Korfbalbomen mooie aanvulling op speelpleinen in Zeewolde

Donderdag 20 mei zal op het schoolplein van basisschool Het Mozaïek de officiële ‘overhandiging’ plaatsvinden van de ‘Korfbalbomen’ aan 4 basisscholen in Zeewolde.

Een ‘Korfbalboom’ is een paal met daaraan bevestigd 4 kleurrijke korven op verschillende hoogtes. Deze korfbalboom moet kinderen stimuleren meer te bewegen, lekker met een bal bezig te zijn, en zal de korfbalsport in Zeewolde meer onder de aandacht brengen.

In bijzijn van wethouder Suithoff van de gemeente Zeewolde, Ben Scharft namens KV Wolderwijd en een afvaardiging van de regiegroep Lokaal Sport- en Beweegakkoord worden de korfbalbomen symbolisch overgedragen aan de basisscholen.
Aansluitend zullen trainers van KV Wolderwijd een korfbal-clinic geven aan leerlingen van Het Mozaïek.

De plaatsing van deze 4 korfbalbomen op de schoolpleinen van Het Mozaïk, In de Lichtkring, de Kaleidoscoop en de Pantha Rhei is een uitvloeisel van de Lokaal sportakkoord Zeewolde. Om kinderen meer te laten bewegen en in aanraking te brengen met korfbal heeft KV Wolderwijd zich ten doel gesteld om op alle schoolpleinen in Zeewolde een korfbalboom te plaatsen. Deze eerste 4 korfbalbomen zijn gerealiseerd met een bijdrage van uit het sportakkoord. Vrijwilligers van KV Wolderwijd hebben de korfbalbomen geplaatst.

Korfbal is een oer Hollandse sport waarin jongens en meisjes samen in 1 team sporten. Korfballen kan bij KV Wolderwijd vanaf 3 jaar, bij de Kangoeroes, tot en met 85 jaar bij de Korfbal Fitters.

Wil je meer info over korfbal of gewoon gezellig een keer mee trainen, ga dan naar www.kvwolderwijd.nl