Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

KiKa; Kinderen Kankervrij

Doelstellingen

De stichting heeft als algemeen doel:

Het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd;

Het ondersteunen van de kinderoncologiezorg;

Het geven van voorlichting op het gebied van kinderkanker, teneinde bewustwording en, voor zover ondersteunend, attitudeverandering en gedragsverandering, bij kinderen en volwassenen te bewerkstelligen.

Meer specifiek streeft KiKa naar:

  1. Verhoging van de genezingskans.
  2. Verbetering van de kwaliteit van de behandeling (minder agressief waar mogelijk).
  3. Vermindering van bijwerkingen na de behandeling (effecten op latere leeftijd).

Versneld resultaat in de strijd tegen kinderkanker is nodig

Bijna 25% van alle kinderen met kanker overlijdt aan deze ziekte. Ruim 75% geneest, maar door een agressieve behandeling kunnen zowel tijdens als na de therapie vervelende bijwerkingen ontstaan. De huidige chemo's zijn dusdanig agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaandefecties kunnen krijgen.

Nieuwe wetenschappelijke aanwijzingen

Dankzij de informatie uit nieuw genenonderzoek weten we bijna zeker dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te kunnen genezen en 'vriendelijker' te kunnen behandelen. Elk kind dat kanker heeft of krijgt, kunnen we dan tijdens én na de behandeling veel meer kwaliteit van leven geven. Wat is er nodig om dat te laten gebeuren?

Extra geld zet de vaart erin

Meer dan 95% van de bestaande fondsen richten zich op alle vormen van kanker bij volwassenen. Kanker bij kinderen is veel zeldzamer dan bij volwassenen. Gelukkig maar! Dit is tegelijkertijd een probleem want hierdoor richten deze fondsen zich niet speciaal op kinderkanker. Vernieuwend onderzoek voor kinderkanker vereist een aanpak die gericht is op specifieke genetische eigenschappen voor kinderkanker. KiKa vraagt voor dit onderzoek extra steun.

De 7 centra

KiKa heeft ervoor gekozen alle 7 academische kindercentra in Nederland te begunstigen. Deze centra hebben hun onderzoeksactiviteiten namelijk gebundeld en sluitend op elkaar afgestemd. Gezamenlijk dekken zij zo een ongekend breed spectrum van de kinderoncologie af. Het is de beste garantie dat geworven fondsen maximaal, efficiënt en daarmee effectief zullen worden benut.

KiKa werft fondsen voor de volgende kinderkankercentra:

• Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam
• UMC Groningen Koningin Beatrix Kinderkliniek
• Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden
• UMC St. Radboud Kinderziekenhuis Nijmegen
• ErasmusMC - Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam
• VU medisch centrum in Amsterdam
• Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht.

Samenwerking

KiKa werkt samen met de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) en met het SKION.

Het VOKK steunt en begeleid ouders, broers, zussen en grootouders van kinderen met kanker. En de kinderen met kanker tijdens en na de ziekte en behandeling.

Het SKION is een landelijk netwerk dat wetenschappelijk onderzoek naar kanker bij jeugdigen ondersteunt en samenwerkt met andere betrokkenen bij de kinderoncologie in binnen en buitenland. Binnen het SKION zijn de 7 kinderkankercentra actief die KiKa ondersteunt.

0111 Superloten 756x348

Evenementen Agenda

ALV 2021
maandag 18 oktober
Aanvang: 19:30
Oliebollen Toernooi 2021
dinsdag 28 december
Aanvang: 00:00

Competitie Agenda

Geen evenementen

Bestuursagenda

Bestuursvergadering
maandag 25 oktober
Aanvang: 19:30
Bestuursvergadering
maandag 29 november
Aanvang: 19:30
Bestuursvergadering
maandag 20 december
Aanvang: 19:30

Kantine Agenda

Kantine verhuurd
zaterdag 06 november
Aanvang: 17:00