Beachkorfbal

Beachkorfbalveld KV Wolderwijd bijna gereed

WhatsApp Image 2017 09 01 at 08.52.55Laten we hopen dat september ons nog een paar hele mooie zonnige weekenden bezorgt. Dan kunnen we namelijk nog optimaal genieten en gebruikmaken van ons nieuwe Beachkorfbalveld.

Zoals het er nu naar uit ziet zal deze eind volgende week worden opgeleverd. De belijing is besteld, de palen en korven hebben we reeds, en het geheel kunnen we tijdelijk aankleden met materiaal vanuit het KNKV.

Zodra we de beschikking hebben over het veld zullen we een leuk en gezellig openings toernooi organiseren. Houdt onze website in de gaten voor meer nieuws hierover.

 

Beachkorfbal

Buv35pxIYAApxSYNet als Beachvolleybal, Beachtennis en Beachrugby wordt ook de zomerse korfbalvorm Beachkorfbal in Nederland steeds populairder. Het spel is erg snel en dynamisch en de wedstrijden zijn kort, waardoor het erg aantrekkelijk is om naar te kijken. Bijzondere regels maken het spel bijzonder spectaculair.

Beachkorfbal blijkt een heel goede manier te zijn om nieuwe leden te werven en daarnaast om de al actieve leden te behouden. Beachkorfbal wordt veelal in de openlucht gespeeld en wordt dus snel gezien door toevallige voorbijgangers.

Ook is Beachkorfbal een goed alternatief voor de zomerperiode, om zo de leden in beweging en bij de eigen club te houden. Na de zaal- en veldperiode is deze vorm uitstekend geschikt om de leden en eventueel toekomstige leden in de zomer extra aanbod te bieden. De fanatieke maar vooral de recreatieve sporters reageren hier positief op.

Hieronder staan de belangrijkste spelregels van Beachkorfbal.

De spelers:
Er staan 4 spelers in het veld, 2 dames en 2 heren. Er mag onbeperkt worden doorgewisseld. Er wordt dus altijd 4 tegen 4 gespeeld.

Speeltijd:
Een wedstrijd duurt 2 x 6 minuten met circa 1 minuut rust.

Beachkorfbalveld:
De officiƫle afmeting van een Beachkorfbalveld is 9m x 18m

Eigen Beachkorfbalveld voor KV Wolderwijd

Beachkorfbal 14 01 31Binnenkort heeft KV Wolderwijd ook de beschikking over een eigen Beachkorfbal veld

Beachkorfbal is een van de nieuwe ontwikkelingen binnen het KNKV en de korfbalsport. KV Wolderwijd heeft deze ontwikkeling opgepakt en zal in samenwerking met Stichting Exploitatie Sportpark de Horst een eigen beachkorfbalveld gaan aanleggen.

Dat Beachkorfbal een nieuwe populaire vorm van korfbal is blijkt uit het feit dat op 19 en 20 augustus het officiƫle Europees Kampioenschap Beachkorfbal in Den Haag wordt georganiseerd.

In eerste instantie wordt er 1 veld van 22 x 11 meter gerealiseerd. Dit zijn de officiele afmetingen. Afhankelijk van het succes is er in de toekomst de mogelijkheid om uit te bereiden naar een extra veld.

Voor meer info over Beachkorfbal ga je naar: Beachkorfbal KNKV

Activiteiten Agenda

Korfbal League Finale 2020
zaterdag 04 april
Aanvang: 16:00

Bestuursagenda

Commissie Vergadering
maandag 30 september
Aanvang: 19:30
Algemene Leden Vergadering 2019
maandag 14 oktober
Aanvang: 19:30

Competitie Agenda

Oefenwedstrijden Zaal 2019-2020
zaterdag 16 november
Aanvang: 10:00

Facebook KV Wolderwijd logo