Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Leden vertellen

Froukje (A1)

Leden vertellen FroukjeLeuk dat je (weer) wil gaan korfballen! Ik ben Froukje Zuidema en ik ben al 16 jaar. Ik ben begonnen met korfballen als een echt klein kangoeroetje bij de Kangoeroe Klub en nu zit ik al weer in A1.

Ik kan je vertellen dat de tijd snel ging door alle leuke dingen die we deden en nog steeds doen. Van trainen tot aan toernooien. Het is altijd gezellig met leuke trainers die je veel leren en  vol enthousiasme trainen geven.
Ik ben zelf ook trainster en coach van een E-team en dat vind ik ontzettend leuk om te doen! De gezelligheid van de kinderen en de lol die je kan beleven.

Zelf spelen blijft natuurlijk ook erg leuk, je wordt steeds beter en beter! Als je van gezelligheid het team en spel houdt blijft het altijd gezellig en leuk. KV Wolderwijd is een vereniging waar hard getraind wordt maar waar het gezellig blijft!

Ik hoop je snel te zien op het Korfbalveld zodat ik je kan aanmoedigen!


Nura  (Senioren 1)

Leden vertellen NuraIk ben Nura en ik ben 17 jaar. Bij ons thuis korfbalde alleen mijn broertje. Ik deed allemaal verschillende sporten zoals dansen en tennissen.

Toen ik 11 jaar was, hockeyde ik op het veld naast het vroegere korfbalveld. Maar de sfeer van het korfbalveld trok mij veel meer waardoor ik al binnen 2 jaar stopte met hockeyen en bij KV Wolderwijd was beland. Sindsdien ben ik niet meer weggegaan.

Ik vind elke training en wedstrijd weer gezellig en ik kijk er enorm naar uit. KV Wolderwijd bewijst dat het een echte teamsport is, je doet veel activiteiten en er wordt naast het serieuze sporten ook veel gelachen. Ik heb veel vrienden en vriendinnen bij KV Wolderwijd waardoor er een hechte band met zowel de leden als de sport ontstaat.

Heb jij ook zin in een gezellige en sportieve club? Je bent altijd welkom een kijkje te komen nemen!


Wim (Senioren 3)

Leden vertellen WimKorfbal is een unieke sport tussen alle teambalsporten die we in ons land kennen. Het is een gemengde sport. Met jongens en meisjes of dames en heren in één team. Dat maakt het al erg gezellig. Het is ook nog eens een sport waar bij het samenspelen erg belangrijk is. Als je de bal hebt ben je helemaal afhankelijk van wat je teamgenoten doen. Je mag niet lopen of dribbelen met de bal, alleen spel is dus niet mogelijk. Je medespelers moeten dan de oplossing bieden. Dat maakt het erg moeilijk maar juist ook weer leuk omdat je het dan echt samen doet.  

Zelf ben ik pas “heel oud” gaan korfballen. Op m’n 49e  begonnen met wedstrijden spelen. Door het zelf te doen kom je achter hoe leuk het is. Nu vind ik het jammer dat ik niet veel eerder ben gaan korfballen.  

In een team spelen is echt mijn ding. Daarom vind ik het ook leuk om in het bestuur van de vereniging te zitten. Besturen is ook een teamsport. Samenwerken is dan ook heel belangrijk. En ons doel is om zo veel mogelijk mensen te laten genieten van die mooie korfbalsport. Door de schoolkorfbaltoernooien, de Kangoeroe Klub en de instuiven proberen we zoveel mogelijk jonge kinderen en hun ouders kennis te laten maken met het korfballen. Dat hoeven we als bestuur niet alleen te doen. Gelukkig hebben we bij KV Wolderwijd heel veel leden die mee helpen.

Ook dat maakt het weer erg gezellig. We moeten voorkomen dat er mensen in Zeewolde zijn die net als ik later zeggen: “ik had veel eerder op korfbal moeten gaan”.

 


Lynn (E1)

Leden vertellen LynnHoi! Ik zat op turnen  en dat vond ik niet meer leuk.  Ik ging bij dansen kijken en dat vond ik ook niet leuk.

Toen ging ik bij mijn zus bij korfbal kijken en dat wou ik ook proberen  maar ik zat nog wel  te twijfelen. En toen vond ik het toch wel heel erg leuk.

Ik speel nu in de E1, dat is een super leuk team. Mijn  coaches zijn Liesbeth  en Froukje  en die zijn erg goed. Ik vind korfbal ook leuk omdat  je speelt met jongens en meisjes samen.

Als jij ook komt korfballen dan kom je bij een hele leuke vereniging. Er is altijd wat te doen zowel  op het veld en in de zaal.

Kom jij ook eens kijken?

 


Sam (E1)

Leden vertellen SamHallo ik ben Sam ik ben 10 jaar. Ik ben gaan korfballen door me vader want die zat vroeger ook op korfbal, toen ben ik bij wedstrijden van Anouk gaan kijken.

Het leek me heel leuk en toen begon ik met korfballen. Nu wil ik echt niet meer een andere sport doen want het is zo leuk, ik vind het extra speciale sport omdat het bijna de enige sport is waar jongen en meisjes bij elkaar in het team zitten en daardoor vind ik het heel leuk.

Dus als je het een leuke sport lijkt kom dan is een kijkje nemen op het korfbal veld bij de horst.

Andere informatie vind je op www.kvwolderwijd.nl 

 


Robert ( Senioren 2/Midweek 1 )

Leden vertellen RobertHoi allemaal, Ik ben Robert en ik ben 21 jaar. Ik zit al sinds de bassischool op korfbal bij KV Wolderwijd.

Ik begon als jeugdspeler in de D1 en zit nu bij de senioren. In de 10 jaar dat ik bij KV Wolderwijd speel heb ik het altijd erg naar me zin gehad. Daarbij heb ik altijd in een erg leuk team gespeeld en een hoop vrienden gemaakt. Daarnaast is het ook erg leuk om naast de mensen die vroeger je trainer waren, er nu zelf bij in het team te zitten.

Ik ben de sport uiteindelijk ook zo leuk gaan vinden dat ik zelf ben gaan trainen geven en dat doe ik nu ook al 5 jaar, van de F-jes tot aan de senioren. Het gaat bij Wolderwijd dan ook niet alleen om het spelen en trainen maar ook om de gezelligheid eromheen. Daardoor ben ik de zaterdag vaak van ’s ochtends vroeg tot aan het einde van de middag op het veld te vinden. Dus als je een leuke sport zoekt waarbij je traint, wedstrijden speelt, aan toernooien meedoet, leuke activiteiten ernaast doet, en een hoop gezelligheid ernaast vind.

Hoop ik je snel te zien op het korfbalveld.

 • Onze KV Wolderwijd webshop
 • KorfbalTotaal.nl
 • Wisse Installaties
 • Fysio Focus Zeewolde
 • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
 • Financiële Dienstverlening
 • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
 • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
 • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
 • Voor al uw maatwerk
 • De schilders met garantie uit Zeewolde

Evenementen Agenda

Ned. Kampioenschap B-aspiranten


Datum: zaterdag 25 juni
Aanvang: 10:00 uur.


Competitie Agenda

Start voorbereiding veldcompetitie


Datum: dinsdag 16 augustus
Aanvang: 17:00 uur.


Oefenwedstrijden veld


Datum: zaterdag 27 augustus
Aanvang: 09:00 uur.


Oefenwedstrijden veld


Datum: zaterdag 03 september
Aanvang: 09:00 uur.


Start veldcompetitie 2022-2023


Datum: zaterdag 10 september
Aanvang: 09:00 uur.


Bestuursagenda

Bestuursvergadering


Datum: maandag 30 mei
Aanvang: 19:30 uur.


Bestuursvergadering


Datum: maandag 27 juni
Aanvang: 19:30 uur.


Kantine Agenda

Geen evenementen