Reserve- en wisselspelers

Als een team spelers over heeft, dan worden deze spelers aangeduid als wisselspelers.

Voor deze spelers is de richtlijn: de speelminuten in een competitie worden over de spelers van het team gelijkelijk verdeeld.
De trainer/coach geeft aan hoe hij/zij dit doet.

Als een team extra spelers meekrijgt uit een ander team, dan worden deze spelers aangeduid als reservespelers.
De trainer/coach bepaalt hoeveel speelminuten de reservespeler krijgt. De reservespeler moet er vanuit gaan dat hij/zij geen speelminuten krijgt. In de wedstrijdteams (S1, A1, C1 en D1) kan de trainer/coach een reservespeler inbrengen om het wedstrijdverloop proberen te beïnvloeden. In de breedteteams (S2, B1, D2, C2, E1 en E2) zal een reservespeler worden ingezet als een speler niet verder kan spelen.

De reservespelers worden aangegeven in het wedstrijdprogramma. Bij voorkeur worden de reservebeurten gelijkelijk verdeeld over spelers uit lagere teams. Hiervan wordt afgeweken als het speelniveau van team en reservespeler te ver uiteen loopt. Als een reservespeler verhinderd is dan meldt hij/zij zich af bij de desbetreffende coördinator.

• Glasbewassingnederland.nl
  • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Official Pizza partner KV Wolderwijd
  • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
  • Bakker Bart
  • Onze KV Wolderwijd webshop
  • KorfbalTotaal.nl
  • Fysio Focus Zeewolde
  • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
  • Financiële Dienstverlening
  • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
  • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
  • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
  • Voor al uw maatwerk