Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Bestuursnieuws KV Wolderwijd

Wie versterkt ons kantine team?

Het kantineteam van KV Wolderwijd is naarstig op zoek naar een aantal extra mensen.

Het kantineteam is een poule van vrijwilligers die tijdens een kantinedienst de verantwoordelijkheid heeft en neemt over het reilen en zeilen in de kantine.
Je kunt hierbij denken aan het openen en afsluiten van de kantine, maar ook zorgt het kantineteam ervoor dat de aanwezige ouders van leden weten wat er van hun verwacht wordt tijdens hun kantinedienst.

Een lid van het kantineteam is per shift ongeveer 2-3 uur aanwezig. Bij voldoende teamleden kom je max 2-3 keer aan de beurt. Via de website kun je als kantinteam lid inschrijven voor een dienst. Via een aparte app-groep zorgen we er als team voor dat er altijd een kantineteam-lid aanwezig is in de kantine.
Zonder een kantineteam kunnen we onze kantine niet laten functioneren. 

Dus, lijkt het je wat om onze kantine draaiende te houden, meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schiet een van onze bestuursleden aan.

Lees meer

CORONA UPDATE | We zijn op de goede weg

Het is nog steeds een rare tijd, een rare korfbaltijd, maar ook een rara coronatijd. Corona beheerst nog steeds het dagelijkse doen en laten van iedereen.

Als alles ‘normaal’ was geweest hadden we nu net de zaalcompetitie afgesloten, hadden we kampioensfeestjes gevierd en waren we weer blij om lekker buiten te gaan trainen. Maar alles is anders.

We trainen met een groot deel van onze leden inmiddels alweer lang buiten. En dat was best wel even wennen. Wat was het koud soms. Toch was, en is, het mooi om te zien hoeveel ieder toch geniet van het korfballen.

Als vereniging zitten we momenteel niet stil, ondanks het feit dat we niet zichtbaar veel kunnen doen wordt er achter de schermen continue gekeken naar wat er wel kan.
Zo is de kledingcommissie aan het kijken naar een nieuw wedstrijdtenue, gaan de voorbereidingen van een mogelijke veldcompetitie door, wordt er gesproken over een afsluitend kamp en kijken we al verder vooruit als bestuur naar volgend jaar. Tevens wordt er gewerkt in de kantine aan het optimaliseren van de keuken en willen we de mogelijkheden onderzoeken om de kantine te ‘pimpen. In de berging zal er nieuwe verlichting worden aangebracht en zal het opberghok opnieuw worden ingedeeld.

Lees meer

DUURZAAM | Zorgplicht gebruik kunstgrasvelden

Stichting Exploitatie Sportvoorzieningen de Horst, eigenaar van de kunstgrasvelden (“de eigenarenstichting”), heeft de afgelopen maanden samen met de gebruikers VV Zeewolde en KV Wolderwijd plannen gemaakt en uitvoering gegeven aan “de zorgplicht voor gebruik kunstgrasvelden”.

Rubberkorrels op de kunstgrasvelden kunnen buiten het kunstgrasveld komen te liggen. De zorgplicht houdt in dat moet worden voorkomen dat er verontreiniging plaatsvindt, en dat, wanneer sprake is van verontreiniging, de gevolgen daarvan worden beperkt of ongedaan gemaakt.

Lees meer

CORONA UPDATE | Stand van zaken & Contributie

Het Corona virus beheerst momenteel nog steeds grotendeels ons dagelijks leven. Dat merken we in alles. Het afgelopen weekend doorbrak de ijspret voor heel even de sleur.
Als KV Wolderwijd proberen we op alle momenten actief te blijven voor onze leden. Voor de jeugd is dat eenvoudiger dan voor de 18-plussers. Er wordt, als het weer het toelaat, door de jeugd gewoon 2x in de week getraind. De opkomst is goed en onze trainers staan er door weer en wind. Complimenten voor een ieder.

Voor de 18-plussers willen we naar een zaterdag ochtend activiteit, waarbij men in 2-tallen lekker bezig kan zijn op ons eigen veld. Er zullen dan een aantal onderdelen klaar staan welke in een carrousel vorm kunnen worden afgewerkt. Zo kun je lekker actief bezig zijn en ook nog een beetje korfballen. 
Meer info over deze activiteit zal spoedig volgen.

Lees meer

Ben Scharft Sportvrijwilliger 2020 Zeewolde

Afgelopen zaterdag is tijdens het Sportgala onze voorzitter Ben Scharft uitgeroepen tot Sportvrijwilliger 2020 . Uit handen van burgemeester Gerrit Jan Gorter ontving Ben deze prijs.

En niet meer dan terecht: want wat doet Ben of heeft hij de afgelopen jaren gedaan op het vrijwilligersgebied in Zeewolde:

Bij KV Wolderwijd:
• jarenlang bestuurslid waarvan de laatste jaren voorzitter
• diverse jaren trainer/coach
• de grote motor achter de realisatie van ons clubgebouw
• lid van de Technische Commissie
• webmaster
• Quizmaster
Etc etc

St. Exploitatie Sportpark de Horst:
• secretaris namens KV Wolderwijd

VV Zeewolde
• webmaster

Een lijst die alles behalve compleet is!

Dan kunnen wij maar één ding concluderen: inderdaad dit is niet meer dan terecht.

Lees meer

ALV 2020 | Mooie resultaten, veel Online aanwezigen

Het was een gedenkwaardige ALV. Een algemene ledenvergadering met slechts 5 mensen in de kantine, een kantine die anders altijd lekker gevuld is met leden en ouders van leden.

Nu, in 2020 tijdens de coronacrisis, een online versie, die zeker vervolg zal gaan krijgen in de komende jaren.
Aan ruim 30 'aanwezigen' heeft het bestuur verslag gedaan over het seizoen 2019-2020. Een seizoen dat werd 'overschaduwd' door Corona. Vele dingen verliepen net als voorgaande jaren tot april bijna als vanzelfsprekend. Er werden leuke dingen georganiseerd en de trainingen en wedstrijden waren in volle gang.

Helaas vanaf maart werd het allemaal anders: de zaal competitie werd abrupt afgebroken, er was geen 2e helft van het veldseizoen, geen Giga Kangoeroedag, geen kamp en geen jaarlijkse afsluitende BBQ. En het waren metname deze zaken die niet door konden gaan, die het beeld van het seizoen bepaalden. Jammer, want er waren ook veel zaken die erg positief waren.

Lees meer

CORONA UPDATE | Nieuwe maatregelen per 14-10-2020

In verband met het nog steeds stijgende aantal corona besmettingen zijn er vandaag, dinsdag 13 oktober, extra maatregelen afgekondigd door de regering.

Maatregelen die onze korfbal sport weer ‘hard’ treffen.

Voorlopig worden er geen wedstrijden meer gespeeld. Geen competitie, voor onze S1 & S2, maar ook geen oefenwedstrijden. Dit voor minstens 4 weken, met een evaluatie op dinsdag 27 oktober. Pas dan weten we dus ook wat de mogelijke gevolgen zijn voor de zaal competitie.

Ook voorlopig geen trainingen in teamverband voor 18-plussers. Trainen mag voor deze groep wel, maar dan met maximaal 4 personen en wel op 1.5 meter afstand. Lastig dus.
De jeugd tot 18 jaar mag dus wel blijven trainen. Tot donderdag 5 november zullen we dat ook gaan doen, waarbij de jonge senioren (nog geen 18) mogen mee trainen met de B.

Voor wat de trainingen in de herfst vakantie betreft, bepalen de trainers met hun teams zelf of ze door gaan of niet.

Naast bovengenoemde maatregelen blijven de ‘oude’ ook nog van kracht. De kantine blijft gesloten maar ook de kleedkamers gaan op slot. Douchen doen we allemaal dus thuis.
Ook is publiek en zijn ouders nog steeds niet welkom om te kijken bij de trainingen. Wegbrengen mag, maar blijf niet hangen.

We zullen het er dus mee moeten doen, hoe jammer dan ook. Laten we hopen dat deze set van maatregelen wel effect heeft, en dat we over 2 weken weer vooruit kunnen kijken naar het moment dat we wel weer allemaal lekker onze favoriete sport en vrijetijdsbesteding kunnen uitoefenen.

CORONA UP-DATE | Aangescherpte maatregelen

Tijdens de persconferentie van maandag 28-9 zijn er verscherpte maatregelen aangekondigd die ook van invloed zijn op onze club.
Vanaf dinsdag 29 september 18.00 gelden onder andere de volgende maatregelen:

Kantine

 • De kantine is de komende drie weken dicht (dus in elk geval tot dinsdag 20 oktober).
 • Er is géén kantinedienst dus neem je eigen flesje water mee.

Kleedkamers

 • De kleedkamers zijn open (bij trainingen en wedstrijden).
 • Het verzoek is om zoveel mogelijk thuis om te kleden en te douchen.

Publiek

 • Er is geen publiek bij trainingen en wedstrijden.
 • Ouders kunnen hun kinderen begeleiden tot aan de parkeerplaats of de fietsbrug.
 • Ouders die rijden voor de jeugdteams naar uitwedstrijden, zijn onderdeel van het team, en mogen dus kijken bij de wedstrijd.

Waar nodig, vindt de komende dagen verdere uitwerking van de regels plaats.
Het is helaas geen goed nieuws, in zowel sociaal als financieel opzicht. We zullen opnieuw door een vervelende periode heen moeten met elkaar.

Zie hier de link naar het bericht. Corona Update Rijksoverheid

Lees meer

KLEDING | Uitgifte wedstrijdkleding en trainingspakken

De start van het seizoen staat voor de deur. Om iedereen te voorzien van de juiste wedstrijdkleding en trainingspakken, is de kledingcommissie komende week aanwezig tijdens de trainingen.

Op dinsdag 25 augustus en donderdag 27 augustus kan er tussen 18:30 en 20:00 uur de juiste kleding worden opgehaald.
Heb je nog geen kleding kom dan zeker langs. Is je kleding te klein geworden, kom dan ook langs.

Lees meer

KORFBAL | We gaan weer beginnen

We mogen weer, en dus gaan we weer beginnen!

Het Corona-virus heeft ervoor gezorgd dat we al maanden niet of nauwelijks mochten korfballen, maar zoals het er nu naar uitziet start op zaterdag 5 september de competitie weer. Het programma is binnenkort op de site te vinden, en staat nu al in de KNKV Wedstrijdzaken app.

Vanaf dinsdag 25 augustus gaan alle teams weer trainen. Het trainingsrooster kunje hier vinden: Trainingsrooster 2020-21

Lees meer

We gaan weer trainen!

Als KV Wolderwijd gaan we vanaf donderdag 30 april weer starten met het geven van trainingen. De versoepeling van de regels vanuit de regering maakt dit mogelijk, maar uiteraard wel onder strikte voorwaarden.
Er zal begonnen worden in de teamsamenstelling zoals we in de zaal speelden. Door het abrupte einde van het zaalseizoen willen we de teams en trainers op deze wijze toch in de gelegenheid stellen om het seizoen leuk en vooral gezellig en sportief af te kunnen sluiten.

Lees meer

Gaan we weer korfballen??? Ja, natuurlijk!

Zoals bekend mag er in beperkte vorm vanaf 29 april weer gesport worden in team verband. Voor iedereen tot en met 18 jaar zal dit mogelijk worden gemaakt. Hetzij wel onder strikte voorwaarden.

Ook bij KV Wolderwijd willen we vanaf donderdag 30 april weer van start gaan. Hiervoor zijn inmiddels plannen gemaakt door het bestuur en de TC. Deze plannen liggen nu ter goedkeuring bij de gemeente. Zij beslissen uiteindelijk of er gesport kan worden.

Zodra we meer info hebben zal deze via de bekende kanalen gedeeld worden. Waarbij een ieder dus rekening kan houden dat e als doelstelling hebben om donderdag 30 april weer met de trainingen voor de jeugd gaan beginnen.

Lees meer

Corona Update: Einde korfbal seizoen aangekondigd

Helaas, waar we allemaal al bang voor waren, gaat nu toch echt gebeuren: Geen korfbal meer tot de zomervakantie.

Het KNKV heeft het komende veldseizoen en alle daarbij behorende activiteiten afgelast.

In het kort:

 • Geen trainingen tot nader bericht
 • Geen competitie tot aan de zomervakantie
 • Geen kamp met Hemelvaart
 • Geen NK op onze velden
 • Geen activiteiten tot en met 1 juni

Het is bijna niet te geloven, maar het is echt waar. Uiteraard zullen we blijven kijken naar mogelijkheden die er misschien nog gaan komen.

Vragen:  stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

0111 Superloten 756x348

Evenementen Agenda

ALV 2021
maandag 18 oktober
Aanvang: 19:30
Oliebollen Toernooi 2021
dinsdag 28 december
Aanvang: 00:00

Competitie Agenda

Geen evenementen

Bestuursagenda

Bestuursvergadering
maandag 25 oktober
Aanvang: 19:30
Bestuursvergadering
maandag 29 november
Aanvang: 19:30
Bestuursvergadering
maandag 20 december
Aanvang: 19:30

Kantine Agenda

Kantine verhuurd
zaterdag 06 november
Aanvang: 17:00