Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Bestuursnieuws KV Wolderwijd

25 jaar lid KV Wolderwijd: Bas & Karin

Bas en Karin Kettenis, broer en zus, zijn afgelopen weekend in het zonnetje gezet omdat ze beide 25 jaar lid zijn van KV Wolderwijd.

Zowel Bas als Karin spelen nog altijd actief korfbal in het eerste team van KV Wolderwijd. In de thuiswedstrijd afgelopen zaterdag kregen ze vlak voor tijd een publiekswissel. Uiteraard ontvinegn ze ene bloemetje en was er een taart.

Lees meer

DUURZAAMHEID | Veldverlichting vervangen door LED lampen

De korfbalvelden van KV Wolderwijd zijn sinds deze week voorzien van nieuwe, duurzame, led-verlichting.

Een mooie investering waarmee we als vereniging samen met de stichting Exploitatie Sportpark de Horst en VV Zeewolde, een mooie stap zetten naar een duurzamere manier van het gebruik van elektra. Naast de led verlichting voor de velden liggen er ook al ruim 100 zonnepanelen op de kleedkamers van KV Wolderwijd en VV Zeewolde.

De nieuwe led-verlichting is niet alleen goedkoper in gebruik, maar kan ook veel slimmer (lees efficienter) worden ingezet. LED-verlichting kan aan- en uitgezet worden op elk willekeurig moment, kan gedimd worden indien er minder licht nodig is maar ook kunnen delen van het veld apart worden aangestuurd.
In de toekomst zal de veldverlichting ook met behulp van een app op afstand bediend kunnen worden.

Lees meer

CORONA UPDATE | We gaan weer trainen in de zaal

Naar aanleiding van de laatste persconferentie aangaande de huidige corona maatregelen kunnen we het volgende melden:

 1. De competitie ligt voorlopig nog stil:  morgen, zaterdag 15 januari, zijn er dus GEEN wedstrijden
 2. Er mag WEL weer getraind worden in de zaal: vanaf aanstaande dinsdag zal het gewone trainingsschema "zaal" weer gelden.
 3. De kantine blijft voorlopig nog steeds dicht
 4. Ouder dan 18 jaar, dan is een CTB (corona test bewijs), of geldige QR code vereist.
 5. Ouders en toeschouwers zijn nog steeds niet welkom bij de trainingen en oefenwedstrijden
 6. Onderlingewedstrijden mogen georganiseerd worden. (komen we zsm op terug)

Gelukkig kan er weer wat meer:  we kunnnen weer korfballen!

Lees meer

Bestuurswisseling KV Wolderwijd

Tijdens de laatste algemene leden vergadering (ALV) hebben we afscheid genomen van onze penningmeester Jan-Peter Bultman. Jan-Peter is ruim 6 jaar lid geweest van het bestuur. 

Die zelfde avond heeft Jeroen van den Berg zich aangemeld als bestuurslid. Met de komst van Jeroen bestaat het bestuur van KV Wolderwijd weer uit 5 personen.

De taken van Jan-Peter zullen worden overgenomen door Hans Pape. Hij heeft te kennen gegeven dit het aankomende jaar te willen doen. Hans is daarna aftredend, als bestuur gaan we alvast op zoek naar een nieuwe penningmeester.
Als penningmeester zal Hans de ondersteuning krijgen van Leo Heemskerk die de boekhouding zal gaan doen.

Annemarie van Raalten heeft de functie van secretaris overgenomen van Hans Pape. 

Lees meer

BESTUURSFLITS | Prettige Feestdagen

Het jaar 2021 gaat helaas weer als een nachtkaars uit: als gevolg van de nieuwe corona maatregelen zullen we in elk geval tot en met 14 januari niet meer kunnen korfballen.

Geen trainingen en geen wedstrijden. Maar ook geen activiteiten. Dus geen Oliebollenspektakel op 28 december, maar ook geen traditioneel Oliebollentoernooi die dag.
Voor het eerst wilden we een nieuwjaarsreceptie organiseren op zaterdag 8 januari maar ook deze zal er niet komen.
Ook geen clinic voor de trainers op zaterdag 8 januari en geen onderlinge wedstrijdjes.

Helaas het kan en mag allemaal niet doorgaan.

Namens het bestuur wensen wij iedereen prettige feestdagen. Geniet ervan, blijf gezond en hou vol.

Lees meer

Gevolgen aanscherping coronaregels voor KV Wolderwijd

Na de persconferentie van gistervanavond 2 november zijn er mogelijke effecten voor ons als KV Wolderwijd. Welke dat exact zullen zijn en hoe we hier invulling aan geven zal in de komende dagen duidelijker worden.

We gebruiken daarvoor het protocol van NOCNSF en KNKV. Zodra een en ander exact en duidelijk is zullen we iedereen informeren over wat en hoe!

Lees meer

KOFFIE OCHTEND | Zaterdag 13 november vanaf 9:30 uur

Het bestuur van KV Wolderwijd nodigt alle ouders en verzorgers van jeugdleden uit voor een gezellige ‘Koffie-ochtend’ op zaterdag 13 november vanaf 9:30 uur.

Tijdens deze koffieochtend zijn onze bestuursleden herkenbaar aanwezig en staan ze open voor alle vragen, opmerkingen en ideeën.
Doel van deze ochtend is om ouders en verzorgers mee te nemen in het reilen en zeilen van onze leuke en gezellige vereniging.

Lees meer

KV Wolderwijd doet mee met Rabo Club Support

Ook dit jaar doen wij weer mee met de actie Rabo Club Support. Vorig jaar is er door de bank 15 miljoen euro verdeeld onder clubs en verenigingen.
Leden van de Rabobank kunnen via de website hun stem uitbrengen; als je geen lid bent, maar “gewoon” klant van de Rabobank, kun je alsnog via de Rabo Bankieren App stemmen. Je kunt dan drie clubs of verenigingen selecteren, waarvan KV Wolderwijd er natuurlijk 1 is!

Lees meer

18-10-2021 | Algemene Leden Vergadering KV Wolderwijd

Op maandag 18 oktober 2021 staat de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV) weer op de agenda.

We nodigen alle leden en ouders van leden uit om aanwezig te zijn bij deze ALV. Blijf op de hoogte van wat er gebeurt binnen en buiten Wolderwijd, en denk/praat mee over de toekomst/plannen van Wolderwijd.

De ALV vindt plaats in onze kantine en begint om 19:30 uur.

De notulen van de vorige ALV als ook de financiele cijfers van het afgelopen jaar zijn per mail op te vragen bij de secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer

KV Wolderwijd tekent intentie overeenkomst Sportpark de Horst

Afgelopen zaterdag 2 oktober heeft KV Wolderwijd de intentieovereenkomst Sportpark de Horst getekend.

Om het voortbestaan van de verenigingen op sportpark de Horst te kunnen garanderen was er een financiële impuls noodzakelijk vanuit de gemeente. Renovatie en nieuwe initiatieven die als gevolg van nieuwe inzichten noodzakelijk zijn de komende 5 jaar, zouden niet mogelijk zijn zonder de steun van de gemeente Zeewolde.

Daarnaast hebben de deelnemende verenigingen onderling afgesproken meer samen te werken op vele gebieden. Onderhoud, beheer en inkoop zijn onderdeel hiervan. Maar ook een gezamenlijke 'Sport Agenda' en de samenwerking met de Buurtsport Coaches Zeewolde.

De huidige samenwerking tussen KV Wolderwijd en VV Zeewolde is een mooi voorbeeld hiervan. Op het gebied van inkoop, beheer, kleedkamers en velden ligt hier een mooie basis voor het gehele sportpark.

Lees meer

Wie versterkt ons kantine team?

Het kantineteam van KV Wolderwijd is naarstig op zoek naar een aantal extra mensen.

Het kantineteam is een poule van vrijwilligers die tijdens een kantinedienst de verantwoordelijkheid heeft en neemt over het reilen en zeilen in de kantine.
Je kunt hierbij denken aan het openen en afsluiten van de kantine, maar ook zorgt het kantineteam ervoor dat de aanwezige ouders van leden weten wat er van hun verwacht wordt tijdens hun kantinedienst.

Een lid van het kantineteam is per shift ongeveer 2-3 uur aanwezig. Bij voldoende teamleden kom je max 2-3 keer aan de beurt. Via de website kun je als kantinteam lid inschrijven voor een dienst. Via een aparte app-groep zorgen we er als team voor dat er altijd een kantineteam-lid aanwezig is in de kantine.
Zonder een kantineteam kunnen we onze kantine niet laten functioneren. 

Dus, lijkt het je wat om onze kantine draaiende te houden, meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schiet een van onze bestuursleden aan.

Lees meer

CORONA UPDATE | We zijn op de goede weg

Het is nog steeds een rare tijd, een rare korfbaltijd, maar ook een rara coronatijd. Corona beheerst nog steeds het dagelijkse doen en laten van iedereen.

Als alles ‘normaal’ was geweest hadden we nu net de zaalcompetitie afgesloten, hadden we kampioensfeestjes gevierd en waren we weer blij om lekker buiten te gaan trainen. Maar alles is anders.

We trainen met een groot deel van onze leden inmiddels alweer lang buiten. En dat was best wel even wennen. Wat was het koud soms. Toch was, en is, het mooi om te zien hoeveel ieder toch geniet van het korfballen.

Als vereniging zitten we momenteel niet stil, ondanks het feit dat we niet zichtbaar veel kunnen doen wordt er achter de schermen continue gekeken naar wat er wel kan.
Zo is de kledingcommissie aan het kijken naar een nieuw wedstrijdtenue, gaan de voorbereidingen van een mogelijke veldcompetitie door, wordt er gesproken over een afsluitend kamp en kijken we al verder vooruit als bestuur naar volgend jaar. Tevens wordt er gewerkt in de kantine aan het optimaliseren van de keuken en willen we de mogelijkheden onderzoeken om de kantine te ‘pimpen. In de berging zal er nieuwe verlichting worden aangebracht en zal het opberghok opnieuw worden ingedeeld.

Lees meer

DUURZAAM | Zorgplicht gebruik kunstgrasvelden

Stichting Exploitatie Sportvoorzieningen de Horst, eigenaar van de kunstgrasvelden (“de eigenarenstichting”), heeft de afgelopen maanden samen met de gebruikers VV Zeewolde en KV Wolderwijd plannen gemaakt en uitvoering gegeven aan “de zorgplicht voor gebruik kunstgrasvelden”.

Rubberkorrels op de kunstgrasvelden kunnen buiten het kunstgrasveld komen te liggen. De zorgplicht houdt in dat moet worden voorkomen dat er verontreiniging plaatsvindt, en dat, wanneer sprake is van verontreiniging, de gevolgen daarvan worden beperkt of ongedaan gemaakt.

Lees meer

 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Bakker Bart
 • Onze KV Wolderwijd webshop
 • KorfbalTotaal.nl
 • Wisse Installaties
 • Fysio Focus Zeewolde
 • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
 • Financiële Dienstverlening
 • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
 • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
 • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
 • Voor al uw maatwerk
 • De schilders met garantie uit Zeewolde

Evenementen Agenda

JAM Schoolkorfbal Toernooi 2022


Datum: vrijdag 30 september
Aanvang: 16:00 uur.


Competitie Agenda

Start voorbereiding veldcompetitie


Datum: dinsdag 16 augustus
Aanvang: 17:00 uur.


Oefenwedstrijden veld


Datum: zaterdag 27 augustus
Aanvang: 09:00 uur.


Oefenwedstrijden veld


Datum: zaterdag 03 september
Aanvang: 09:00 uur.


Start veldcompetitie 2022-2023


Datum: zaterdag 10 september
Aanvang: 09:00 uur.


Bestuursagenda

Geen evenementen

Kantine Agenda

Geen evenementen