• KV Wolderwijd KangoeroeKlup

Verslagen

*Senioren 2 superieur naar kampioenschap*

KV Wolderwijd 2'Een feestmuts op een heel aardig seizoen' memoreerde Valentina afgelopen zaterdag tijdens de afsluitende BBQ, het kampioenschap van onze senioren 2 in de voorjaarscompetitie.

De tegenstanders uit Zwolle, Amersfoort en Barneveld waren niet opgewassen tegen het elan van de Wolderwijd-spelers. Daar waar in het najaarsseizoen enkele wedstrijden met klein verschil werden verloren, lukte het in het voorjaarsseizoen om de wedstrijden met kleine verschillen te winnen. Dit kan niet anders de winst zijn van een mentale ontwikkeling die geleid heeft tot (tijdelijke) onoverwinnelijkheid.

Alle wedstrijden in het voorjaar werden namelijk gewonnen. En zoals we weten heeft mentale kracht een direct verband met zelfvertrouwen. En dat het zelfvertrouwen van het team groot mag en kan zijn, heeft alles te maken met iets wat niet vaak voorkomt, namelijk dat de S2 het zaalseizoen afsloot als nummer laatst, maar meer doelpunten scoorde dan alle andere teams in de poule, inclusief de kampioen, te weten 190 om 182. Een unieke prestatie.
Er kan dus gesteld worden dat de dames en heren makkelijk de korf vinden en zich ontpopt hebben tot een ware doelpuntenmachine.

Spelers en coaches, gefeliciteerd met het mooie seizoen en het behaalde kampioenschap. We zien jullie ook volgend seizoen graag weer 'shinen'.

KV Wolderwijd C1 kampioen in laatste wedstrijd.

WhatsApp Image 2018 03 10 at 16.52.19Ze wisten de spanning er goed in te houden. Tot de laatste speelronde waren er nog 3 teams die aanspraak konden maken op de titel. Bij een gelijk spel of winst was het kampioenschap voor Wolderwijd C1 een feit. Bij verlies zou de tegenstander met de hoogste eer gaan strijken.

De spanning voor de wedstrijd was duidelijk af te lezen van de koppies. Ze begonnen aan de wedstrijd in Barneveld zonder Damaris, zij was geblesseerd en zat op de bank. In haar plaats begon Lynn in de basis. Na een snelle 1-0 achterstand duurde het even voordat Wolderwijd in de wedstrijd zat. Het was rommelig en er werden vele kleine foutjes gemaakt. De coaches wisselden er vrolijk op los en zo was er deze wedstrijd ook weer speeltijd voor Sophie en Louise uit de D1. En deze beiden meiden deden het erg goed. De rust werd ingegaan met een kleine 6-7 voorsprong.

In de tweede helft was het duidelijk dat er een tandje bij moest. Langzaam maar zeker werd Wolderwijd sterker, het spel beter en wist men verdedigend de boel goed dicht te zetten. Het geen uiteindelijk resulteerde in een 12-15 overwinning. Het team onder leiding van Anne en Robert was met dit resultaat kampioen.

Direct na afloop begaf het hele team zich naar de kantine van KV Wolderwijd waar samen met de B1 het kampioenschap gevierd werd met taart, spelletjes, hamburgers en ‘Wie is de Mol?’

Vanaf komende dinsdag 13 maart wordt er weer buiten getraind. Het zaal seizoen zit er weer op. Op 31 maart start de veld competitie met een mooi programma thuis. Kom gerust eens kijken.

KV Wolderwijd E1 kampioen na spannende wedstrijd

20180224 KV Wolderwijd E1 Kampioen 2Wederom is een jeugdteam van KV Wolderwijd erin geslaagd kampioen te worden in hun poule. Dit maal was het de beurt aan de E1.

Het team, met Anna, Gerjan, Thijmen, Deborah en Inge (helaas afwezig), en invallers Noortje en Daniël, heeft de belangrijke wedstrijd in Harderwijk van Unitas gewonnen met 1-5. Onder leiding van coaches Irissa, Theanne en Lynn is dit team, met nog 1 wedstrijd te gaan, niet meer in te halen.

Ondanks dat deze kampioenswedstrijd in Harderwijk gespeeld werd waren supporters vanuit Zeewolde in grote getale meegereisd. Compleet met spandoeken, was de tribune voornamelijk gevuld met aanhang van KV Wolderwijd.

Na een zenuwslopend eerste kwart van de wedstrijd, vielen de goals pas in het tweede kwart. De ruststand was dan ook slecht 0-2 in het voordeel van Wolderwijd. Na rust bleef de spanning hoog met kansen aan beide zijden. Na een 0-4 stand kwam Unitas nog even terug tot 1-5 in het derde kwart. In het laatste kwart waren de kansen voornamelijk aan Unitas zijde maar werd er niet meer gescoord.

De blijdschap was dan ook groot na het horen van het laatste fluitsignaal. Het kampioenschap was binnen!

Na afloop werd er door de kampioenen, coaches en meegereisde supporters nog even nagenoten bij Kok Experience in Harderwijk.

KV Wolderwijd F1 overtuigend kampioen

18556608 1261806310601063 7114993791186097422 oZonder 2 van de 3 coaches maar met Theanne en meerdere ouders is Wolderwijd F1 vandaag kamioen geworden. 

Ze wonnen vandaag met 4-8 van Dindoa F3 en zijn zo onbereikbaar voor de andere tegenstanders.

Gefeliciteerd! Volgende week, 27-5, speelt de F1 hun laatste thuis wedstrijd om 11:00 uur. Na deze wedstrijd zullen we dit team en de coaches in het zonnetje zetten in onze nieuwe kantine.

Korfballers KV Wolderwijd F1 Kampioen

DSC01022 krantOp zaterdag 10 februari is, onder toeziend oog van een juichend publiek, de F1 van KV Wolderwijd kampioen geworden. Met nog een wedstrijd in de zaal te gaan, kan de nummer twee uit de poule, Oranje Zwart uit Zwolle, niet meer voorbij de Zeewoldense korfballers komen. In de strijd met zeven andere F-teams uit de poule is de F1 uit Zeewolde de sterkste gebleven.

Gedurende het hele zaal-seizoen hebben de jongste spelers van KV Wolderwijd geen enkele keer verloren. Het team met Daniëlle ten Hove, Lucas Willemse, Noortje van der Bunte, Madeline van Raalten en Zoë Perez Koren, heeft in de elf gespeelde wedstrijden een positief doelsaldo van maar liefst 100 punten gerealiseerd. Hiermee zet dit jonge team een geweldige prestatie neer.

Het kampioenschap werd gevierd met een gouden medaille. Ook de twee trainers Marijke Meetsma en Yvonne Meetsma kregen een medaille omgehangen. Zonder hun enthousiaste inzet was de prestatie niet mogelijk geweest. “De techniek, taktiek en conditie van de kinderen is belangrijk, maar het is vooral een plezier om te zien hoe goed het team samenwerkt”, aldus trainer Yvonne.

De club ziet uit naar de prestaties op het veld van deze jonge kanjers.

Wolderwijd B1 laat zien waar het toe in staat is!

Amersfoort 20-02-2017
Na een nipte nederlaag tegen de antilopen vorige week (12-11) laat Wolderwijd B1 vandaag zien waarom ze een plek in de top 3 verdienen. Er werd vandaag met versterkingen uit de C1 afgereisd naar Amersfoort om een wedstrijd tegen Mia B2 te gaan spelen. Gekeken naar de resultaten van de vorige wedstrijd waarbij er net met 10-9 werd gewonnen, was de wedstrijd niet zomaar gespeeld.
Vooraf aan de wedstrijd werden er duidelijke instructies mee gegeven dit hield in hoge druk in de verdediging en in de aanval boven die 12 doelpunten uit te komen. Met die opdracht begon de B1 dan ook in hoog tempo mee, binnen 2 minuten spelen stond er al een 0-2 op het scorebord. Daarnaast had Mia grote moeite om tot een aanval te komen door grote druk van de verdediging en een sterke rebound van Wolderwijd waardoor Mia vaak maar tot weinig kansen kwam. Tegelijkertijd had Mia de grootste moeite met het stoppen van de aanval van Wolderwijd, die veel kansen konden creëren door de rebound van Harm en Marijke. Hierdoor konden Irissa, Rick en Matthijs weer veel schoten lossen en waren daarbij loepzuiver in de afronding. Daarnaast kreeg Mia ook geen grip op de doorloopballen van Theanne die ze tijdens de openingsballen liet zien.

Lees meer...

KV Wolderwijd viert kampioenschap groots

20170527 KV Wolderwijd F1 KampioenHet was warm, erg warm. Maar dat mocht de pret niet drukken. KV Wolderwijd F1, vorige week al kampioen geworden, vierde vandaag hun kampioenschap groots.

Ondanks de zeer ongelukkige start, coach Lynn kreeg een metalen plaat op haar voet, liet de F1 zich niet uit het veld slaan. Tegenstander was Oranje Zwart en vanaf het eerste moment van de wedstrijd liet Wolderwijd zien dat zij de terechte kampioen van deze poule waren.

Het publiek was in grote getale aanwezig en kon genieten van veel doelpunten. Leuk spel, fantastische reacties en veel plezier zorgde voor een uitgelaten sfeer. De eindstand van 18-7 in het voordeel van Wolderwijd was het resultaat van hard werken en knokken voor elke bal.

Coaches Lynn, Julia en Theanne glommen van trots. Trots op hun spelers welke allen nog geen jaar korfballen. Een team dat ook trots mag zijn op hun coaches, welke er elke week weer waren om de kids te trainen en te coachen. En als dat een keer niet mogelijk was dan was er altijd nog Tamara als stand-in. En uiteraard vergeten we Niek ook niet, trainer vanaf het eerste uur.

Na afloop namen de spelers met glunderende koppies hun verdiende madailles en bloemen in ontvangst. Uiteraard werd er daarna in de nieuwe kantine genoren van een taartje met wat te drinken. Al met al een schitterende dag voor de spelers en coaches van KV Wolderwijd F1.

F1: gefeliciteerd!

Zaterdag 11-02-2017

Zo daar zijn we weer:). Na een hele fijne zaterdag achter de rug te hebben (alle thuiswedstrijden werden gewonnen) mag ik weer een verslag schrijven. Het eerste team dat mocht aantreden was onze C1 dit mochten zij doen tegen Unitas C2, eeuwige rivaal zullen we maar zeggen;). Na onze C1 mocht de D1 het opnemen tegen Wit-Blauw D2, deze wedstrijd mocht ik als scheids begeleiden. Als laatste mocht ons 1e aantreden tegen het altijd lastige Lemmer 1.

Lees meer...

Shop Onlie: Sponsorkliks

KV Wolderwijd Sponsorkliks

Sponsoren KV Wolderwijd

Contact gegevens

Zaal/Veld locatie

Horsterweg 202A
3893 AA ZEEWOLDE

Veldtype: Kunstgras

 

Mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemeen:
036-5386444

Wedstrijdsecretariaat:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


KV Wolderwijd
weergeven op kaart

Zoeken

Activiteiten Agenda

Startdag Nieuwe Seizoen
zaterdag 25 augustus
Aanvang: 09:30
Schoolkorfbal 2018
vrijdag 28 september
Aanvang: 15:30

Bestuursagenda

Geen evenementen

Competitie Agenda

Oefenwedstrijden Nieuwe Seizoen
zaterdag 01 september
Aanvang: 10:00
Start Competitie Veld
zaterdag 08 september
Aanvang: 10:00
Start Competitie Zaal
zaterdag 24 november
Aanvang: 10:00
  • KV Wolderwijd