Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Algemeen KV Wolderwijd

Korfbalbomen mooie aanvulling op speelpleinen in Zeewolde

Donderdag 20 mei zal op het schoolplein van basisschool Het Mozaïek de officiële ‘overhandiging’ plaatsvinden van de ‘Korfbalbomen’ aan 4 basisscholen in Zeewolde.

Een ‘Korfbalboom’ is een paal met daaraan bevestigd 4 kleurrijke korven op verschillende hoogtes. Deze korfbalboom moet kinderen stimuleren meer te bewegen, lekker met een bal bezig te zijn, en zal de korfbalsport in Zeewolde meer onder de aandacht brengen.

In bijzijn van wethouder Suithoff van de gemeente Zeewolde, Ben Scharft namens KV Wolderwijd en een afvaardiging van de regiegroep Lokaal Sport- en Beweegakkoord worden de korfbalbomen symbolisch overgedragen aan de basisscholen.
Aansluitend zullen trainers van KV Wolderwijd een korfbal-clinic geven aan leerlingen van Het Mozaïek.

Lees meer

Presentatoren PubQuiz 2021

PubQuiz 2021: Top of Flop?

55 vragen, 17 teams, bijna 50 deelnemers en een lange voorbereiding, zeker op technisch vlak.

Het bleek geen eenvoudige klus, de livestream van Youtube zorgde uiteindelijk voor een uitdagende PubQuiz door de bijna 15 seconden vertraging in beeld en geluid. De organisatie hoopt dan ook dat de volgende PubQuiz gewoon weer met z'n allen in de kantine kan worden georganiseerd.

Uiteindelijk met een vertraging van ruim een half uur konden we dan toch de winnaars bekend maken. Lange tijd ging de strijd tussen 3 teams maar de laatste paar vragen zorgden voor de uiteindelijke uitslag.

Op plek 3, Titan Quest. Op plek 2, de Korfbalbevertjes en de eerste plek was voor Team Breivisjes, Valentina en Sjon.

Lees meer

CORONA UPDATE : Trainingen & Competitie

Woensdag 4-11-2020

Tijdens de laatste persconferentie van onze regering zijn er extra maatregelen aangekondigd welke gelden vanaf woensdag 4-11 22:00 uur tot in elk geval woensdag  18-11, voorlopig dus voor 2 weken.

Naast deze extra maatregelen gelden de huidige maatregelen in elk geval tot half december (dinsdag 15-12)

Ook nu zijn de gevolgen dus weer groot voor ons maar ook alle andere sportverenigingen. Uiteraard zullen wij er als KV Wolderwijd, met behulp van de trainers, coaches, bestuur en activiteitencommissie alles aan doen om te kijken naar wat er wel mogelijk is. In eerste instantie voor onze leden, maar mogelijk ook voor andere sporters die toch graag iets actiefs willen doen.

Wat zijn de aanpassingen voor de komende weken:

 • Zoals het er nu naar uit ziet zal de zaalcompetitie pas starten op zaterdag 9 januari 2021
 • De jeugd (t/m leeftijd A-spelers) mogen gewoon blijven trainen.
  • Vanaf dinsdag 10 november kan deze groep trainen op de tijden zoals vermeld op de website: Trainingstijden
  • De A-spelers kunnen mee trainen met onze B1
 • De senioren en korfbal-fitters bieden wij de mogelijkheid om, vanaf 10-11, op de dinsdagen van 20:30 tot 21:30 uur te trainen in de zaal. Zij hebben dan de beschikking over de gehele zaal waardoor er voldoende ruimte is.
  Zij het wel onder strikte voorwaarden:
  • Alleen in vaste groepjes van maximaal 2 personen.
  • In een afgezet gebied, waarbij er 1.5m afstand moet worden gehouden van de andere groepen.
  • Elk groepje moet herkenbaar zijn dmv gekleurde hesjes
  • Maximaal 30 personen per zaal deel

Alternatief voor de wedstrijden:

Op zaterdag 14-11 zal er voor de jeugd tot en met de D een leuk evenement in de zaal worden georganiseerd. Alle jeugdleden van KV Wolderwijd zijn die dag van 9:30 tot 11:30 van harte welkom.

Op zaterdag 21-11 zal er een ‘clinic’ georganiseerd worden voor alle C, B en A-spelers. Ook dit evenement zal plaats vinden van 9:30 tot 11:30 uur.

Voor alle evenementen en trainingen blijft gelden dat:

 • Toeschouwers (ouders) zijn niet toegestaan
 • Gebruik van kleedkamers is niet toegestaan

Registreer je bezoek aan KV Wolderwijd

In verband met de geldende corona regels moeten bezoekers van KV Wolderwijd zich verplicht registreren.

Dit kan doormiddel van een speciale app, met QR code, of bij aankomst schriftelijk.

Klik hier of op de QR code om eenvoudig naar de registratie pagina te gaan

QR Code Horeca check

Lees meer

1 juli: Kantine weer open!

Vanaf 1 juli gaat onze kantine weer open.

Dat houdt in dat we op donderdag 2 juli tijdens de trainingen vanaf 18:00 uur open zullen zijn voor iedereen.

Om dit mooie moment te vieren nodigen wij iedereen uit voor een gratis kop koffie of thee. Speciaal voor alle ouders van onze jeugdleden, dit omdat jullie met ingang van 1 juli ook weer welkom zijn bij de trainingen en wedstrijden.

Uiteraard gelden er wel de nodige regels, welk hieronder zijn na te lezen. Belangrijkste is dat een ieder altijd de 1.5 meter regel in achtneemt op en ronde develden, op ons terras en in de kantine.

Lees meer

Korfballen in de zomer?

We zijn benieuwd wat jij gaat doen in de zomervakantie?

Ga je op vakantie of blijf je thuis. En als je thuis blijft, wat ga je dan doen? Lekker luieren in de tuin of zou je misschien nog wel een beetje willen blijven korfballen?

Laat het ons weten. Dat kan door eenvoudig onze korte enquette in te vullen.

Sportzomer enquete

Indien er voldoende animo is gaan we kijken of we er een leuke, sportieve korfbalzomer van kunnen maken. 

Lees meer

Ben jij 4,5 of 6? Kom eens korfballen bij onze Kangoeroes!

Heb jij zin om eens een keer lekker te sporten? Leuke spelletjes te doen? Samen met jongens en meisjes van dezelfde leeftijd?

Kom dan eens mee doen met de Kangoeroes van KV Wolderwijd. Lekker sportief bezig zijn en ook een beetje leren korfballen.
Alle jongens en meisjes van 4, 5 en 6 jaar oud zijn van harte welkom op de dinsdag van 17:30 tot 18:30 uur in sporthal de Horst.

Je mag GRATIS meedoen. De eerste 4 keer kun je lekker mee blijven meedoen, en als je het leuk vindt kun je daarna eenvoudig lid worden van onze vereniging.
Onder leiding van ervaren trainers en trainsters bieden wij alle kinderen de mogelijkheid aan om lekker te bewegen, gezellige spelletjes te doen en samen een beetje te korfballen.

Kom jij ook?

Aanmelden is niet nodig. Kom gewoon naar onze velden.

Lees meer

Actief bezig blijven? Huur een korfbalpaal!

Vind jij het leuk om tijdens de komende weken toch een beetje te kunnen korfballen? Vind jij het gezellig om samen met je vrienden/vriendinnen, buurmeisje/buurjongen, pa/ma op de korf te schieten? In je eigen tuin, in de wijk of vlakbij in de speeltuin? Huur dan een korfbalpaal!

Klik hier om je aan te elden voor het huren van een kofrbalpaal:  Huur een korfbalpaal!

Let op: het aantal palen is beperkt, daarom geldt OP=OP

Let op je spullen!

Afgelopen dinsdag, 7 januari, hebben idioten de kans gezien spullen uit een kleedkamer van sporthal De Horst te stelen tijdens de trainingen van KV Wolderwijd.

De dieven hebben kans gezien om ongezien via de gang aan de achterzijde de kleedkamer binnen te gaan en zodoende ongestoord hun gang te kunnen gaan. Inmiddels is er aangifte gedaan bij de politie.

Lees meer

Anouk & Susanne winnaars Oliebollen Toernooi 2019

Het traditionele Oliebollen toernooi van KV Wolderwijd is dit jaar gewonnnen door Anouk & Susanne. Zij versloegen in de finale de gedoodverfde winnaars Rick & Matthijs.

Onder toeziend oog van vele toeschouwers en deelnemers was het in de finale spannend tot de laatste seconden. In een "Best of 5" moest de winnaar bekend worden. Deze gelijk opgaande strijd werd uiteindelijk met een 10-7 overwinning in de 5e set beslist in het voordeel van de dames.

Lees meer

Feestavond 2019: gezellig tot het einde

De eerste feestavond van KV Wolderwijd is een groot succes geworden. Mede door de grote opkomst, ruim 80 aanwezige feestgangers, een goed organistie en onze eigen feestelijk versierde kantine.

Het 'Feest-team' had alles uit de kast getrokken om er iets moois van te maken. Alles stond in het teken van een 'Hollands Avond'. Niet alleen de muziek en de aankleding maar ook vele gasten waren Hollands uitgedost.

Bij binnenkomst was er een lekker welkomstdrankje voor iedereen. Na een snack, de erwtensoep of een kop kippensoep kon het feest echt losgaan.
DJ Maarten zorgde voor de muziek, terwijl barman Jeroen zorgde voor een natje en een droogje. Voor de jeugd waren er 'Oud Hollandse spelen' welke erg in de smaak vielen. Uiteraard mocht een heuse Karaoke niet ontbreken. De zangkunsten van de aanwezige feestgangers was tot ver buiten de kantine te horen.
De winnaar van het mooiste outfit is na jury beraad Lucas geworden. Met een tweede en derde plek voor Wim en Jeroen. Alle drie ontvangen nog een lekker speculaas pakket.

Bekijk hier de foto's van de feestavond.

Al met al kunnen we dus terug kijken op een geslaagde avond welke zeker in 2020 een vervolg zal krijgen. Ben jij er dan ook (weer) bij?

Lees meer

Start zaalseizoen 2019-2020

De eerste trainingen in de zaal zitten er alweer op. We zijn weer lekker binnen! Om er weer een mooie zaalcompetitie van te maken zetten we alles nog even kort op een rijtje:

Trainingen
De trainingstijden zijn bekend. Voor wie ze nog niet direct weet te vinden, ze staan hier: Trainingstijden Zaal

Competitie
Het competitieschema is ook bekend. Het complete programma staat op de site. Klik hier: Complete Zaal programma  Dit programma is inclusief de oefenwedstrijden op zaterdag 9 & 16 november.

Zaterdag 16 november zijn er gedurende de gehele dag oefenwedstrijden in onze eigen sporthal De Horst. We beginnen om 9:00 uur.

Kantinediensten in de zaal.
Ook in de zaal zal er de mogelijkheid zijn om iets te nuttigen in onze kantine. Voor de bezetting van de kantine zijn vele vrijwilligers nodig. Hiervoor is een schema opgezet. Deze kun je hier vinden: Kantinediensten 
Als vrijwilliger sta je er nooit alleen voor. Er is altijd wel iemand in de buurt die kan helpen. Opstarten en afsluiten zal gebeuren door een lid van het kantineteam.

Chauffeurs bij uitwedstrijden.
Ook is het rij-schema weer geheel klaar. Je kunt dus nu al zien wie er wanneer moet rijden bij een uitwedstrijd. Het gehele overzicht staat hier: Vervoer Uitwedstrijden

Lees meer

13% ledengroei in 3 maanden tijd bij KV Wolderwijd

Korfballen in Zeewolde bloeit en groeit. Steeds meer mensen in Zeewolde weten de weg te vinden naar de korfbalvelden van KV Wolderwijd. In 3 maanden tijd heeft Wolderwijd een ledenstijging van maar liefst 13% (!) weten te realiseren. Met name bij de jongste jeugd is de aanwas groot, maar ook bij de senioren komen er nieuwe leden bij.

Jongens gezocht!

In alle leeftijdscategorieen zijn we op zoek naar jongens welke deze leuke sport samen met de meiden willen gaan oppakken. Korfbal is een sport voor jongens en meisjes samen en dus zijn we nu op zoek naar jongens vanaf 5 jaar die het leuk lijkt om ook eens een keer mee te doen.
Ben jij die stoere jongen die samen met onze meiden wil gaan korfballen?  Kom dan gerust eens een keer op een dinsdag naar sporthal de Horst: van 18:00 tot 19:00 uur kun je dan mee trainen om te kijken of deze leuke sport iets voor jou is.

PS:  Meisjes zijn natuurlijk ook altijd welkom!

Lees meer

Competitie Agenda

Geen evenementen

Evenementen Agenda

Geen evenementen

Bestuursagenda

Geen evenementen