Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Bestuursnieuws KV Wolderwijd

Coronavirus (3): Hoe nu verder?

Ook als bestuur van KV Wolderwijd maken wij ons ernstige zorgen over het coronavirus en de gevolgen voor een ieder maar voor KV Wolderwijd en haar leden in het speciaal.
Laten we hopen dat dit virus onze leden en verwanten niet bereikt. Vooralsnog zullen we er niet vanaf zijn en zijn de bijkomnde maatregelen dan ook drastisch.

Wat weten we nu?

 • De zaal competitie is geheel afgelast. De competitie is stilgelegd, de eindstanden worden niet opgemaakt.
  Als gevolg hiervan zijn dus ook alle trainingen afgelast.
 • Het KNKV heeft besloten om tot in elke geval 16 april alle wedstrijden af te gelasten. Dit houdt in dat er 11 april ook GEEN oefenwedstrijden zullen zijn.
  Of de competitie dan start op zaterdag 18 april is dus ook nog maar de vraag.
 • Het paasontbijt/lunch op zaterdag 11 april zal dan ook NIET doorgaan. Helaas, maar het is niet anders.
 • Wil je toch een beetje actief blijven, dan bieden we alle leden de mogelijkheid aan om tegen een zeer gering bedrag een korfbalpaal te huren. Lekker voor in de achtertuin of voor op het veldje. Zie onze website voor meer info.

Lees meer

Update 2: Coronavirus: hoe en wat precies

In navolgoneg van eerdere berichten delen wij als bestuur van KV Wolderwijd het volgende in verband met het Coronavirus:

Tot en met 31 maart zijn alle competitiewedstrijd afgelast. Ook alle evenementen en andere bijeenkomsten zijn geannuleerd.

Voorlopig zijn ook alle trainingen afgelast. We zijn momenteel in overleg met alle andere verenigingen op het sportpark zodat we samen met een standpunt naar buiten kunnen komen over de trainingen.

Lees meer

Mededelingen met betrekking tot het Coronavirus

Het bestuur van KV Wolderwijd houdt de ontwikkeling omtrent het Coronavirus nauwlettend in de gaten. Enerzijds vanuit de gemeente Zeewolde, anderzijds van uit de korfbalbond.
De korfbalbond heeft ons vandaag onderstaande bericht gestuurd. Graag jullie aandacht hiervoor:

Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne volgt het KNKV het advies om bij de wedstrijden de komende periode het handen schudden met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij korfballers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor het handen schudden te gebruiken. Het KNKV adviseert het volgende:

 • Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handen schudden;
 • Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling zonder handen schudden;
 • Het blijft belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken;
 • Ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje.

Lees meer

Speculaas Actie 2019 groot succes

Ook dit jaar is de speculaas actie weer een groot succes geworden. Niet alleen hebben we een record aan speculaas en andere lekkernijen verkocht, maar ook steeds meer bedrijven hebben ons weten te vinden.
Daarnaast was het dit jaar voor het eerst mogelijk om ook Online, in onze eigen webshop, te bestellen.

Maar het grootste gedeelte van de verkopen is toch gerealiseerd door onze eigen (jeugd)leden. De opbrengst van dit jaar is mede door de inzet van leden en vrijwilligers geëindigd op ruim  € 1700,- 
Een fantastisch bedrag!

Lees meer

Afscheid Kees Ruizendaal als bestuurslid KV Wolderwijd

Tijdens de algemene ledenvergadering van maandag 14 oktober hebben we afscheid genomen van Kees Ruizendaal als bestuurslid van KV Wolderwijd.

Kees heeft zich in de afgelopen jaren vol passie en met mooie ideeën ingezet voor KV Wolderwijd. Zijn 'dromen' zorgden altijd weer voor een frisse blik op bestaande zaken. Zo is de 'rotonde' reclame een resultaat van zijn 'anders dan anders' denken en doen.

Lees meer

Douchen na afloop van de training

Douchen na afloop van een wedstrijd of de training is niet verplicht bij KV Wolderwijd (zoals bij vele verenigingen wel het geval is) maar we willen het wel stimuleren. Zeker bij uitwedstrijden vinden we het eigenlijk heel normaal dat er gedouchd wordt. Zit je weer lekker fris in de auto op de terug weg.

Daarom hebben we thuis met ingang van heden de beschikking over 2 kleedkamers, 7 & 8, op de dinsdag en donderdag. Kleedkamer 7 voor de dames en kleedkamer 8 voor de heren.

Stap niet nat en bezweet op de fiets. Dit is onhygiënisch en ongezond!

Laat de kleedkamers na afloop schoon en netjes achter! Het is een kleine moeite om je schoenen buiten uit te slaan. En het is een kleine moeite om als laatste even een trekker door de kleedkamer te halen (één minuutje?). Alvast bedankt voor de medewerking!

Lees meer

Zaterdag 14 september: Start Grote Club Actie 2019

Op zaterdag 14 september is de start van de grote club actie. Ook dit jaar doen wij, als KV Wolderwijd, weer mee aan deze actie.

Doel voor dit jaar is om zo veel mogelijk loten te verkopen waarbij de opbrengst zal zijn voor het kamp wat we in 2020 weer willen organiseren.

Dit jaar zullen we de actie anders insteken dan voorgaande jaren. Kort maar krachtig, maximaal 3 weken. 

Ook dit jaar zijn er weer 3 verkoop manieren:

 1. De bekende loten boekjes met de automatishce incasso:  elk lid krijgt een boekje. Doel is om per lid minimaal 10 loten te verkopen.
 2. Contante loten: tijdens de Sport & Cultuurmarkt op zaterdag 14 september willen we zoveel mogelijke contante loten in het centrum van Zeewolde verkopen.
  Alle leden worden die dag voor of na hun wedstrijd verwacht een een handje te helpen in het dorp.
 3. Online verkoop: op een speciale pagina kan iedereen ook online loten aanschaffen. Dit is de pagina: Online Loten Kopen

Ook dit jaar rekenen we op de hulp en inzet van al onze leden om er een zo groot mogelijk succes van te maken.

Voor de actie in het centrum op zaterdag 14 september volgt zsm meer info.

Vakantie!

Het seizoen zit erop.

Met een lekkere en gezellige BBQ onder zeer warme omstandigheden hebben we afgelopen zaterdag, 29 juni, het seizoen officieel afgesloten.

Op de donderdagen 4, 11 en 18 juli is er voor iedereen de mogelijkheid om nog een 'balletje' te schieten op onze velden van 18:30 tot 20:00 uur.  Iedereen van jong tot oud is daarbij van harte welkom.

Ook zal de kantine open zijn, dus gezellig langskomen voor een kop koffie of een drankje kan altijd.

Op dinsdag 20 augustus zullen de eerste trainingen weer beginnen:  hou de website in de gaten welke teams wanneer gaan beginnen.

Lees meer

15 juni: wedstrijd kleding inleveren

Beste leden,
Het einde van het korfbalseizoen nadert, met voor veel teams een spetterend einde!
Nou willen wij graag als kledingcommissie in beeld krijgen hoe het ervoor staat met de kleding, hoeveel kleding is er in omloop, hoe is de maatverdeling, waar zijn de tekorten, hoe is de kwaliteit van d ekleding.

Daarom het volgende, in overleg met het bestuur: We willen ALLE leden vragen om aanstaande zaterdag 15 juni na de wedstrijd, en uiteraard na de eventuele huldiging, je korfbaltenue in te leveren. Dat mag vies, die laatste keer wassen doen wij voor je. 

Lees meer

Info-avond KV Wolderwijd

Beste (nieuwe) ouders,

In het najaar organiseerden we een info-avond voor nieuwe ouders. We krijgen met regelmaat de vraag of dat nog eens een keer zou kunnen. Daarom organiseren we op dinsdagavond 28 mei om 19.30 een info- en spelregelavond voor ieder die het wil.

Lees meer

Open Dag KV Wolderwijd 13-4-2019: Wie neem jij mee?

Op zaterdag 13 april organiseren we een opendag op onze korfbalvelden.  

Wie neem jij mee?

Deze Open Dag is speciaal voor broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Maar ook voor ouders, opa's, oma's, ooms en tantes.  Gewoon voor iedereen die kennis wil maken met korfbal of kennis wil maken met KV Wolderwijd.

Er zijn die dag een hoop wedstrijden, er is gratis koffie en thee, we zullen een demo Beachkorfbal verzorgen en onze jongste Kangoeroes komen ook in actie.

De Open Dag start om 9:00 uur en duurt tot 12:00.

Om 10:00 uur presenteren we een aantal nieuwe sponsoren. 

Hulp gezocht: Kantinediensten op 15, 22 of 28 mei

We zoeken wat extra handjes voor de evenementen welke er aan komen op een 2-tal door de weekse dagen:  22 en 28 mei.

Op woensdag 22 mei zijn er de schoolsportdagen op de velden van KV Wolderwijd en VV Zeewolde. Van 8:00 tot 13:00 uur zijn we op zoek naar een aantal mensen die een kantinedienst willen draaien.

Op dinsdag 28 mei is er de Giga kangoeroedag, met ruim 400 kids. Van 8:00 uur tot 13:30 uur zoeken we nog een aantal helpende handjes.

Aanmelden kan eenvoudig door een mail te sturen naar info@kvwolderwijd of een app te sturen naar 06-33334580

Al deze evenementen zullen in het teken staan van het vergroten van de zichtbaarheid van Korfbal en KV Wolderwijd. 

OPEN DAG: Maak kennis met korfbal. Zaterdag 13 april

KV Wolderwijd organiseert op zaterdag 13 april een OPEN DAG op de korfbalvelden aan de Horsterweg in Zeewolde.

Van 9:00 tot 12:00 uur kan iedereen kennis maken met korfbal, kennis maken met KV Wolderwijd.

Gedurende de hele dag zijn er tal van oefenwedstrijden. Alle teams van KV Wolderwijd komen in actie. Tijdens deze opendag kun je zelf ervaren hoe korfbal leeft in Zeewolde en bij KV Wolderwijd. Kun je het 'familie gevoel'van de club voelen en kun je de vele vrijwilligers in actie zien welke KV Wolderwijd een warm hart toe dragen.

Coaches, trainers, scheidsrechters, kantinemedewerkers, bestuursleden en vele ander vrijwilligers zullen allemaal actief aanwezig zijn deze dag.

Onder het genot van een gratis kopje koffie, thee of limonade hopen we dat een ieder een gezellige 'Open Dag' beleeft.

Programma onderdelen zijn:

 • Vanaf 9:00 uur vele oefenwedstrijden
 • 9:30 uur:  Onze jongste leden, de Kangoeroes in actie.
 • 10:00 uur 'Maak kennis met onze sponsoren' De onthulling van de nieuwe sponsorborden.
 • 'De gezonde club': voor alle teams is er een gezonde snack voor in de rust van de wedstrijden.
 • Demo Beachkorfbal, nieuw bij KV Wolderwijd
 • En meer.

Gedurende de gehel dag zal het bestuur van KV Wolderwijd aanwezig zijn om iedereen welkom te heten en eventuele vragen te beantwoorden.

Na afloop bieden we iedereen de mogelijkheid om de finale van de Korfbal League live op het grote scherm in de kantine te komen kijken.

Dus, kom gerust naar onze Open Dag op zaterdag 13 april.

Bestuursagenda

Bestuursvergadering
maandag 20 april
Aanvang: 19:30
Commissie Vergadering
maandag 25 mei
Aanvang: 19:30
Bestuursvergadering
maandag 29 juni
Aanvang: 19:30

Competitie Agenda

Geen evenementen

Evenementen Agenda

Korfbal League Finale 2020
zaterdag 04 april
Aanvang: 16:00
Paas Brunch
zaterdag 11 april
Aanvang: 12:00
KAMP 2020
woensdag 20 mei
Aanvang: 16:00
Seizoensafsluiting 2020
zaterdag 20 juni
Aanvang: 17:00