• KV Wolderwijd KangoeroeKlup

Korfbal Finale 2018: een TOP dag.

2Wat een TOP dag hebben we mogen beleven!

De Ziggo Dome doet korfbal harten sneller slaan. Dat gold zeker voor de 70 meegereisde 'korfballers' uit Zeewolde. Een uniek moment in de geschiedenis van KV Wolderwijd. Met een volle bus met z'n allen naar de korfbalfinale in de Ziggo Dome.

Aanleiding waren de 4 kampioenteams van KV Wolderwijd. De F1, E1 , C1 en de B1 sleepten niet alleen het kampioenschap binnen maar ook nog eens een huldiging bij de Ziggo Dome, door spelers van het Nederlands Korfbal team. Wie wil dat nou niet!

De huldigingen voor de C & B teams starten om 11:30, maar niet nadat er eerst door Rick Bultman een potje 'tienen' werd gespeeld tegen Olav van Wijngaarden en Laurens Leeuwenhoek (beide van PKC). Rick verloor, samen met Marijn van de Goorberg (DVO) nipt met 11-13.

Ondertussen speelden de F, E & D jeugd van Wolderwijd een partijtje korfbal tegen de dames van Team NL. Een mooi schouwspel waarbij er driftig op los werd gescoord door beide kanten. Na de huldiging van de E & F teams werd de Ziggo Dome betreden en zocht iedereen een mooi plekje op. Na een mooie en spannende eerste finale tussen Dalto A1 en Fortuna A1 maakte iedereen zich op voor de grote finale.

Echt spannend is de finale niet echt geworden. Bij rust had de ploeg uit Sassenheim al een gat slagen van 4 punten met Fortuna uit Delft. Het begin van de tweede helft was nog even voor Fortuna, maar TOP bleef bij de les en scoorde op de juiste momenten. Mooi om te zien was dat de meeste doelpunten aan TOP zijde werden gemaakt door de dames. Na een 24-20 eindstand mocht TOP zich dan ook voor de derde keer op rij landskampioen van Nederland noemen.

Met veel leuke verhalen, maar ook vermoeide koppies werd begonnen aan de terug reis naar Zeewolde. In de bus werd besloten om nog wat te gaan eten in onze kantine. De bestelling van patat en pizza werden al rijdend doorgebeld. Onder perfecte weersomstandigheden werd er nog nagenoten in en rondom de kantine van een meer dan geslaagde dag.

Voor een eerste 'sfeer impressie' verwijzen we graag naar de foto's

Grote Club Actie 2018

Gaan we ons doel halen?