Nieuws

Startdag KV Woldewijd een TOP dag

Onder werkelijk stralende omstandigheden heeft KV Wolderwijd op de startdag van het seizoen groots uitgepakt.
Na een lange voorbereiding was het dan afgelopen zaterdag 31 augustus zover. Er was door de organisatie alles aan gedaan om een compleet programma neer te zetten met als hoogtepunt de komst van de landskampioen korfbal 2017-2018 TOP/SolarCompleet uit Sassenheim.

De A-selectie begon om 8:00 uur met een heerlijk ontbijt. Aansluitend om 9:00 uur stond er een pittige Bootcam sessie op het programma voor de A & C-selectie gegeven door Marcel de Groot.

Om 11:00 uur was het de beurt aan alle spelende leden van KV Wolderwijd. Trainer/Coach Jan Niebeek van TOP/SolarCompleet verdeeld na een korte opening de korfballers in 3 groepen die elk op hun eigen niveau een korfbalclinic kregen van anderhalf uur. Niebeek zelf nam de A-selectie onderhanden. Een mooi ervaring voor deze ambitieuze groep.
De clinic werd afgesloten met een ‘wedstrijd’ tussen spelers van KV Wolderwijd en TOP/SolarCompleet. Deze werd uiteindelijk nog maar nipt gewonnen door TOP.

Lees meer

Start seizoen 2019-20: Kleding uitgifte

De kleding commissie van KV Wolderwijd zal op dinsdag 27 en donderdag 29 augustus aanwezig zijn in de kantine om de kleding voor het nieuwe seizoen uit te delen.

Het verzoek aan alle leden om een van de dagen de benodigde wedstrijdkleding op te halen.

Lees meer

Geslaagde open dag bij KV Wolderwijd

Afgelopen zaterdag 13 april was er een gezellige open dag bij KV Wolderwijd. Qua temperatuur wat frisjes, maar gelukkig scheen de hele ochtend de zon. Alle jeugdteams speelden een oefenwedstrijd tegen leeftijdsgenoten van buurvereniging Unitas/Perspectief uit Harderwijk. Voor elk team was er in de rust een schaal met vers fruit, in het kader van de actie “gezond eten” bij KV Wolderwijd.

Om 10:00 werd door het bestuur een aantal oude en nieuwe sponsoren verwelkomt bij de onthulling van de nieuwe reclameborden langs het hoofdveld. De C-jeugd verzorgde tussendoor een geslaagde beachkorfbal-clinic op het onlangs vernieuwde beachkorfbalveld, en onder het genot van een gratis kopje koffie of thee werden gasten en geinteresseerde ouders van potentiele nieuwe leden rondgeleid.

Lees meer

Autorijschool Outback: verdien nu €100,- voor de club

Ben jij op zoek naar een autorijschool?  Of wil jij binnenkort starten met lessen?  Ga dan nu naar Rijschool Outback en verdien € 100,- voor KV Wolderwijd.

Voor elke nieuwe leerling, die KV Wolderwijd aanlevert, ontvangen wij als vereniging € 100,-. En dat is lekker snel verdiend

Actie loopt tot 20 juli 2019


Over Autorijschool Outback

Dat de kosten van je rijbewijs hoog op kunnen lopen dat weet iedereen.
Daarom heeft rijschool Outback tips bedacht om goedkoper je rijbewijs te behalen.
Zo hou je meer geld over voor andere leuke activiteiten.

Lees meer

Beachsportveld “de Horst” opgepimt voor de Levant, VV Zeewolde en KV Wolderwijd.

Op sportpark “de Horst” is het beachsportveld aangepakt. Op de bijna zomerse zaterdag 23 februari hebben vrijwilligers van Korfbal Vereniging Wolderwijd zich in het zweet gewerkt. Met rubberen stoepbanden en rubberen stoeptegels is het veld klaar gemaakt voor de komende zomerse activiteiten.

Op voorspraak van KV Wolderwijd is vorig jaar het beachsportveld aangelegd door “de Stichting beheer spotvelden de Horst”. Op de berg achter de kantine van KV Wolderwijd zijn toen vele kuubs strandzand gestort. Dat strandzand heeft als kwaliteit dat het een zacht soort zand is. Ideaal om op te sporten. Strandzand wordt ook als eis gesteld door de KNKV om er officiële beachkorfbalwedstrijden op te spelen. Dit veld is vorig jaar tijdens trainingen veel door de korfballers, als beackorfbalveld, gebruikt. Ook VV Zeewolde heeft er (kracht)trainingen uit kunnen voeren en kon de Levant er tijdens de gymlessen gebruik van maken.

Lees meer

Team TiMaToRi wint Pub-quiz 2019

Zaterdagavond 16 februari was er weer de jaarlijkse Pub-uiz welke georganiseerd werd door Robert en kornuiten.

Er waren die avond 9 teams van 3-4 personen. Onderleiding van Robert moetsen de teams in 4 ronden verschillende vragen beantwoorden. Open vragen, multiple choice, schat vragen en muziekfragmenten kwamen allemaal aanbod.

Extra opdrachten in de vorm van 'IJsblokjes smelten' zorgden ervoor dat men ook nog van hun stoel afkwam. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje zorgde ervoor dat er een gezellige en soms erg uitgelaten stemming heerste. Nadat de jury de uistlag had bepaald, werden alle vragen nogmaals doorlopen en kreeg een ieder de juiste antwoorden, hetgeen in een aantal gevallen nog tot discussie leidde.

Uiteindeljk werd tegen 21:30 uur de eind stand bekend en mocht team TiMaToRi zich de winnaar van deze editie bekronen.Iets lekker en een spel waren de prijzen voor deze toppers.

Al met al een zeer geslaagde avond, met dank aan Robert en zijn team.

8e editie Oliebollentoernooi KV Wolderwijd zeer succesvol

Voor velen is het Oliebollentoernooi van KV Wolderwijd weer eens de gelegenheid om te kijken hoe men ervoor staat. Vaak is er een jaar lang niet getraind en neemt men zich voor om de volgende keer beter voor de dag te komen.

Winnaars Oliebollentoernooi 2018Dat gold niet voor de winnaars van de 8e editie. Ook dit jaar stonden Rick Bultman en Matthijs Mulder in de finale. De 'Best of 3' werd ook nu weer gewonnen door dit tweetal, ditmaal van Lynn en Anneleen. Dat de winst deze keer eenvoudig tot stand kwam kon zeker niet gezegd worden. Zo kwamen ze niet geheel ongeschonden door de poule fase heen, waarin ze in de eerste ronde al verloren van Sam en Theanne.

Tienkampioen 2018: Rick & Matthijs

Aan de 2018 editie deden maar liefst 27 duo's mee, kwam het publiek in grote getale naar sporthal de Horst, werden er vele oliebollen gegeten en sloten we dit evenement af in onze eigen kantine.

Volgend jaar zal de 9e editie van het 'KV Wolderwijd Oliebollentoernooi' gehouden worden op maandag 30 december. Houd deze datum dus maar vast vrij.

Pieten training bij KV Wolderwijd erg succesvol

WhatsApp Image 2018 11 28 at 10.57.503Afgelopen dinsdag 27 november was er weer de jaarlijkse Pietentraing bij KV Wolderwijd. In de sporthal was er een speciaal parcours uitgezet met vele leuke, creatieve onderdelen. Bij elk onderdeel konden de kinderen ene stempel verdienen. Voor het officiële Pieten Diploma moest je uiteindelijk alle stempels verzamelen.

Uiteraard kregen de kindeen de hulp van 2 zwarte pieten uit Spanje bij het juist uitvoeren van de oefeningen. Uiteindelijk waren de pieten erg tevreden met het eind resultaat: alle kinderen hebben zonder problemen de opdrachten uitgevoerd en hun eigen Pieten diploma gehaald.

Lees meer

Speculaasactie 2018

aktiepakket jutezak slideOok dit jaar hebben we weer de bekende Speculaas actie. Heerlijk speculaas en andere lekkernijen voor een leuke prijs. 

Dit jaar 2 pakketten wat de keuze voor veel mensen nog eenvoudiger gaat maken. Help jij ook mee? Probeer dan zoveel mogelijk te verkopen.
Je kunt natuurlijk de buurt in gaan maar vergeet ook niet je familie, opa's en oma's maar ook de ooms en tantes. En ook op het werk van jou of je ouders is dit altijd een topper.

Als het goed is heeft elk lid deze week een inteken formulier ontvangen na de training. Zo niet, download hieronder het formulier en print deze thuis uit. (Dat mag zo vaak als je maar nodig hebt!)

Graag willen we ingevulde formulieren voor 10 november terug hebben. Op zaterdag 17 november staat dan jou bestelling klaar in de kantine om op te halen. Hierna kun jezelf voor de verspreiding van de door jou verkochte pakketten zorgen.

Ook dit jaar hebben we voor de beste verkopers weer wat leuks in petto.

De opbrengst van deze actie zal ten goede komen aan leuke activiteiten voor onze jeugd!

 

10 nov: Inleveren Speculaasactie formulieren

aktiepakket jutezak slide

Zaterdag 10 november tussen 12:00 en 14:00 uur is er voor iedereen de mogelijkheid om de ingevulde formulieren van de speculaas actie in te leveren in de kantine van sporthal de Horst. Graag direct afrekenen, dat kan contant maar ook met PIN.

Op dat moment speelt onze A1 een oefenwedstrijd tegen Unitas A2

Je hebt dus nog een week de tijd om zoveel mogelijk speculaas te verkopen. 

Geen formulier meer:  gebruik de link om deze alsnog zelf te kunnen printen.

Lees meer

Startdag KV Wolderwijd groot succes

2018 StartdagMet een geheel nieuwe programma hebben alle teams van KV Wolderwijd afgelopen zaterdag, 25 augustus, een mooie start gemaakt met het nieuwe korfbalseizoen.

Het weer zat mee, de opkomst was groots en het programma erg afwisselend. Alle deelnemers hebben kunnen genieten van een leuke dag.

Om 10:00 uur werd er begonnen met een 'Bootcamp' sessie voor de senioren en oudste jeugd. Deze bootcam werd gegevend door oud korfballer Marcel de Groot. De jongst jeugd begon gelijktijdig aan een spelletjes circuit. 
Om 11:00 uur werd en na een drinkpauze gewisseld en was het de beurt aan de jongste jeugd voor hun 'Bootcamp'. De senioren, A, B en C jeugd speelden een onderling toernooi.
Om 12:00 uur stond er een lunch klaar voor alle deelnemers en kon men even bijkomen van de inspanningen van die ochtend. Voor een aantal was het duidelijk dat de vakantie nog goed in de benen zat.

Lees meer

Meld je nu aan als nieuw lid!

Nu aanmelden buttonDe laatste maand hebben we al weer 10 nieuwe leden mogen begroeten. Top, en welkom allemaal bij KV Wolderwijd.

Wil jij ook komen korfballen, of heb je al meegetraind maar ben je nog niet aangemeld? Doe dat dan nu. Klik hier of op de afbeelding om direct naar het aanmeld formulier te gaan.

Per 5 nieuwe leden ontvangen wij van het KNKV een hele mooi nieuwe blauw-gele korfbalbal. En die willen we natuurlijk ook graag scoren. Deze actie loopt tot en met 30-6 dus meld je aan voor deze datum.

Meld je je nu aan, dan korfbal je GRATIS tot 1-10-2018 en betaal je pas de eerste keer contributie in oktober.

Wil je meer weten over hoe en wat bij KV Wolderwijd, lees dan dit artikel: 'Wegwijs binnen KV Wolderwijd'

Beachkorfbal bij KV Wolderwijd

19059236 1575416082574946 3218369678931267308 nDe temperaturen lopen op, het kan nu van start gaan: Beachkorfbal.

Op ons eigen beachkorfbal veld is het nu mogelijk om te trainen en leuke toernooitjes te spelen. Het materiaal is aanwezig, de zand nog een beetje koud, maar dat mag de pret niet drukklen.
De B en C teams van KV Wolderwijd hadden gisteravond de primeur van de eerste onderlinge wedstrijdjes. En dat viel nog niet mee. De bal stuitert niet in het mulle zand, valt direct dood neer, en het bleek toch wel wat te vragen van de conditie van de spelers. Toch was het enthousiasme groot. Voor velen voor herhaling vatbaar.

De komende weken gaan we nadenken over de opzet van een programma tot aan de zomervakantie. Denk hierbij aan een vrijdag- of zaterdagavond competitie. Voor meer info kijk op onze site.

Paasontbijt KV Wolderwijd goed bezocht.

WhatsApp Image 2018 04 03 at 08.23.08Ruim 70 deelnemers aan het Paasontbijt 2018. Wat een mooi succes! Leuk om te zien dat er heel veel broertjes en zusjes waren meegekomen met onze jeugdleden.

Uiteraard ontbrak de traditionele paashaas niet. De verstopt eitjes waren dan ook zeer snel gevonden. Ouders van de jeugdleden keken toe onder het genot van een kop koffie of thee.
Direct na het paaseieren zoeken schoof de jeugd aan bij het ontbijt. De sfeer en het eten zorgden voor een gezellige drukte in de kantine. Nu al werd er door sommige aanwezigen al geopperd of we de kantine niet moeten gaan vergroten. :-)

Mede door de uitstekende weersomstandigheden, bleven velen nog even 'hangen' op onze korfbalvelden.

Mark, Hanneke, Hanneke, Tamara en Nel: Bedankt voor jullie inzet. TOP gedaan.

 

Is beachkorfbal de toekomst voor korfbal?

Bron: Korfbalshop.nl

Korfbal Blog BeachAfgelopen weekend werd het NK indoor beachkorfbal georganiseerd. Ruim 65 teams in verschillende categorieën hebben meegedaan. Met een echt korfbalhart ben je snel overtuigd van het beachkorfbal, maar nog niet iedereen kent de nieuwe vorm van korfbal al. We leggen nu alles uit wat je moet weten over beachkorfbal!

Spel

Het spel wordt gespeeld in een klein vak en duurt 2 x 6 minuten. Tijdens het spel is het de bedoeling dat er per team twee mannen en twee vrouwen op het veld staan. Bij zware overtredingen krijg je een ‘free ball’. Hierbij wordt het schot genomen vanaf de plek waar de overtreding gemaakt wordt. Nadat een scheidsrechter fluit mag je gelijk doorspelen, hierdoor krijg je veel meer snelheid in het spel. De wissel mogelijkheden zijn onbeperkt waardoor er een heel snel tempo in de wedstrijden zit. Het spel gaat heen en weer en komt alleen tot rust als spelers rustiger aan doen.

Populariteit

Doordat er tactische veranderingen in het spel zitten kan het gunstig uitpakken in het voordeel van minder grote korfballanden. Daarnaast is het een zeer aantrekkelijke sport voor landen met minder financiële mogelijkheden. Een duur veld of zaal huren is niet nodig. Stranden bieden alle mogelijkheden en zand is de ideale ondergrond voor landen zoals Mexico of Brazilië. In deze landen is het beachvolleybal ook al ongekend groot, dan zou beachkorfbal ook populair kunnen worden! De stap naar het beachkorfbal in deze landen zou veel kleiner moeten zijn dan naar het gewone korfbal. Het zou eerder populair kunnen worden dan korfbal omdat het buiten is en de regels veel simpeler. Doordat de regels simpeler zijn spreekt de sport een grotere doelgroep aan. Niet alleen om mee te spelen, maar ook om te kijken.

Lees meer

Activiteiten Agenda

Korfbal League Finale 2020
zaterdag 04 april
Aanvang: 16:00

Bestuursagenda

Commissie Vergadering
maandag 30 september
Aanvang: 19:30
Algemene Leden Vergadering 2019
maandag 14 oktober
Aanvang: 19:30

Competitie Agenda

Oefenwedstrijden Zaal 2019-2020
zaterdag 16 november
Aanvang: 10:00

Facebook KV Wolderwijd logo