Hallo, heb je een vraag? Of wil je iets weten? Dat kan eenvoudig door te gaan 'Appen' Of stuur een mailtje naar info@kvwolderwijd.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page

Maak kennis met korfbal: doe gratis mee aan onze proeftrainingen.
Klik hier voor alle info

Beachkorfbal

Beachsportveld “de Horst” opgepimt voor de Levant, VV Zeewolde en KV Wolderwijd.

Op sportpark “de Horst” is het beachsportveld aangepakt. Op de bijna zomerse zaterdag 23 februari hebben vrijwilligers van Korfbal Vereniging Wolderwijd zich in het zweet gewerkt. Met rubberen stoepbanden en rubberen stoeptegels is het veld klaar gemaakt voor de komende zomerse activiteiten.

Op voorspraak van KV Wolderwijd is vorig jaar het beachsportveld aangelegd door “de Stichting beheer spotvelden de Horst”. Op de berg achter de kantine van KV Wolderwijd zijn toen vele kuubs strandzand gestort. Dat strandzand heeft als kwaliteit dat het een zacht soort zand is. Ideaal om op te sporten. Strandzand wordt ook als eis gesteld door de KNKV om er officiële beachkorfbalwedstrijden op te spelen. Dit veld is vorig jaar tijdens trainingen veel door de korfballers, als beackorfbalveld, gebruikt. Ook VV Zeewolde heeft er (kracht)trainingen uit kunnen voeren en kon de Levant er tijdens de gymlessen gebruik van maken.

Lees meer

Beachkorfbal bij KV Wolderwijd

19059236 1575416082574946 3218369678931267308 nDe temperaturen lopen op, het kan nu van start gaan: Beachkorfbal.

Op ons eigen beachkorfbal veld is het nu mogelijk om te trainen en leuke toernooitjes te spelen. Het materiaal is aanwezig, de zand nog een beetje koud, maar dat mag de pret niet drukklen.
De B en C teams van KV Wolderwijd hadden gisteravond de primeur van de eerste onderlinge wedstrijdjes. En dat viel nog niet mee. De bal stuitert niet in het mulle zand, valt direct dood neer, en het bleek toch wel wat te vragen van de conditie van de spelers. Toch was het enthousiasme groot. Voor velen voor herhaling vatbaar.

De komende weken gaan we nadenken over de opzet van een programma tot aan de zomervakantie. Denk hierbij aan een vrijdag- of zaterdagavond competitie. Voor meer info kijk op onze site.

Is beachkorfbal de toekomst voor korfbal?

Bron: Korfbalshop.nl

Korfbal Blog BeachAfgelopen weekend werd het NK indoor beachkorfbal georganiseerd. Ruim 65 teams in verschillende categorieën hebben meegedaan. Met een echt korfbalhart ben je snel overtuigd van het beachkorfbal, maar nog niet iedereen kent de nieuwe vorm van korfbal al. We leggen nu alles uit wat je moet weten over beachkorfbal!

Spel

Het spel wordt gespeeld in een klein vak en duurt 2 x 6 minuten. Tijdens het spel is het de bedoeling dat er per team twee mannen en twee vrouwen op het veld staan. Bij zware overtredingen krijg je een ‘free ball’. Hierbij wordt het schot genomen vanaf de plek waar de overtreding gemaakt wordt. Nadat een scheidsrechter fluit mag je gelijk doorspelen, hierdoor krijg je veel meer snelheid in het spel. De wissel mogelijkheden zijn onbeperkt waardoor er een heel snel tempo in de wedstrijden zit. Het spel gaat heen en weer en komt alleen tot rust als spelers rustiger aan doen.

Populariteit

Doordat er tactische veranderingen in het spel zitten kan het gunstig uitpakken in het voordeel van minder grote korfballanden. Daarnaast is het een zeer aantrekkelijke sport voor landen met minder financiële mogelijkheden. Een duur veld of zaal huren is niet nodig. Stranden bieden alle mogelijkheden en zand is de ideale ondergrond voor landen zoals Mexico of Brazilië. In deze landen is het beachvolleybal ook al ongekend groot, dan zou beachkorfbal ook populair kunnen worden! De stap naar het beachkorfbal in deze landen zou veel kleiner moeten zijn dan naar het gewone korfbal. Het zou eerder populair kunnen worden dan korfbal omdat het buiten is en de regels veel simpeler. Doordat de regels simpeler zijn spreekt de sport een grotere doelgroep aan. Niet alleen om mee te spelen, maar ook om te kijken.

Lees meer

Beachkorfbalveld KV Wolderwijd bijna gereed

WhatsApp Image 2017 09 01 at 08.52.55Laten we hopen dat september ons nog een paar hele mooie zonnige weekenden bezorgt. Dan kunnen we namelijk nog optimaal genieten en gebruikmaken van ons nieuwe Beachkorfbalveld.

Zoals het er nu naar uit ziet zal deze eind volgende week worden opgeleverd. De belijing is besteld, de palen en korven hebben we reeds, en het geheel kunnen we tijdelijk aankleden met materiaal vanuit het KNKV.

Zodra we de beschikking hebben over het veld zullen we een leuk en gezellig openings toernooi organiseren. Houdt onze website in de gaten voor meer nieuws hierover.

 

Beachkorfbal

Buv35pxIYAApxSYNet als Beachvolleybal, Beachtennis en Beachrugby wordt ook de zomerse korfbalvorm Beachkorfbal in Nederland steeds populairder. Het spel is erg snel en dynamisch en de wedstrijden zijn kort, waardoor het erg aantrekkelijk is om naar te kijken. Bijzondere regels maken het spel bijzonder spectaculair.

Beachkorfbal blijkt een heel goede manier te zijn om nieuwe leden te werven en daarnaast om de al actieve leden te behouden. Beachkorfbal wordt veelal in de openlucht gespeeld en wordt dus snel gezien door toevallige voorbijgangers.

Ook is Beachkorfbal een goed alternatief voor de zomerperiode, om zo de leden in beweging en bij de eigen club te houden. Na de zaal- en veldperiode is deze vorm uitstekend geschikt om de leden en eventueel toekomstige leden in de zomer extra aanbod te bieden. De fanatieke maar vooral de recreatieve sporters reageren hier positief op.

Hieronder staan de belangrijkste spelregels van Beachkorfbal.

De spelers:
Er staan 4 spelers in het veld, 2 dames en 2 heren. Er mag onbeperkt worden doorgewisseld. Er wordt dus altijd 4 tegen 4 gespeeld.

Speeltijd:
Een wedstrijd duurt 2 x 6 minuten met circa 1 minuut rust.

Beachkorfbalveld:
De officiële afmeting van een Beachkorfbalveld is 9m x 18m

Eigen Beachkorfbalveld voor KV Wolderwijd

Beachkorfbal 14 01 31Binnenkort heeft KV Wolderwijd ook de beschikking over een eigen Beachkorfbal veld

Beachkorfbal is een van de nieuwe ontwikkelingen binnen het KNKV en de korfbalsport. KV Wolderwijd heeft deze ontwikkeling opgepakt en zal in samenwerking met Stichting Exploitatie Sportpark de Horst een eigen beachkorfbalveld gaan aanleggen.

Dat Beachkorfbal een nieuwe populaire vorm van korfbal is blijkt uit het feit dat op 19 en 20 augustus het officiële Europees Kampioenschap Beachkorfbal in Den Haag wordt georganiseerd.

In eerste instantie wordt er 1 veld van 22 x 11 meter gerealiseerd. Dit zijn de officiele afmetingen. Afhankelijk van het succes is er in de toekomst de mogelijkheid om uit te bereiden naar een extra veld.

Voor meer info over Beachkorfbal ga je naar: Beachkorfbal KNKV

 • Glasbewassingnederland.nl
 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Official Pizza partner KV Wolderwijd
 • DYZLE, temperatuurbewaking voor professionals
 • Bakker Bart
 • Onze KV Wolderwijd webshop
 • KorfbalTotaal.nl
 • Fysio Focus Zeewolde
 • De goedkoopste kwaliteits zonweringen
 • Financiële Dienstverlening
 • Stoffeerderij Vonk voor al uw stoffeer klussen
 • Freelance Audio engineering, Advies, Verkoop en Verhuur.
 • Drankenspeciaalzaak in Zeewolde
 • Voor al uw maatwerk
 • De schilders met garantie uit Zeewolde

Evenementen Agenda

Geen evenementen

Competitie Agenda

Oefenwedstrijden ZAAL


Datum: zaterdag 04 november
Aanvang: 09:00 uur.


Bestuursagenda

Geen evenementen

Kantine Agenda

Geen evenementen