Giga Kangoeroedag 2019 groot sportief succes.

Op dinsdag 28 mei organiseerde KV Wolderwijd weer de jaarlijkse Giga Kangoeroedag. Een sportief, korfbal evenement voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

Na de warming up, gegeven door Marcel de Groot (Indoor & Outdoor Personal Training) gingen de kinderen onder leiding van studenten van Landstede en de Levant een parcours af van 12 verschillende spellen.

De ruim 375 aanwezige kinderen van de Springplank, Panta Rhei en de Toermalijn genoten zichtbaar van de aangeboden spellen, welke allemaal in het teken stonden van gooien, vangen, scoren en samenwerken. (lees: Korfbal)

In de pauze tussen ronde 6 en 7 was er voor alle groepen een ‘gezonde’ break in de vorm van een fruitdoos. Deze fruitdoos was gevuld met stukjes appel, gepelde mandarijnen en banaan. Deze gezonde break was voor de kinderen een mooi moment om even op adem te komen voor de rest van de spellen.

Na de pauze was het tijd voor de volgende 6 spellen. Ondanks de miezer regen was het enthousiasme van de kinderen nog steeds groot. Bij elk onderdeel werd er tot de laatste minuut fanatiek door gesport.

Even na 11 uur zat het programma er al weer op en werd er afgesloten met een gezamenlijke ‘Cooling Down’ weer onder leiding van Marcel.

Dat deze sportieve ochtend goed werd ontvangen was op te maken uit de vele positieve reacties die onze begeleiders kregen van kinderen, leerkrachten en aanwezige ouders.

Volgend jaar gaan we zeker op herhaling voor de ‘Giga Kangoeroedag 2020’

Speciaal willen we nog bedanken:

• Lara Kreikamp namens de Buurt Sport Coaches
  • De studenten van Landstede Harderwijk
  • De leerlingen van de Sportklas van de Levant
  • Ryan Suijk & Yvonne Meetsma (inpassen Levant leerlingen)
  • Marcel de Groot, Indoor & Outdoor Personal trainer
  • Fruithal Smits voor de inhoud van de fruitdoos