Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Nipt verlies voor korfballers van Wolderwijd

Na een vrij weekend reisde de selectie van KV Wolderwijd zaterdag 9 februari met gemengde gevoelens naar Voorthuizen. KV Spirit had in Zeewolde weliswaar nog met ruime cijfers gewonnen, maar was in de competitie inmiddels ver weggezakt. Bovendien had koploper Sparta Nijkerk het vorige weekend punten laten liggen zodat bij winst de koppositie op de ranglijst dicht bij zou komen voor de korfballers uit Zeewolde.

De eerste helft starten de Zeewoldenaren als vanouds. Al vroeg in de wedstrijd nam de ploeg een 1-3 voorsprong. Met goede aanvallen kon steeds een vrije schutter gevonden worden. Door succesvolle afstandsschoten en een strafbal werd de rust met een voorsprong van 5-7 bereikt. Verontrustend was al wel dat het lastig was om via doorloopballen of korte kansen tot scoren te komen. De eerste helft had al veel energie gevraagd.

Al in het begin van de tweede helft werd het duidelijk dat het nog een moeizame wedstrijd zou worden. Spirit kwam al snel op gelijke hoogte en nam via een strafbal zelfs de 8-7 voorsprong. Een verder gelijk opgaande strijd tot halverwege de tweede helft bracht een 10-10 op het scorebord. Aangemoedigd door het thuispubliek wist de ploeg uit Voorthuizen een 12-10 voorsprong te nemen. KV Wolderwijd rechtte de rug en via een strafbal en een mooi afstandsschot werd de stand gelijk getrokken, 12-12. Spirit schakelde nogmaals een tandje bij, terwijl de gasten al op hun tandvlees liepen, en liep wederom twee punten weg. Op karakter kwam Wolderwijd nog tot op 1 punt. Een wanhoopspoging in de slotseconden om alsnog een gelijkspel te halen eindigde jammerlijk tegen het plafond van sporthal “de Voorde”. Eindstand 14-13.

Met een teleurstelling werd weer naar Zeewolde gereden, maar zaterdag 16 februari is er al weer de kans voor revanche. Dan staat de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter KV Antilopen uit Leusden op het programma. De wedstrijd begint om 13.50 uur in sporthal “de Horst”.

Bestuursagenda

Bestuursvergadering
maandag 24 februari
Aanvang: 19:30
Commissie Vergadering
maandag 30 maart
Aanvang: 19:30
Bestuursvergadering
maandag 20 april
Aanvang: 19:30

Competitie Agenda

Geen evenementen

Evenementen Agenda

Korfbal League Finale 2020
zaterdag 04 april
Aanvang: 16:00
Paas Brunch
zaterdag 11 april
Aanvang: 12:00
KAMP 2020
woensdag 20 mei
Aanvang: 16:00
Seizoensafsluiting 2020
zaterdag 27 juni
Aanvang: 16:00