GiGa Kangoeroedag = Mega Sportdag voor kleuters

DSC 5021Een feest voor alle groepen 1, 2 en 3. Dat is de GiGa Kangoeroedag, het grootste sportevenement voor kleuters van alle basisscholen in Zeewolde.

In 2019 zal de evenement worden gehouden op dinsdag 28 mei. 

Voor de 4e keer wordt dit evenement in opdracht van KV Wolderwijd en Buurtsportcoaches in Zeewolde uitgevoerd door studenten van de Hogeschool in Amsterdam. Deze studenten zullen op de dag zelf ondersteuning krijgen van ruim 30 leerlingen van Windesheim Harderwijk.

Voor de deelnemers zal een sportief programma worden opgesteld, bestaande uit leuke spelletjes, opdrachten en andere leuke activiteiten. Uiteraard zullen de meeste spelletjes een link hebben met korfbal.

De start van het programma zal bestaan uit een gezamenlijke warming-up om de spieren alvast wat los te maken. De deelnemende kinderen zullen in groepjes, onder begeleiding, een parcour afleggen. De diversiteit aan spelletjes zal ervoor zorgdragen dat alle kinderen actief mee blijven doen.

Uiteraard zal er tijdens het evenement gezorgd worden voor een lekker tussendoortje en wat te drinken.

Wil je meer info ontvangen over dit leuke evenement dan kun je contact opnemen met de organisatie door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Giga Kangoeroedag warm, maar groot succes.

GiGa Kangoeroedag 2018Onder tropische omstandigheden hebben ruim 130 kinderen een fantastische, sportieve korfbal ochtend gehad bij KV Wolderwijd.

Na de warming-up op muziek van Kinderen voor Kinderen waren alle kinderen gelijk in opperbeste stemming. Tijdens de verschillende spelletjes was er voldoende ruimte voor verkoeling, iets te drinken of een gezonde snack.

Samen met de vele vrijwilligers genoten de kinderen zichtbaar van de speletjes welke allemaal een link kenden naar korfbal. Na de afsluiting rond 11:15 uur gingen de kinderen met verhitte koppies en een lekker ijsje weer terug naar school.

Helaas heeft het warme weer ook een keerzijde en hebben we moeten besluiten om het middag programma niet door te laten gaan.

Volgend jaar zal de GiGa Kangoeroedag worden georganiseerd op dinsdag 28 mei.

Om verder kennis te maken met korfbal en KV Wolderwijd bieden we alle kinderen van de groepen 1, 2, 3 en 4 de mogelijkheid aan om tot de zomervakantie GRATIS mee te trainen met de Kangoeroetjes bij KV Wolderwijd. Dat kan op dinsdag van 17:30 tot 18:30 op de sportvelden van KV Wolderwijd (Horsterweg 202a). 
Voor meer info kunt u terecht op www.kvwolderwijd.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geslaagde GiGa Kangoeroedag bij KV Wolderwijd

Afgelopen donderdag 11 mei werd onder ideale omstandigheden de eerste Giga Kangoeroedag georganiseerd voor alle basisscholen van Zeewolde.

De organisatie was in handen van 6 studenten van de Hogeschool Amsterdam en KV Wolderwijd. Voor de begeleiding gedurende de dag waren er ruim 40 studenten van Landstede Harderwijk aanwezig. Samen hebben zij een leuke, sportieve ochtend voor ruim 150 kinderen uit Zeewolde verzorgd.

De kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 werkten onder begeleiding een parcours af van 12 verschillende spelletjes. Het plezier van de kinderen straalde van alle gezichten af.

Dit succes van deze Kangoeroedag heeft ons nu al doen besluiten om volgend jaar weer zo'n GiGa Kangoeroedag te organiseren. De datum zullen we spoedig bekend maken waarmee we hopen dat nog meer basisscholen van Zeewolde zich zullen aanmelden voor dit evenement.

Voor meer info over deze Kangoeroedag kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

11 mei Giga Kangoeroedag bij KV Wolderwijd

DSC 5021Op donderdag 11 mei organiseert KV Wolderwijd een GiGa Kangoeroedag speciaal voor alle basisscholen van Zeewolde.

Scoro, Jumper, Funny en Spurt
De Kangoeroe Klup heeft 4 leden van het eerste uur namelijk Scoro, Jumper, Funny en Spurt. Deze kangoeroes vormen de basis van alles wat met de Kangoeroe Klup te maken heeft; de nieuwsbrief, de flyers, de website en kleurplaten, worden allemaal tot leven gebracht door deze vier Kangoeroes

Achtergrond
Eerst even kort over de achtergrond van deze GIGA KANGOEROE dag. De KNKV (Korfbalbond) heeft de Kangoeroe Klup in het leven geroepen om verschillende redenen. De belangrijkste is dat we graag zo veel mogelijk kinderen willen laten bewegen. De Kangoeroe Klup is dan ook voornamelijk een klup die zich richt op het meer en beter laten bewegen van kinderen van 3-7 jaar.

Knipoog naar korfbal
De Kangoeroe Klup is niet gericht op het aanleren van korfbaltechnieken en het spelen van wedstrijden. Uiteraard hebben veel spelvormen wel een vette knipoog naar het korfbal.

Wat kunnen de kinderen verwachten?
Op veld worden diverse spelletjes opgesteld die worden begeleid door leden van KV Wolderwijd. De spelletjes variƫren van balspelletjes en estafettes tot behendigheidsspelletjes. Volgens een vooraf bepaald schema gaan de kinderen alle spelletjes spelen. Na afloop is er voor ieder kind een leuk aandenken.

Datum en tijd
Dit evenement wordt georganiseerd op:

- donderdagochtend 11 mei
- 9.00 tot 12.00 uur

Voor vragen en aanmeldingen kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Giga Kangoeroedag bij KV Wolderwijd: 29 mei 2018

DSC 5021Op dinsdag 29 mei organiseert KV Wolderwijd in samenwerking met de buurtsportcoaches van Zeewolde een Giga Kangoeroedag speciaal voor alle groepen 1, 2, 3 & 4 van de basisscholen in Zeewolde.

Een actieve, gezellige dag, lekker buiten spelen en bewegen. 

Wat kunnen de kinderen verwachten?
Onderleiding van de Kangoeroes beginnen we met een warming-up voor alle deelnemers.
Op ons korfbalveld worden diverse spelletjes opgesteld die worden begeleid door leden van KV Wolderwijd en scholieren van Landstede. De spelletjes variƫren van balspelletjes en estafettes tot behendigheidsspelletjes. Volgens een vooraf bepaald schema gaan de kinderen alle spelletjes spelen.
Na afloop is er voor ieder kind een leuk aandenken.

Voor vragen over deze Giga Kangoeroedag kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Namens KV Wolderwijd en de buurtsportcoaches van Zeewolde hopen we op veel aanmeldingen.

Lees meer

Activiteiten Agenda

Giga Kangoeroe dag 2019
dinsdag 28 mei
Aanvang: 08:30
Seizoensafsluiting
zaterdag 29 juni
Aanvang: 16:00

Bestuursagenda

Geen evenementen

Competitie Agenda

Geen evenementen

Facebook KV Wolderwijd logo