Beachsportveld “de Horst” opgepimt voor de Levant, VV Zeewolde en KV Wolderwijd.

Op sportpark “de Horst” is het beachsportveld aangepakt. Op de bijna zomerse zaterdag 23 februari hebben vrijwilligers van Korfbal Vereniging Wolderwijd zich in het zweet gewerkt. Met rubberen stoepbanden en rubberen stoeptegels is het veld klaar gemaakt voor de komende zomerse activiteiten.

Op voorspraak van KV Wolderwijd is vorig jaar het beachsportveld aangelegd door “de Stichting beheer spotvelden de Horst”. Op de berg achter de kantine van KV Wolderwijd zijn toen vele kuubs strandzand gestort. Dat strandzand heeft als kwaliteit dat het een zacht soort zand is. Ideaal om op te sporten. Strandzand wordt ook als eis gesteld door de KNKV om er officiële beachkorfbalwedstrijden op te spelen. Dit veld is vorig jaar tijdens trainingen veel door de korfballers, als beackorfbalveld, gebruikt. Ook VV Zeewolde heeft er (kracht)trainingen uit kunnen voeren en kon de Levant er tijdens de gymlessen gebruik van maken.

Door de zaterdag uitgevoerde werkzaamheden is de “zandbak” veranderd in een strak sportveld, dat nu vooral veilig is en goed te onderhouden. Bovendien is er met de rubberen stoeptegels een afzet vlak gecreëerd om te kunnen verspringen, waarvan vooral tijdens de gymlessen van de Levant gebruik gemaakt kan worden.

KV Wolderwijd is van plan om het beachkorfbalveld deze zomer niet alleen tijdens de trainingen te gebruiken , maar ook voor beachkorfbalwedstrijden of -toernooien. Dat kan vooral ook door recreatie korfballers die op een zomeravond een balletje willen gooien. Voor liefhebbers, dus ook niet leden van KV Wolderwijd, stelt de vereniging haar materiaal beschikbaar. Ideaal voor een buurtvereniging of voor een bedrijf die een actief bedrijfsuitje wil organiseren. Contact hierover kan opgenomen worden met KV Wolderwijd.

Activiteiten Agenda

Giga Kangoeroe dag 2019