Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Bestuursnieuws KV Wolderwijd

CORONA UPDATE | Nieuwe maatregelen per 14-10-2020

In verband met het nog steeds stijgende aantal corona besmettingen zijn er vandaag, dinsdag 13 oktober, extra maatregelen afgekondigd door de regering.

Maatregelen die onze korfbal sport weer ‘hard’ treffen.

Voorlopig worden er geen wedstrijden meer gespeeld. Geen competitie, voor onze S1 & S2, maar ook geen oefenwedstrijden. Dit voor minstens 4 weken, met een evaluatie op dinsdag 27 oktober. Pas dan weten we dus ook wat de mogelijke gevolgen zijn voor de zaal competitie.

Ook voorlopig geen trainingen in teamverband voor 18-plussers. Trainen mag voor deze groep wel, maar dan met maximaal 4 personen en wel op 1.5 meter afstand. Lastig dus.
De jeugd tot 18 jaar mag dus wel blijven trainen. Tot donderdag 5 november zullen we dat ook gaan doen, waarbij de jonge senioren (nog geen 18) mogen mee trainen met de B.

Voor wat de trainingen in de herfst vakantie betreft, bepalen de trainers met hun teams zelf of ze door gaan of niet.

Naast bovengenoemde maatregelen blijven de ‘oude’ ook nog van kracht. De kantine blijft gesloten maar ook de kleedkamers gaan op slot. Douchen doen we allemaal dus thuis.
Ook is publiek en zijn ouders nog steeds niet welkom om te kijken bij de trainingen. Wegbrengen mag, maar blijf niet hangen.

We zullen het er dus mee moeten doen, hoe jammer dan ook. Laten we hopen dat deze set van maatregelen wel effect heeft, en dat we over 2 weken weer vooruit kunnen kijken naar het moment dat we wel weer allemaal lekker onze favoriete sport en vrijetijdsbesteding kunnen uitoefenen.

CORONA UP-DATE | Aangescherpte maatregelen

Tijdens de persconferentie van maandag 28-9 zijn er verscherpte maatregelen aangekondigd die ook van invloed zijn op onze club.
Vanaf dinsdag 29 september 18.00 gelden onder andere de volgende maatregelen:

Kantine

 • De kantine is de komende drie weken dicht (dus in elk geval tot dinsdag 20 oktober).
 • Er is géén kantinedienst dus neem je eigen flesje water mee.

Kleedkamers

 • De kleedkamers zijn open (bij trainingen en wedstrijden).
 • Het verzoek is om zoveel mogelijk thuis om te kleden en te douchen.

Publiek

 • Er is geen publiek bij trainingen en wedstrijden.
 • Ouders kunnen hun kinderen begeleiden tot aan de parkeerplaats of de fietsbrug.
 • Ouders die rijden voor de jeugdteams naar uitwedstrijden, zijn onderdeel van het team, en mogen dus kijken bij de wedstrijd.

Waar nodig, vindt de komende dagen verdere uitwerking van de regels plaats.
Het is helaas geen goed nieuws, in zowel sociaal als financieel opzicht. We zullen opnieuw door een vervelende periode heen moeten met elkaar.

Zie hier de link naar het bericht. Corona Update Rijksoverheid

Lees meer

KLEDING | Uitgifte wedstrijdkleding en trainingspakken

De start van het seizoen staat voor de deur. Om iedereen te voorzien van de juiste wedstrijdkleding en trainingspakken, is de kledingcommissie komende week aanwezig tijdens de trainingen.

Op dinsdag 25 augustus en donderdag 27 augustus kan er tussen 18:30 en 20:00 uur de juiste kleding worden opgehaald.
Heb je nog geen kleding kom dan zeker langs. Is je kleding te klein geworden, kom dan ook langs.

Lees meer

KORFBAL | We gaan weer beginnen

We mogen weer, en dus gaan we weer beginnen!

Het Corona-virus heeft ervoor gezorgd dat we al maanden niet of nauwelijks mochten korfballen, maar zoals het er nu naar uitziet start op zaterdag 5 september de competitie weer. Het programma is binnenkort op de site te vinden, en staat nu al in de KNKV Wedstrijdzaken app.

Vanaf dinsdag 25 augustus gaan alle teams weer trainen. Het trainingsrooster kunje hier vinden: Trainingsrooster 2020-21

Lees meer

We gaan weer trainen!

Als KV Wolderwijd gaan we vanaf donderdag 30 april weer starten met het geven van trainingen. De versoepeling van de regels vanuit de regering maakt dit mogelijk, maar uiteraard wel onder strikte voorwaarden.
Er zal begonnen worden in de teamsamenstelling zoals we in de zaal speelden. Door het abrupte einde van het zaalseizoen willen we de teams en trainers op deze wijze toch in de gelegenheid stellen om het seizoen leuk en vooral gezellig en sportief af te kunnen sluiten.

Lees meer

Trainingstijden & Corona protocol

Zoals reeds aangegeven willen we onze jeugdleden tot en met 18 jaar vanaf donderdag 30 april weer in de gelegenheid stellen om te gaan trainen.

Hiervoor hebben we een aantal regels/voorwaaarden moeten opstellen welke nog wel dienen te worden goedgekeurd door de gemeente Zeewolde. De belangrijkste info voor nu sommen we op.

Trainingstijden:  deze zullen worden aangapast en gelden in elk geval tot en met 28 mei.

 • Kangoeroes & F van 17:45 tot 18:45 uur (op de donderdag)
 • E (als 1 groep) van 18:00 tot 19:00 uur (dinsdag en donderdag)
 • D (als 1 groep) van 18:15 tot 19:15 uur (dinsdag en donderdag)
 • C van 19:30 tot 20:30 uur (dinsdag en donderdag)
 • A van 20:00 tot 21:00 uur (dinsdag en donderdag)

Daarnaast is er een protocol opgesteld door het KNKV welke wij ook hebben gedeeld met de gemeente Zeewolde. Deze zal als leidraad dienen voor de afspraken en voorwaarden welke wij als bestuur van KV Wolderwijd stellen aan veilig en verantwoord korfballen in deze tijd.

Het gehele protocol kun je hier lezen:

Aangepast Corona protocol & Trainingstijden 5 mei

Ook op dinsdag 5 mei bieden wij aan al onze jeugdleden totn en met 18 jaar de mogelijkheid om te trainen op onze korfbalvelden.

Naar aanleiding van de eerste trainingen van afgelopen donderdag hebben we een aantal zaken op verzoek van de gemeente Zeewolde moeten aanpassen in ons Corona Protocol. De belangrijkste aanpassen is:

 • Ouders mogen NIET aanwezig zijn tijdens trainingen.
 • Kom je als ouder met jou kind op de fiets, dan mag je deze afzetten maar MOET je wel direct weer door fietsen.
 • Kom je als ouder met de auto, dan geldt het Kiss & Ride principe: afzetten op de parkeerplaats en doorrijden. (niet uitstappen en meelopen dus)

Trainingstijden 5 mei:

 • E (als 1 groep) van 18:00 tot 19:00 uur (dinsdag en donderdag)
 • D (als 1 groep) van 18:15 tot 19:15 uur (dinsdag en donderdag)
 • C van 19:30 tot 20:30 uur (dinsdag en donderdag)
 • A van 20:00 tot 21:00 uur (dinsdag en donderdag)

Het gehele protocol van KV Wolderwijd is samengesteld in samenwerking met de gemeente Zeewolde. Het protocol van het KNKV was daarbij het uitgangspunt.d korfballen in deze tijd.

Het gehele protocol kun je hier lezen:

Gaan we weer korfballen??? Ja, natuurlijk!

Zoals bekend mag er in beperkte vorm vanaf 29 april weer gesport worden in team verband. Voor iedereen tot en met 18 jaar zal dit mogelijk worden gemaakt. Hetzij wel onder strikte voorwaarden.

Ook bij KV Wolderwijd willen we vanaf donderdag 30 april weer van start gaan. Hiervoor zijn inmiddels plannen gemaakt door het bestuur en de TC. Deze plannen liggen nu ter goedkeuring bij de gemeente. Zij beslissen uiteindelijk of er gesport kan worden.

Zodra we meer info hebben zal deze via de bekende kanalen gedeeld worden. Waarbij een ieder dus rekening kan houden dat e als doelstelling hebben om donderdag 30 april weer met de trainingen voor de jeugd gaan beginnen.

Lees meer

Corona Update: Einde korfbal seizoen aangekondigd

Helaas, waar we allemaal al bang voor waren, gaat nu toch echt gebeuren: Geen korfbal meer tot de zomervakantie.

Het KNKV heeft het komende veldseizoen en alle daarbij behorende activiteiten afgelast.

In het kort:

 • Geen trainingen tot nader bericht
 • Geen competitie tot aan de zomervakantie
 • Geen kamp met Hemelvaart
 • Geen NK op onze velden
 • Geen activiteiten tot en met 1 juni

Het is bijna niet te geloven, maar het is echt waar. Uiteraard zullen we blijven kijken naar mogelijkheden die er misschien nog gaan komen.

Vragen:  stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Coronavirus (3): Hoe nu verder?

Ook als bestuur van KV Wolderwijd maken wij ons ernstige zorgen over het coronavirus en de gevolgen voor een ieder maar voor KV Wolderwijd en haar leden in het speciaal.
Laten we hopen dat dit virus onze leden en verwanten niet bereikt. Vooralsnog zullen we er niet vanaf zijn en zijn de bijkomnde maatregelen dan ook drastisch.

Wat weten we nu?

 • De zaal competitie is geheel afgelast. De competitie is stilgelegd, de eindstanden worden niet opgemaakt.
  Als gevolg hiervan zijn dus ook alle trainingen afgelast.
 • Het KNKV heeft besloten om tot in elke geval 16 april alle wedstrijden af te gelasten. Dit houdt in dat er 11 april ook GEEN oefenwedstrijden zullen zijn.
  Of de competitie dan start op zaterdag 18 april is dus ook nog maar de vraag.
 • Het paasontbijt/lunch op zaterdag 11 april zal dan ook NIET doorgaan. Helaas, maar het is niet anders.
 • Wil je toch een beetje actief blijven, dan bieden we alle leden de mogelijkheid aan om tegen een zeer gering bedrag een korfbalpaal te huren. Lekker voor in de achtertuin of voor op het veldje. Zie onze website voor meer info.

Lees meer

Update 2: Coronavirus: hoe en wat precies

In navolgoneg van eerdere berichten delen wij als bestuur van KV Wolderwijd het volgende in verband met het Coronavirus:

Tot en met 31 maart zijn alle competitiewedstrijd afgelast. Ook alle evenementen en andere bijeenkomsten zijn geannuleerd.

Voorlopig zijn ook alle trainingen afgelast. We zijn momenteel in overleg met alle andere verenigingen op het sportpark zodat we samen met een standpunt naar buiten kunnen komen over de trainingen.

Lees meer

Mededelingen met betrekking tot het Coronavirus

Het bestuur van KV Wolderwijd houdt de ontwikkeling omtrent het Coronavirus nauwlettend in de gaten. Enerzijds vanuit de gemeente Zeewolde, anderzijds van uit de korfbalbond.
De korfbalbond heeft ons vandaag onderstaande bericht gestuurd. Graag jullie aandacht hiervoor:

Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne volgt het KNKV het advies om bij de wedstrijden de komende periode het handen schudden met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij korfballers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor het handen schudden te gebruiken. Het KNKV adviseert het volgende:

 • Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handen schudden;
 • Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling zonder handen schudden;
 • Het blijft belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken;
 • Ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje.

Lees meer

Speculaas Actie 2019 groot succes

Ook dit jaar is de speculaas actie weer een groot succes geworden. Niet alleen hebben we een record aan speculaas en andere lekkernijen verkocht, maar ook steeds meer bedrijven hebben ons weten te vinden.
Daarnaast was het dit jaar voor het eerst mogelijk om ook Online, in onze eigen webshop, te bestellen.

Maar het grootste gedeelte van de verkopen is toch gerealiseerd door onze eigen (jeugd)leden. De opbrengst van dit jaar is mede door de inzet van leden en vrijwilligers geëindigd op ruim  € 1700,- 
Een fantastisch bedrag!

Lees meer

0111 Superloten 756x348

Competitie Agenda

Start Zaaltrainingen 2020 S + B teams
donderdag 05 november
Aanvang: 09:00
Oefentoernooi Zaal 2020-2021
zaterdag 07 november
Aanvang: 09:00
Start Zaaltrainingen 2020 Jeugd
dinsdag 10 november
Aanvang: 09:00
Oefenwedstrijden Zaal 2020-2021
zaterdag 14 november
Aanvang: 09:00
Start Zaalcompetitie 2020-2021
zaterdag 21 november
Aanvang: 09:00

Evenementen Agenda

Oliebollen Spektakel 2020
maandag 28 december
Aanvang: 15:00
Oliebollen Toernooi 2020
maandag 28 december
Aanvang: 19:00

Bestuursagenda

Commissie Vergadering
maandag 30 november
Aanvang: 19:30
Bestuursvergadering
maandag 21 december
Aanvang: 19:30
Commissie Vergadering
maandag 25 januari
Aanvang: 19:30