Korfbal made in Holland

made in holland 2011 webOnbekend maakt onbemind. Dat geldt helaas ook voor korfbal en daar hebben wij als korfballers soms last van. Tijd voor actie dus! Het KNKV introduceert daarom een nieuw beeldmerk dat de trots van korfballers weergeeft: Made in Holland! Iedereen mag het weten.

Jij als één van de 100.000 leden van het KNKV weet wel beter: korfbal is leuk, zeker niet voor mietjes en het is topsport. Dat in tegenstelling tot hoe de buitenwacht in het algemeen over onze sport denkt.
De kracht van korfbal is te omschrijven aan de hand van vier waarden: veelzijdigheid, toegankelijkheid, sociaal en tweede familie. Korfbal is ingevoerd in alle ‘lagen’ van de samenleving. De sport is zowel op topniveau als recreatief te bedrijven. Het herbergt allround atleten, maar ook gezelligheidssporters. Niet voor niets hebben we het dikwijls over “Korfbal: Iedereen doet mee!”.

Dat moeten we met alle 100.000 ambassadeurs van het korfbal uitdragen. We moeten zorgen voor bekendheid en de vooroordelen wegnemen. We zijn zelf hartstikke trots op onze sport. Daarom mogen we er ook best vol passie en enthousiasme over vertellen.

Om de identiteit te visualiseren heeft het KNKV een nieuw beeldmerk aangenomen dat laat zien waar korfbal voor staat. Korfbal is de enige echte Nederlandse sport, het is topsport, het is een sport waar mannen en vrouwen samen spelen, het is een sport met Hollandse waarden als sociaal en familie. Het nieuwe beeldmerk is daarom “Made in Holland” geworden.

Clubs aan de slag
Het KNKV treedt vanaf dit moment consequent met het nieuwe beeldmerk naar buiten, toch is het eigenlijk niet meer dan een ondersteuning aan de verenigingen. De verenigingen staan midden in de samenleving. Zij hebben het directe contact met de leden. Wij hebben slechts een aantal middelen geproduceerd. Die middelen willen we via deze pagina beschikbaar stellen aan verenigingen om samen met elkaar de identiteit van de sport te versterken.

Activiteiten Agenda

Korfbal League Finale 2020