangende coach in verband met afwezigheid van eigen coaches. De coach vertelde fel aan de wedstrijd te beginnen, alert te zijn op de kansen rondom te korf van de tegenstanders, en eigen coaches gelukkig te maken om de punten thuis te houden.

De score werd direct op 1-0 in het voordeel van Wolderwijd/DYZLE gezet. De eerste 10 minuten bleef het gelijk op gaan, en scoorde Huizen vanuit de kansen rondom de korf. Wolderwijd/DYZLE wist door mooi samen spel uit te lopen tot een 10-7 ruststand.

Lees meer

Wolderwijd/DYZLE zet eerste return in winst om

Over de helft van de zaalcompetitie stond afgelopen zaterdag de eerste return op het programma waarvoor afgereisd moet worden naar Utrecht. Het studententeam van Hebbes was de gastheer/vrouw. De selectie van Wolderwijd/DYZLE was uitgedund door een aantal ziektegevallen.

Net als vorige week startte Wolderwijd/DYZLE moeizaam. Ondanks opdracht om vanaf het begin de wedstrijd in handen te nemen, lukte dat niet. Het was Hebbes dat vanaf het begin van de wedstrijd de regie over de wedstrijd had. Wolderwijd keek telkens tegen een achterstand aan. Door een doelpuntloze periode bleef de score voor rust aan de lage kant. Eerst tegen het einde van de eerste helft slaagde Wolderwijd/DYZLE erin langszij te komen. Rusttand 7-7.

Lees meer

 • Glasbewassingnederland.nl
 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Official Pizza partner KV Wolderwijd
 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Bakker Bart
 • Onze KV Wolderwijd webshop
 • KorfbalTotaal.nl
 • Fysio Focus Zeewolde
 • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
 • Financiële Dienstverlening
 • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
 • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
 • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
 • Voor al uw maatwerk
 • De schilders met garantie uit Zeewolde

Evenementen Agenda

Avond 4 Daagse


Datum: dinsdag 06 juni
Aanvang: 17:30 uur.


Giga Kangoeroe Dag 2023


Datum: dinsdag 13 juni
Aanvang: 09:00 uur.


BBQ | Seizoen afsluiting


Datum: zaterdag 17 juni
Aanvang: 14:00 uur.


Kamp 2023


Datum: vrijdag 30 juni
Aanvang: 15:00 uur.


Competitie Agenda

Geen evenementen

Bestuursagenda

Bestuursvergadering


Datum: maandag 05 juni
Aanvang: 19:30 uur.


Kantine Agenda

Geen evenementen